GMAP: ‘Handhaaf VP Ameerali in Caricom’

20

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 9 sep – Het in Amsterdam gevestigde Suriname comité GMAP – Geen Moordenaar Als President – dringt in een verklaring aan op handhaving van vicepresident Robert Ameerali als hoogste vertegenwoordiger van Suriname in de CARICOM. Ameerali is delegatieleider van Suriname op de derde Caribbean Ecomic and Trade Forum in Trinidad, waar de CARICOM met China over de handelsrelaties praat.

President Bouterse, die eerst had aangekondigd naar Trinidad te zullen afreizen, vertrekt om onduidelijke reden niet meer naar Port of Spain. Ook de Chinese ambassade in Paramaribo was verbaasd, omdat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in brieven had toegezegd dat Bouterse er zou zijn. Het GMAP is hier niet rouwig om.

Suriname krijgt binnenkort het CARICOM voorzitterschap in handen. GMAP ‘vindt het ontoelaatbaar dat Suriname de Caribische gemeenschap opscheept met een drugsveroordeelde en hoofdverdachte van de decembermoorden als voorzitter. Dat kan tot economische en politieke schade zijn van de Caribische landen die zijn aangesloten bij de CARICOM aldus GMAP.

De voorzitter van de gemeenschap mag niet en de schijn tegen zich hebben als het gaat om drugscriminaliteit en mensenrechtenschendingen’. Het Suriname comité zegt dat “haar assessment van de press coverage sinds Bouterse president is, leert dat in de regionale pers, van Sao Paolo tot Kingston, Georgetown en Miami, bij haast elk nieuws over Bouterse, Suriname wordt geassocieerd met drugshandel en politieke moorden. We kunnen de CARICOM dat niet aandoen!’ Volgens GMAP kan ‘met de handhaving van Ameerali als Suriname’s CARICOM-man de schade van het dubieuze presidentschap in Suriname voor de CARICOM worden beperkt.’

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. Begin alvast maar te kijken wat jullie daar in het hoge Noorden met die Zorregueita’s kunnen beginnen.

  Zoometeen is de dochter van de massamoordenaar jullie koningin>

  Gadrmaarnaaststaan!


  Maak melding

 2. Mee eens of niet?

  Ben de nederige mening toegedaan dat de GMAP hierin gelijk heeft. Nog niet gestraft zijn voor drugshandel en mensenrechten schending wil nog niet zeggen dat hij schoon is.

  Iedereen die de mening is toegedaan dat Bouterse het WEL mag worden, meent het niet met Suriname en al helemaal niet met de Caricom. Je komt steeds weer slecht in het nieuws te staan in dit gebied en dat is niet wat wij willen. Je wordt telkens weer geconfronteerd met drugs en moorden wanneer je ergens aan het woord bent. Slechte zaak!

  Met Ameerali heb ik geen probleem. Maar Desi wordt een slecht gezicht voor de kuisheid van Suriname.


  Maak melding

 3. Het is geen plaats voor een president om aawezig te zijn . De president van China is ook niet aanwezig. Verder ook tegen de president van China wordt gedemostreed . Welke waarde moeten wij aan de gefrustreede clubje van gmap toedienen , geen dus.


  Maak melding

 4. Maakt niet uit wie voorzitter wordt van de Caricom.Nog een paar van hun geweldige inkomsten verhogende maatregelen en is deze regering op de vlucht voor hun eigen volk.Het gemor en gegrom neemt toe onder de have nots net als toen bij Bosje indertijd.We zijn niet al te ver verwijderd van een geen brood geen school demonstratie.Ook vanwege omdat er lang geen bermparty gehouden is.Alhoewel ze nu langer dan een jaar vrij van onderdrukking zijn,komt niets van de grond.Ook geen luchtkastelen…die in de ether geslingerd worden.

  Cobie.


  Maak melding

 5. GMAP blijf maar schreeuwen vanuit Amsterdam. Wiens brood men eet, diens taal met spreekt.Een destructieve organisatie als deze kunne wen in Suriname van vandaag niet gebruiken. Uit hoeveel mensen bestaat deze organisatie trouwens? 1 of 2 ?


  Maak melding

 6. Suriname en Zambia gaan bilaterale betrekking aan ………..Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Zambia 68,% van de bevolking onder de armoedegrens…..hihi soort zoekt soort——

  Familie Eersel vertrekt met lijk naar Nederland …..hihi leve de misdaad, dankzij een onberechte gekozen moordenaar als leiders.

