“Niets zoeken” achter afzegging president Suriname

27

PARAMARIBO, 9 sep – President Desiré Bouterse heeft ter elfder ure afgezien van zijn reis naar Trinidad. Vicepresident Robert Ameerali leidt de delegatie over samenwerking tussen Caricom-landen en China. Volgens het Kabinet van de President hoeft niets gezocht te worden achter het plotselinge afzeggen.

Dat Wikileaks net documenten vrijliet over vermeende connecties tussen Bouterse en de Guyanese drugscrimineel Roger Khan, wordt maar voor kennisgeving aangenomen. “Als regering reageren we niet op deze dingen. Het is niet ons probleem”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd. Het zijn de Amerikanen die “een probleem hebben met hun informatiesysteem.”

De informatie van Wikileaks wil wel dat Bouterse Khan ontmoette, toen hij nog in de oppositie zat. Het gebeurde op de buitenplaats van parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) in Nickerie. Volgens Doekhie is het allemaal gelogen, ook dat hij de twee bij elkaar zou hebben gebracht. “Ik heb het nooit meegemaakt en ik geloof het ook niet. Ik zou het anders moeten weten, of ik heb Khan dan niet herkend”, zegt Doekhie.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Hallo Pinto, Paraman, Theo en de rest van de Bouterse fans.

  Graag jullie commentaar op deze poppenkast….

  Dit is echt te genant voor woorden en schaadt het imago van Suriname enorm.


  Maak melding

 2. Slechte schoolresultaten …slechte onberechte moordenaars, drugsbonzen, fraudeurs,bankrovers en geweldenaars leiders…hihi…misdaad loont. zo leiders zo volgelingen……het gros van degenen met een slecht rapport zijn ndp aanhangers..hihi…ironisch maar waar..hihi…

  “Niets zoeken” achter afzegging president Suriname
  ….hihi iedereen weet het op de oliedomme aanbidders …zelfs voor eigen schaduw is een een lijfwacht. hihi.wee u moordenaaraanhangers, jullie maken dit land te schande, het is jullie schuld. Leugens geloven van duivels. Overal is bewezen en gebleken wat megalomanen teweeg brengen, maar de domme aanhangers hebben niet willen leren uit de jaren tachtig, niemand zal helpen bij de komende verdrukking. hihi


  Maak melding

 3. TER OVERDENKEN VOOR ALLEN DIE GEEN NDP EN CO AANHANGER ZIJN…..WANT ZELFS EEN KAKKERLAK IS VAN NATURE VERSTANDIGER DAN DE GEHELE NDP KNUDDE HIHIHIHI

  Ingezonden: Slechte schoolresultaten
  Friday 9 September
  Zijn de slechte schoolresultaten niet de schuld van Blackberry of nog meer van dat soort redenen? Slechte schoolresultaten heeft niet 1, maar meerdere redenen. Toch is het mogelijk zaken op een rij te zetten die de rode draad vormt voor de slechte resultaten. De voorgaande regering is ook debet geweest, maar huidige regering spant wel de kroon. Ik geloof dat er getalenteerden op deze aardbol rondlopen die geen academische school nodig hebben om iets van naam te bereiken.

  Keerzijde is ook, dat niet ieder academicus iets kan bereiken, ook al zou je Maxima Cum Laude slagen. Dat is geen garantie voor succes. De meeste mensen gaan naar school om bijv, te leren rekenen. Anderen gaan naar school om te leren hoe ze berekeningen moeten toepassen, want ze kunnen al rekenen. Deze getalenteerden schoppen het ook ver in de maatschappij.

  Die andere die moet leren rekenen moet er meer moeite voor doen, ook een groot deel hiervan schopt het ver in de maatschappij. Om een land te besturen heb je toch veel meer nodig dan alleen talent. Het strekt verder dan een titel als (vice) president of minister. Je hebt voldoende werk en denkniveau nodig om te communiceren met bijv. bondgenoten of buitenlandse instanties.

  Om te communiceren moet je begrijpen wat de ander zegt en je zelf begrijpelijk opstellen. Je hebt werk en denkniveau nodig om verstrekkende consequenties te overzien. Het begint al als je schreeuwt dat je andere landen niet nodig hebt om het land voorruit te brengen. Wat is dan je denkniveau vraag ik me af?

