Staatsolie Suriname investeert in ‘stuk Afrika’

7

PARAMARIBO, 8 sep – De Staatsolie Maatschappij Suriname stopt tien miljoen dollar in het opsporen van olievoorraden voor de kust. Volgens topfunctionaris Marny Daal-Vogelland gaat het om gebied dat ooit tot het Afrikaanse continent behoorde. Het zogenaamde Demerara High gebied geeft reden tot optimisme, juist vanwege zijn herkomst.

“Het si een stuk Afrika en in Ghana wordt olie gevonden,dus zijn we geïnteresseerd”, zegt Daal-Vogelland. Het schip Veritas Vantage zal het gebied in kaart brengen via tweedimensionaal seismisch onderzoek. Het is de eerste keer dat Staatsolie zover de zee opgaat voor exploratiewerk. Het onderzoek moet voor eind dit jaar zijn afgerond. In de jaren zestig is al onderzoek verricht in het gebied, dat aanleunt tegen Suriname’s oostelijke zeegrens.

Het ligt op zo’n vierhonderd kilometer ten noorden van het grensdistrict Marowijne. Het oude onderzoek was weliswaar oppervlakkig en leidde niet tot echt grote interesse. “Het offshore gebied is groot en we hebben er heel weinig informatie over”, aldus Daal-Vogelland. Dat lijkt nu definitief te veranderen. De bedoeling is de data op te slaan en te verkopen aan multinationals die olie willen vinden. Staatsolie wil zo de investering terugverdienen.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Lees mijn onderstaande reactie en het advies dat ik toen aan Staatsolie gaf van 07 mei 2011: Nog geen olie gevonden.

  Het blijkt dat Staatsolie nu interesse toont in de geologische bodemstructuren die Suriname samendeelt met de vroegere westkust van Afrika.

  Misschien wordt dit forum ook in stilte door Staatsolie bekeken en doen ze hun voordeel mee.
  Srika

  Lees de reactie van toen:

  2.mei 7th, 2011 at 5:57 pm

  Brazilie heeft bijna 25 jaren voor haar kust moeten boren, alvorens zij het geluk hadden een gigantische oliebel te vinden.

  Suriname staat pas aan het begin. Staatsolie, hebt geduld en probeer de gelogische formaties voor de kust van Suriname beter te begrijpen.

  Misschien is een studie van de geologie van de westkust van Afrika nuttig.

  Ik geloof nog steeds dat voor de kust van Suriname zeker ook olie moet zitten.

  Srika

  Srika


  Maak melding

 2. Hopelijk dat de burgers ook een stukje van de vruchten kunnen proeven!

  Burgers!! Pas op!!!! voor de boeven van de regeringsbende! die zijn wel op koekeloer!


  Maak melding

 3. Misbruik macht
  “Er wordt nog teveel gebruik gemaakt van macht om de rechten van anderen te schenden. Waar sommige mensen jarenlang wachten op een huis of een lap grond, zie je dat machthebbers binnen de korstte keren zichzelf voorzien”, zegt Breeveld. Dat machthebbers ongestoord doorgaan hun macht te misbruiken, kan volgens hem alleen omdat er een verstoring is in de ontwikkeling van de burgers. Het is een wisselwerking, democratie en ontwikkeling, benadrukt de politicoloog. Wanneer burgers en zeker de media zich meer en gefundeerd gaan bezighouden met ontwikkelingsvraagstukken en gaan staan op hun rechten, is dat pas een tegenwicht voor zelfzuchtig leiderschap”, zegt Breeveld.

  De domme aanhangers van ndp en co hebben het nakijken, tepotjie is nu uit den boze, tjies deng mooi


  Maak melding

 4. Alles leuk en aardig maar dat verhaal van FLOPfunctionaris Marny Daal-Vogelland klopt van geen enkele kant.

  Ja vroeger lag de GEHELE kust van Zuid Amerika tegen Afrika aan, maar de sedimenten waarin zich mogelijk aardolie bevindt zijn miljarden jaren na dien gevormd. Lang na dat de continenten uiteengedreven zijn vormde zich pas de olie en gashoudende sedimenten.


  Maak melding

 5. Srika,

  Ze kijkt mee op dit Forum.
  Ik denk dat ze je voorstel heeft opgeslagen en nu ze geldmiddelen beschikbaar heeft een kijkje wil gaan nemen. Hopelijk met succes!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.