Wereld Natuurfonds geeft Suriname pluimpje

5

PARAMARIBO, 8 sep – Het Wereld Natuurfonds, WWF, is blij met de ordening van de kleinschalige goudwinning. Dit zegt WWF-vertegenwoordiger voor de Guyana’s, Dominique Plouvier. Met het oog op de stijgende wereldmarktprijs, is controle meer dan ooit van belang. De regering heeft daar goed op ingespeeld.

De ordening moet zowel de inkomsten voor de staat veilig stellen als het milieu ten goede komen. “Het is een stap richting duurzame ontwikkeling”, zegt Plouvier. Het WWF wil helpen bij onder meer een milieuvriendelijker manier van goud winnen. Projecten kunnen de komende vijf jaar voor financiering in aanmerking komen. Dat is veilig gesteld in een samenwerkingsovereenkomst tussen het fonds en de regering. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tekende voor Suriname.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Maar Sribi fesie Ronald was bang dit probleem aan te pakken omdat hij er van uitging dat het de NPS zou schaden…….

  Teveel politicus en te weinig de belangen van Suriname gediend.

  Hoop echt dat dit initiatief van de huidige regering snel resultaat zal boeken. Het het natuurlijk al veeeeel langer moeten gebeuren want het kwikgebruik is alarmerend.


  Maak melding

 2. Alweer het zoveelste pluimpje voor de Surinaamse overheid. Dit keer van Wereld Natuurfonds.
  Maar het Wereld Natuurfonds, IMF, IDB, Standard& Poors, etc… zijn allemaal, propogandisten en volgers van president Bouterse. Tenminste volgens de ‘hoogstaande’ logica van onze aller Wikileaks en zijn volgers.
  Onze aller Wikileaks verwijst keer op keer naar landen als Libië en Egypte waar de staatshoofden zijn verdreven.
  Wikileaks begrijpt niet dat deze staatshoofden verdreven zijn door mensen die lef hadden om op straat te gaan en de kogels
  te trotseren. Deze mensen zijn de ware helden.
  Wikileaks komt niet verder dan het aan- en uitknopje van zijn computer om vandaar uit
  haat, verachtingen en beledigingen te spuien. Niet alleen tegen Bouterse maar tegen de hele Surinaamse
  bevolking ( ‘het domme en achterlijke volk ‘).
  Haat, verachting en beledigingen is het enige wat Wikileaks kan prediken, veilig achter zijn computer wel te verstaan.
  Wikileaks, wanneer je Bouterse werkelijk wil verdrijven dan moet je beginnen om achter je computer vandaan te komen en de Surinaamse bevolking te mobiliseren om in opstand te komen. Maar dat zul je nooit bereiken wanneer je diezelfde bevolking van Suriname dom en achterlijk noemt. Dat is absoluut niet de manier. Gezien de manier hoe jij soms de surinaamse bevolking beledigt vraag ik mij af wie jij eigenlijk vertegenwoordigd. Waarschijnlijk vertegenwoordig jij jezelf en die enkele volgers van jou op dit forum.

  Ik woon in Suriname en ik ken het verleden van Bouterse en ik heb daarom ook niet op Bouterse gestemd maar ik zou liever op Bouterse stemmen dan Wikileaks als vertegenwoordiger van de Surinaamse zaak te zien. Wikileaks,
  wanneer de regering een of andere belasting invoert dan heb je het over de arme bevolking
  maar wanneer die arme bevolking vervolgens toegeeft blij te zijn met complimenten van
  het buitenland dan is die arme bevolking plotseling ‘dom en achterlijk’ en een volger van Bouterse. Het is net hoe het jou uitkomt.
  Wikileaks is verblind door haat en verachting dat hij bepaalde zaken niet kan nuanceren.
  Bouterse is niet mijn leider want ik heb niet voor hem gekozen en ik ben zeker niet zijn volger. Mijn leiders zijn mijn moeder en mijn vader die vanuit de armoede er voor hebben gezorgd dat ik staks mijn universitaire studie kon afmaken zij hebben mij bijgebracht wat goed en slecht is en daarvoor heb ik Wikileaks echt niet nodig.

  Ondanks dat Bouterse president van Suriname
  is ben ik trots een Surinaamse te zijn en in Suriname te wonen en dat kan zelfs
  Wikileaks met zijn haatprekerij en beledigingen niks aan veranderen.

  Sorry hoor mensen die wel goed onderbouwde kritiek hebben op deze regering. Voel je vrij om dat vooral te blijven doen.
  Maar ik moest even mijn ‘ei’ kwijt want soms ben je het zat om telkenmale te lezen hoe dom en achterlijk de Surinaamse bevolking is.
  In dit geval geval voelde ik mij geroepen om het eens een keer voor de Surinaamse bevolking op te nemen.


  Maak melding

 3. Ben het helemaal met Saista eens, jullie land is een prachtig land met vriendelijke mensen, heb me er zo thuis gevoeld en als het allemaal goed gaat komen mijn man en ik over anderhalf jaar in jullie heerlijk land wonen, ben er zo verliefd op geworden.En het is goed om complimenten te maken, dat werkt altijd positief.


  Maak melding

 4. Duidelijkheid!

  De reactie van Saista op 2 is duidelijk en heeft enige emotionele waarde. Bijna toch dezelfde waarde als Goud, maar dit is duidelijker. Pracht van een verdediging van het volk, vindt ik!

  Onlangs was ik op het Stuwmeer en kon ik merken wat de gevolgen zijn van onverantwoord Goud zoeken. Van welke partij je ook bent, voor wie je ook gestemd hebt, dit onvriendelijk gedrag tegen de natuur moet stoppen. Alles wat ik daarom kan doen om mijn medewerking te verlenen om dit milleu-onvriendelijk geweld een halt toe te roepen, zal ik ook doen. En ik beloof iedereen te kussen die hieraan meewerkt.
  Maar er zijn grenzen.

  Saista, verdedig duidelijk je zaak en verdedig de natuur van Suriname. Succes!


  Maak melding

 5. @ nummer 2.
  Er zijn velen voor jou geweest die mij hier willen neerzetten als een Surinamer hater maar dat is ze nooit gelukt.Ik ben e blijft een principiele tegenstander van onrecht Dictatuur, criminelen, moordenaars, drugs handelaren en genocide plegers.De natuur en de mensheid zijn voor mij één dus wie de mensheid vernietig vernietig ook de natuur en wie de natuur vernietigt vernietigt ook de mensheid.Saista ik sta voor wat ik denk en ik ook hoop dat jij dat ook doet. ik laat mij niet blij maken met een dooie mus.Ik hou van suriname als land, ik moet niets hebben van Bouterse en zijn aanhangers ik hoop dat nu duidelijk ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.