Film documentaire “Hoezo Suriname?” over ondernemers

6

Filmmaker en ondernemer Anthony Donner is naar Suriname gereisd om met twaalf oer-Hollandse en Nederlandse ondernemers met Surinaamse roots een dialoog aan te gaan. Zij doen een boekje open over ondernemen in Suriname. Hij is op zoek gegaan naar de motieven waarom deze ondernemers Nederland hebben verruild voor Suriname. De ondernemers hebben hun heil gezocht in de oud-Nederlandse kolonie en hebben bedrijven opgezet in uiteenlopende markt segmenten.

De uitkomst is een documentaire en een foto-expositie over ondernemers gemaakt door een ondernemer. Naast de ondernemers komen ook de personen aan het woord die achter de ondernemers Stichting IntEnt Suriname staan. In deze documentaire vertellen de ondernemers hoe zij de overstap hebben ervaren en geven zij adviezen en tips voor ondernemers die zich op de Surinaamse markt willen oriënteren. De ondernemers hebben verschillende achtergronden, beroepen en bedrijven met uiteenlopende visies en meningen. “Hoezo Suriname?” is een “must see” voor iedereen die zich zakelijk op Suriname wilt oriënteren.

Anthony Donner bezocht Suriname voor de eerste keer in zijn leven. Hij raakte in de ban van het geboorteland van zijn vader en de ondernemersgeest van Nederlanders in Suriname. Op eigen initiatief maakte hij de documentaire en fotoserie ‘Hoezo Suriname?’. Met dit project probeert hij het Surinaams ondernemersklimaat op de kaart te zetten; Nederlanders bewust te maken van de mogelijkheden die Suriname te bieden heeft.

Ondernemers hebben vertrouwen in de ondernemingsmogelijkheden in Suriname. De Surinaamse economie ontwikkelt zich na een mindere periode weer positief. De koers van de lokale munt heeft zich gestabiliseerd ten opzichte van de US dollar. De economische groei wordt vooral ingegeven door grote investeringen in de woningbouw, goudsector, palmoliewinning, aquacultuur en commerciële dienstverlening. De woningbouw wordt zelfs met een speciale hypotheekstructuur met een laag rentepercentage door de regering ondersteund. De culturen sluiten goed op elkaar aan, de lage loonkosten zijn interessant, het tijdsverschil is gunstig, Suriname is lid van de Caricom en natuurlijk ook de hoge kwaliteit van het leven staat hoog aangeschreven. Kortom; veel kansen voor ondernemers.

De DVD is te bestellen via de website: www.hoezosuriname.com.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Ai, dit is nou eindelijk iemand die zonder enig vooringenomenheid zijn visie over ondernemerschap in Suriname geeft.

  Op dit forum kom je zowel voor- als tegenstanders van de regering Bouterse tegen die zo vooringenomen zijn dat zaken meer dan eens overdreven worden.
  Voorstanders prijzen de regering Bouterse de hemel in en tegenstanders trappen alles wat door de regering wordt ondernomen de grond in
  en bovendien menen deze mensen dat Suriname geen toekomst heeft en niks aan ondernemers te bieden heeft.
  Aan de constateringen van Antony Donner hecht ik veel waarde omdat hij die beweringen doet op basis van een degelijk onderzoek. Op basis van dit onderzoek is Antony Donner tot de conclusie gekomen dat Suriname de ondernemer wel degelijk veel kansen biedt.
  Eigenlijk wordt met dit onderzoek van Antony Donner alle negativiteit wat die betweters over Suriname beweren weerlegd.


  Maak melding

 2. De mensen die zwaar negatief zijn over de toekomst van Suriname zijn zouden deze dvd zeker moeten aanschaffen om met eigen oren te horen en met eigen ogen te zien dat er wel degelijk ook wel positieve dingen gebeuren in Suriname.
  Want het zijn juist die dingen waar deze pessimisten kritiek op hebben die nu positief belicht worden op deze dvd.
  De koers van de surinaamse munt, de woningbouw etc..


  Maak melding

 3. hahahahaha ai me gado Shanice je laat mij echt lachen no joke. ers is laatst weer een toerist vermoord in Suriname. jou president licht nu zwaar onder vuur allemaal positief toch.


  Maak melding

 4. @Wikileaks: Je bent zo ziekelijk geobsedeerd door Bouterse, dat je elke topic weet om te buigen naar Bouterse……net Romeo…. Triest gewoon, zoek hulp..


  Maak melding

 5. ja laten we dat hopen want ook dat komt bijkijken als je onderneming succesvol is geworden.. vooral in suriname. en het kan je ondernemingsgeest ontzettend remmen, het kan zelfs je eigen geest nemen en dan is het klaar punt uit met de onderneming.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.