  Je kan van alles schreeuwen en mensen uitschelden, maar als mensen niet begrijpen wat je zegt en je kan vragen niet fatsoenlijk beantwoorden, wat is dan je denkniveau vraag ik me dan af. Geschoolde mensen ontslaan en iemand (ongeschoold) aanstellen op basis van politieke voorkeur getuigt niet van voldoende denkniveau.

  Staatsbegroting dichten met drogredenen als ontmoediging van roken en drinken of de auto als melkkoe gebruiken is verkeerd afkijken van Nederland. Meestal gaat het wel op: beter goed gejat dan slecht bedacht, echter nu een slecht gejat idee. Hebben ze nu echt de illusie dat de gemiddelde Surinamer zal stoppen met roken of drinken?

  Ik geloof wel dat ze de auto eerder zullen laten staan, dan een sigaret minder roken of een biertje minder drinken. Dit zijn wat voorbeelden van de beleidsmakers van dit land.

  Je wilt geld weghalen bij die 80% die het al niet breed hebben, dan was je toch naar school gegaan om te leren rekenen. Dan had je geleerd dat je je niet rijk moet rekenen met een kale kip.

  Als de beleidsmakers van het land ongeschoold zijn en succes boeken door intimidatie waarom zou ik dan naar school gaan. Ik sluit me wel aan bij een politieke partij, hier en daar wat slijmen en trappen, dan red ik het misschien wel. (is geen vooroordeel tegen politici, laat dat helder zijn). Als dat niet lukt, dan zoek ik wel ergens wat werk, veelal wordt er niet gevraagd naar opleiding, als je een vlotte babbel hebt, kom je ook ver.

  Heb je de vlotte babbel niet, dat rest je nog bedelen bij familie of roven, wil je dit ook niet, dan ga je op straat bedelen of wordt je zwerver. Dat je financiële middelen gaat zoeken is niets mis mee, Suriname is een rijk land, maar we kunnen de rijkdom niet benutten. Dat kleine beetje wat wel wordt benut profiteert het volk niet van, maar juist de buitenlandse bedrijven.

  Het grootste gedeelte van de DNA zit er voor zelfverrijking, ik hoef de namen niet te noemen, afgelopen jaren hebben de media volgestaan met voorbeelden. De slechte schoolresultaten begint dus bij de beleidsmakers. Als zij niet weten hoe ze functionele wanprestatie moeten herkennen hoe moet dan bijv. de leerkracht weten dat het ook aan hem-haar kan liggen.

  De grote bijles activiteiten heeft een klein deel te maken met mensen die goed mee kunnen komen en meer willen, echter bij grootste deel gaat het om mensen die niet mee kunnen. Ik ben niet didactisch onderlegd, maar als ik zag hoe simpel het soms was om iemand iets uit te leggen, dan kreeg ik tranen in mijn ogen.

  Ik heb ook scripties afgekeurd gezien, omdat de leerkracht het niet begreep. Scripties met taalfouten en inhoudelijk incorrecte onderwerpen werden goedgekeurd. Het niveau van de leerkrachten zijn van een bedroevend laag niveau dat ik soms de neiging had om de leerkracht aan te spreken echter werd me geadviseerd dit niet te doen.

  Als de leerkracht niet wordt gewezen door een leidinggevende op slecht functioneren wie moet het dan doen. Als een minister niet in staat is te herkennen dat zijn gedelegeerden het ook niet herkennen, wie moet het dan doen, de VP, de president?, laat me niet lachen.

  Hoe dan wel,

  – Begin met het voorbeeld, laat geen ongeschoolden het beleid maken voor een land.

  – Draag uit, dat scholing toekomst heeft en niet politieke voorkeur.

  – Uitdragen van hoog tot laag, maak gebruik van moderne technieken

  – Draag uit waarom educatie belangrijk is

  – Zorg een omgeving waarin leerkrachten zich kunnen bijscholen

  – Draag uit aan ouders ,dat niet alleen de school verantwoordelijk is voor de educatie van hun kinderen

  – Het moeilijkste zal zijn om de ouders nauw te betrekken, omdat zijn zich zullen schamen dat ze ook slecht geschoold zijn

  – Stel sociale regels op, uniform is er 1 van, nooit afschaffen zou ik zeggen

  – Die Blackberrys, daar is hij dan toch, verbieden in de klas, tenzij een leerkracht dmv de Blackberry de kwaliteit van het onderricht kan vergroten.

