Heropening Haagse Paul Krugerlaan na verbouwing

5

De Haagse Paul Krugerlaan wordt zaterdag 3 september na een jaar van verbouwingen feestelijk heropend. Er zijn spectaculaire modeshows en zijdelings wordt ook het Suikerfeest gevierd. De gemeente Den Haag heeft afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in de herinrichting van de straat en met succes. Zelfs het NOS journaal kwam onlangs met een lang item over deze succesvolle multiculturele winkelstraat. De vele Surinaams-Hindostaanse bruidsboetieks en juweliers trekken winkelend publiek uit heel Nederland aan.

Voorzitter van de winkeliersvereniging, Sunil Prahladsingh is trots op zijn straat en is vol ambitie: steeds meer bezoekers uit Duitsland en België, vooral Indiërs, vinden hun weg naar de Paul Krugerlaan. Net als Southhall in Londen kan de Paul Krugerlaan een ware trekpleister worden voor Indiërs uit heel Europa en daarbuiten. De ambitie past bij de uitdaging van de Haagse wethouder de Jong(D’66) om Den Haag de Hindostaanse hoofdstad van het Europese vastenland te laten worden. Sunil Prahladsingh vervolgd zijn plannen: ‘ Het weekend voor Divali gaan we daarom een spirituele markt op het Paul Krugerplein organiseren. Ook zal de Divalioptocht dit jaar vanaf het Paul Krugerplein vertrekken naar het centrum van Den Haag waar voor het stadhuis een grote Divali dia zal worden aangemaakt.

Gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash(PvdA) had vorig jaar met succes het initiatief genomen om het laatste deel van de gevels van de winkelpanden op te knappen met hulp van de gemeente. Hij is trots op de ondernemingsdrang van deze Haagse Surinaamse gemeenschap. De tweede generatie ondernemers zijn vaklieden en trendsetters die internationaal hun inkopen doen en etaleren in Den Haag. Samen met de markt, de grootste van Europa, is de Paul Krugerlaan een van de belangrijke motoren van de Haagse economie. Daar moeten we als gemeente in blijven investeren, het verdient zich vanzelf terug.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Kijk nu zelf,wat de hindustaten tot staat zijn,in samen werking met de anderen ! Nu jullie……..NDP-stemmers….! Jullie, met jullie big smull altijd. Resultaten tellen. Zowel in Nederland als in de Tropen !!!!!! Wat hebben jullie tot nu toe beriekt !!!????

  Groet,ram ram,goeda hafies,(veel wijsheid)


  Maak melding

 2. De reactie van R. Lalbhadoer is hoewel discutabel verder heel duidelijk.

  Echter aan Sam Merkus (namens doctor BIGI SKRIFI)de eenvoudige vraag:
  WELK SOORT DRUGS GEBRUIK JE PRECIES??
  De invloed hiervan is namelijk overduidelijk terug te vinden in jouw slappe niets toevoegende gewauwel-:)

  Henry Corbijn


  Maak melding

 3. Henry Corbijn,
  GOD STRAF JOUW IN NAAM VAN MOSES EN ISRALI, MOGE DE DE VLOEK EN ZIEKTE OVER JOUW KOMEN EN U ZAL ELKE DAG LIJDEN IN PIJN. Ongeluk en Armoede zal u lijden naar uw graf. Ik vervloek in de joodse begraafplaatsen en moge de vloek over je komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.