  Regering reageert niet op Amerikaanse verdenkingen Bouterse
  Doekhie ontkent ontmoeting Roger Khan
  …logisch…..zo waar als een koe , dan maar van regeringszijde geen geboe…hihi

  Doekhie ontkent contactlegger Khan te zijn
  ….typisch ndp…ontkenning van waarheden en feiten…..is hetzelfde als denken er is toch geen rook bij vuur….moordenaars en drugsbonzen hebben dit land nu in hun macht…wee wee wee de oliedomme stommelingen, op de ndp parasieten na voor verdere afgang en verdoemenis. Wee de domme dwazen die leugenaars, moordenaars vereren boven God, terecht na di di bri deng bribi. hihi


  Maak melding

 7. Heeft GMaAP niets beter te doen dan obsessief het wel en wee van Bouterse te volgen en proberen te beinvloeden? De voorzitter, Romeo Hoost heeft gisteren in ondubbelzinnige bewoordingen toegegeven dat ook hij bloed aan zijn handen heeft, met name bloed van de slachtoffers van Moiwana. Zijn bevrijdingsraad heeft die vuile oorlog gefinancieerd, wetend dat er doden zouden vallen onder de Surinamers. Dus wie is hier de moordenaar? Volgens Romeo Hoost heeft de Nederlandse regering miljoenen uitgegeven om deze raad te instrueren, ondersteunen en te laten beschermen door de AIVD. Ook gaf hij in de uitzending toe dat hij de bevinding van advocaat Gerard Spong dat het drugsproces en de daarop volgende bij verstek veroordeling van Bouterse aan alle kanten rammelt. Echter om zijn “bestaansrecht in naam van Bouterse” te waarborgen gaat hij door met het met verfe uitdragen van de veroordeelde status van de President van Suriname. Echter, in dezelfde uitzending kwamen op z’n minst “interesswante getuigen” aan het woord. Die ondermeer een boekje open deden over de zg bevrijdingsraad en de 8 december gebeurtenissen. Het kan nog erg spannend worden de komende tijd. De ontmaskering van de leden van de slapende cellen is begonnen en daarmee de rol van Nederland in deze hele smerige afaire.


  Maak melding

 8. Helemaal eens wat met GMAP dat Bouterse een slechte reclame voor Suriname is en ook voor Caricom in het geheel.Een voorzitter die veroordeeld is en ook een strafzaak tegen hem heeft lopen voor de schending van de mensenrechten in Suriname.
  Maar ja sommige Surinamers zijn super trots op hun criminele president ze proberen hemel en aarde te bewegen om die drugshandelaar desi Bouterse zijn straatje schoon te vegen wat nooit zal lukken deze man heeft teveel misdaden gepleegd in Suriname die nooit vergeten mogen worden.


  Maak melding

 9. @LUCIEN,
  Kort samenvatten, iedereen liegt voor Bouterse hij doet geen vlieg kwaad hij is goud eerklijk.
  LUCIEN ik adviseer jou om geesteklijk hulp te zoeken want iemand die alles wat krom is recht wil praten is naar mijn mening geestelijk gestoord, labiel.


  Maak melding

 10. Wikileaks, Jouw landgenoten??
  Dat zijn toch die mensen in holland met die blauwe ogen?
  Wij Surinamers in Suriname zijn in jouw ogen toch dom en achterlijk. Wel laat ons maar dom en achterlijk zijn en bemoei jij je maar met jouw landgenoten in Nederland die super intelligent zijn en allemaal perfect zijn.
  Wij Surinamers zijn al lang wakker.
  Nu jij nog!
  Jij hebt jouw mening over Bouterse en dat mag je zeker hebben en uiten. Dat is jouw goed recht. Niemand kan jou daarvan weerhouden. Maar aan de andere kant is het ook het recht van anderen om hun eigen mening te hebben en niet mee te gaan met jouw
  zeer extreme uitingen.
  Bovendien is het ook ons (de Surinamer)goed recht om onze eigen richting te bepalen en hebben daarvoor niemand nodig uit Holland die haat, verachting en tweedracht predikt.
  Mensen en groepen met zeer extreme uitingen,
  daarvan hebben we al genoeg in de wereld
  ( al qaida, hezbollah, etc..) maar die brengen dood en vernietiging met zich mee.
  Wij Surinamers bepalen zelf wel wanneer de tijd daar is om akties te voeren en op straat te gaan. En dat zullen we zeker niet doen op basis van de zeer extreme uitingen van ene Wikileaks. Negeren is eigenlijk de beste remedie hiertegen.