  – De school moet een veilige omgeving zijn voor een leerling. De leerling moet kritiek kunnen leveren zonder bang te zijn voor represailles van de leerkracht.

  – Creëer ruimte en mogelijkheden om extra dingen te doen bijvoorbeeld een schoolbibliotheek.

  – Creëer een intranetomgeving waar leerlingen in een computerruimte of met eigen laptop data kunnen opzoeken.

  – Werk aan het begrip discipline maar maak er geen werkkamp van.

  – Moedig zelfstudie aan, geef mogelijkheden aan om dit te doen.

  Om dit te bereiken heb je wel gekwalificeerde leerkrachten nodig en geschikte leidinggevenden; van de lokale leerkracht tot aan de president.

  PS: Ik ken sportievelingen die toegeven spijt te hebben dat ze op NDP gestemd hebben. Net zoveel hebben het water tot aan hun lippen en nog niet toegeven dat het een verkeerde keus was. Ik ben niet pro of anti een partij. Maar de NDP heeft de mensen voor de gek gehouden en doen het nog steeds. Het is koffiedik kijken, want het is niet te bepalen hoe een andere partij het zou hebben gedaan.

  GOSD


  Maak melding

 4. ahahahahahaaha ai me boi Doekhie, natuurlijk heb je hem niet herkend, maar nu weten wij waarom jij Bouterse onverantwoordelijk steunt.
  Nu zie wat voor grote smoel Bouterse heeft en zijn aanhangers hij mag gaan en staan waar hij wil toch ??? TTHeo, Paramanpinto, Srika,en al die andere kortzichtige landgenoten van mij.
  Doe jou ogen open jullie worden in de maling genomen door die criminele bende die daar aan de macht zijn , het zijn stuk voor stuk drugs criminelen .


  Maak melding

 5. Verdachte in een martel en moordproces op 15 vooraanstaande SME.
  Verdacht van connecties met Khan.
  Destijds zijn een aantal figuren opgepakt met FARC antecedenten die over zware papens beschikte en vermoedelijk banden met DDB hadden.
  Veroordeeld in NL tot 11 jaar voor drugsdealen.

  En toch is er niets aan de hand, niets te verklaren. Iedereen liegt volgens DDB. Typisch.


  Maak melding

 6. Doekhie niet liegen hoor.Je bent een volwassen persoon.Lieg je,dan komen Lonnie en Somo je een lesje leren.Denk eens weer goed na en verzin wat anders!

  Cobie.


  Maak melding

 7. Dat de president zijn reis naar Trinidad ter elfder ure afzegde, is het meest verstandige wat hij tot nu toe heeft gedaan. Want in Suriname is hij ontschendbaar, maar niet in het buitenland. Als je kijkt naar de beschuldigingen – in hun totaliteit die zich opgestapeld hebben van toen en nu – die er tegen deze president op tafelliggen heeft hij eieren voor z’n geld gekozen. Want de beschuldigingen zijn geen loze kreten. Wel zeg ik: een volk kiest de president die het verdiend, dus.

  Torpedo


  Maak melding

 8. Als een derde deel van dit volk, de oliedomme stommelingen, het voorbeeld gaan volgen van hun moordenaars/drugsbonzen leiders, dan ziet te toekomst er behoorlijk donker uit. Alweer toerist vermoord,het moet niemand verbazen als het toerisme achteruit gaat, alleen drugstoeristen zullen dit land bezoeken. Wie geloven dat moordenaars, mensendoders zegen en voorspoed zullen brengen zijn oliedomme stommelingen, op enkele pastoors, ndpparasieten en opportunisten na. Zie hun werken. Eten uit de klauwen der duivels. Ook de valse profeten in het parlement. Hun werken zijn tot nu toe loos gebleken en dienen enkel zelfsbelang. Maar goed…hihi de oliedomme aanhangers verdienen deze leiders en boeven…hahahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 9. Er is een gegronde reden waarom keizer Bigi Mofo I niet afreist naar Port of Spain.
  De stumperd heeft last van buikgriep, het komt dun zijn broek uitlopen.

  Jammer! Had hij eindelijk in een cessna citation kunnen vliegen.

  http://www.google.nl/search?q=cessna+citation&hl=nl&qscrl=1&nord=1&rlz=1T4RNWN_nlFR323FR323&biw=1440&bih=750&site=webhp&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fs5rTq3hMcui-gaoto3nBA&sqi=2&ved=0CFMQsAQ

  Maar dan richting Miami!