  Maak melding

 11. @Lucien

  Je moet goed gek zijn om jouw onzin te geloven en zwaar gestoord om het te posten. 🙁

  Sinds wanneer is iemand die er niet mee te maken heeft gehad anders dan dat hij tegen het dictatoriale en represieve bewind van DDB was mede schuldig aan de walgelijke, mensonterende misdaden die DDB en matie begingen??
  In jouw redenering moeten we Adam en Eva schuldig verklaren want als zij geen kinderen hadden gemaakt dan was dit alles niet gebeurt.


  Maak melding

 12. @Neus en Wikileaks:Ach ja, schelden is aan jullie (of jou) wel besteed. Ga nou eens inhoudelijk in op wat ik heb aangekaart. Voor alle duidelijkheid: mijn stelling is dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Tijdens het bewind van Bouterse in de jaren 80 zijn er doden gevallen in de toen militaire staat Suriname. Niet goed te praten. In de jaren 80 heeft Romeo Hoost in samenwerking met anderen en gesteund door de nederlandse regering, middels de bevrijdingsraad tientallen of mogelijk zelfs honderden Surinamers de dood in gejaagd door Brunswijk van geld en wapens te voorzien. Ken je de verhalen nog van stolkersijver en de levend verbrande militairen? En dat allemaal gefinacierd door een raad die beweerde en volk te willen bevrijden, dat zoals achteraf gebleken is daar niet op zat te wachten. Eens zal de waarheid uitkomen dan zal duidelijk zijn wie welke rol gespeeld heeft. Een ding is duidelijk, de rol van Romeo Hoost en de zijnen loopt op zijn laatste tandjes.


  Maak melding

 13. Overigens is het grappig te zien hoe sterk de zinsconstructie en het taalgebruik van Neus en Wikileaks op die van Romeo lijken. Ik vermoed al heel lang dat het hier de man zelf betreft, maar is hij te laf om dat onder zijn eigen naam te doen. Dat valt mij heel erg van hem tegen.


  Maak melding

 14. kimberly clarke

  Volgens deze idioot woont hij al sinds de jaren 70 in Nederland, maar ziet Surinamers in Suriname als zijn landgenoten.

  Wikileak is gewoon knettergek.


  Maak melding

 15. Kimberley Clarke,
  Ja klopt Surinamers die Bouterse zien als hun verlosser zijn dom ja en niet gewoon dom maar oer dom.Haat zaaien is wat Bouterse deed samen met zijn vriend maurice bishop ik zie die beelden nog voor mij, haat zaaien is wat er is gebeurd te moiwana en op 8 dec 1980.
  En Dom of oer dom zijn is wanneer je als een stelletje domme ezels achter een meedogenloos massamoordenaar aanloopt en knettergek zijn jullie die hem tot president hebben gekozen.
  Ben jij familie van Liesdek Clarke


  Maak melding

 16. Wikileak oerdom ben je wanneer je al vanaf de 780’er jaren in Nederland vertoeft en het moet hebben van beelden.

  Maar ook dat je denkt dat Surinamers in Suriname je landgenoten zijn.

  Yu na wang siki sani, je bent totaal gefrustreerd, dat staat vast, idioot.

  Dat waterkant je nogsteeds hier laat reageren komt omdat ze gewoon medelijden met je hebben.

  Elke andere serieuse medium had je allang geblokkeerd.


  Maak melding

 17. Circus ocer is voor onbepaalde tijd gesloten daarom zie je heel veel van die dorps gekken hier op dit forum.
  Toen het ging over segebay en boyke was ocer bomvol het was toen lachen geblazen toen hij het had over Sherif , en sandrika santokhie toen was het lachen hé, wanneer jullie aan de beurt zijn dan moet ik geblokkeerd worden wie de bal kaats moet het terug verwachten. Afu sensie wees niet zo onverdraagzaam probeer mijn mening met woorden onderuit te halen en stop met dat laffe gedoe van jou omdat ik een andere mening hebt moet ik geblokkeerd worden.Ik heb niet gekozen voor een moordenaar als president, ik ben en blijf een felle tegenstander van deze man en dat zal ik tot mijn dood volhouden. alles wat ik over Bouterse zegt en schrijft zijn op feiten gebaseerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.