  Maak melding

 10. ik ben het niet met reactie 10 eens want het over grote deel heeft niet voor deze misdadiger gekozen.het is wel jammer maar ja ze moeten maar op de blaren zitten,de jeugd die niets heeft gestoken over de wantoestanden die zicht rond 80 hebben plaatst gevonden.


  Maak melding

 11. nee dat bouta niet naar weg gaat is omdat ze hem via diplomatieke weg hebben laten weten dat bij bezoek aan het land eventuele uitleverings verzoeken zullen inwilligen dus hij was door het land gewaarschuwt toch .


  Maak melding

 12. Nee we zoeken er niets achter hoor me boi.
  wanneer weet de bevolking wat er precies is gebeurd te redi doti.
  wanneer weet de bevolking waarom het bezoek uit Hati niet door is gegaan .
  Wanneer weten wij of hij wel of niet was uitgenodigd bij de diner van obama.
  Wie zijn die blanke mensen die hem adviseren.
  over transparantie gesproken.


  Maak melding

 13. dit is de grootste vernedering die het volk meemaakt,om zonder reden van opgaaf te moeten accepteren,dat zijn president niet gaat naar de zoveelste conferenties..

  als het el vene was geweest,dan was oceer te klein ,dan moest je de movinas horen..

  dit is ver beneden lafaard zijn..


  Maak melding

 14. Opvallend dat je geen reactie van Afu sensie , paramanpinto, TTHeo Srika en al die andere hersenloze aanhangers van DDB ziet.
  Hhahahaahahaa grappenmakers zijn jullie.


  Maak melding

 15. Het heeft er alle schijn van dat DDB niet welkom was. Lees het artikel in DWT van vandaag. http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=94351. Suriname werd duidelijk als buitenbeentje beschouwd. Hoe zou dat komen?? Zo’n fout wordt echt niet perongeluk gemaakt en is dan ook veelzeggend.

  Een ondernemer zegt zich er enorm aan te hebben gestoord, dat bij de introductie van de delegaties tijdens de openingsceremonie premier Kamla Persad-Bisessar van Trinidad en Tobago, die de gastvrouw was, de Surinaamse delegatie niet heeft genoemd. “Alle andere landen zijn genoemd, behalve Suriname”, stelt hij. De omissie werd later tijdens een andere sessie gecorrigeerd.


  Maak melding

 16. Mijn herhaalde oproep van vorige week:

  Hallo Pinto, Paraman, Theo en de rest van de Bouterse fans.

  Graag jullie commentaar op deze poppenkast….

  Dit is echt te genant voor woorden en schaadt het imago van Suriname enorm.

  Henk Molenaar


  Maak melding

 17. Meneer Bré, kern van het verhaal is niet hoeveel mensen op hem hebben gestemd of niet. Al zouden maar 5 of 10% hebben gestemd, hij zit er en dat is het probleem. U zit met de gebakken peren nu, hoe pijnlijk het ook is. Jammer, dit heeft geleidt dat uw gekozen president of beter gezegd, uw land werd gewoon genegeerd. En dit is maar pas het begin, want ik denk dat men SME bewust in eerst instantie heeft overgeslagen. Een officiële delegatie, kan je hoe je het wendt of keert, nooit over het hoofd gezien worden(80 man). Ergo, wie heeft wie voor de gek gehouden?, en doen alsof het een vergissen is geweest! Wat een afgang, dit was/is het eerste signaal voor de straks openlijke isolatie die SME te wachten staat. Te yu wani nyan nanga didibri, yu musu habi langa forku, brada.

  Torpedo


  Maak melding

 18. Juf Jenny werd hysterisch in de assemblee toen Khan uitgezet zou worden.Want ze wist dat Khan zou praten in de USA.En hij heeft niet alleen gepraat.Hij heeft ook gezongen en alle namen kwamen er uit haha.Voor een Suri zou er minder heisa zijn als hij uitgeleverd zou worden.

  Cobie.


  Maak melding

 19. La king kan nu ook el presidente spelen. Doekhie schreeuwt ook want hij weet bliksems goed waar de spijkers in de Corantijnrivier liggen en ergens in New York of Miami staat een reservering open voor hem. De yankees komen uit Afghanistan en hebben een beetje tropiese avontuur nodig dus…………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.