Groenlicht voor extra belasting tabak en alcohol

8

PARAMARIBO, 2 sep – Het parlement heeft toestemming verleend voor verhoging van de belasting op tabak en alcohol. Alleen de coalitie en de eenmansfractie van Doe stemden voor. De fractie van het Nieuw Front verliet de zaal voor de stemming .

De rest van het parlement weigerde namelijk mee te gaan met voorstel om de verhoging deel te maken van een ontmoedigingsprogramma. Volgens het Nieuw Front is dit de enige manier om ook echt effect te sorteren. De regering verwacht per jaar ruim veertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer 10 miljoen euro) extra binnen te halen. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid ziet het gebruik wel afnemen. Van hem mocht er nog veel meer worden geheven.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Niet slim!

  Het is niet erg slim van NF om voor stemming de vergadering te verlaten. Deze verhoging is nodig en zal er toch komen. Weglopen helpt niet!

  Stel voor om ook andere belastingen (vermogens, grootgrondbezit/onroerend goed) flink te verhogen. Dan maar afwachten wat de coalitie doet. Weglopen is een teken van zwakte. Niet meer doen!


  Maak melding

 2. En wat wordt er met die 10 miljoen gedaan?
  Waar blijft de voorlichting als onderdeel van het ontmoedigingsbeleid?
  Is er wel sprake van een ontmoedigingsbeleid, dit lijkt meer op een belastingbeleid.


  Maak melding

 3. Nu nog een belasting voor mensen met een groot vermogen, grote grondbezetting, onroerendgoed, dure auto, milieubelasters enz.enz…. Als je het doet, doet het dan eerlijk zodat de sterkste schouders ook de zwaarste lasten kunnen dragen.

  Het verbaast me dat in Suriname de zwakste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. De rijken worden rijker en de armen, armer.


  Maak melding

 4. Nummer 3
  Een hele goede opmerking van jou .
  Erger nog Bouterse is grotendeels gekozen door deze zelfde arme bevolking die hij nu gruwelijk uitperst. Paramanpinto lees reactie nummer 3 misschien wordt dan wakker yu kaw.


  Maak melding

 5. @3 Paagal
  Ik ben het deels met je eens, deels oneens.
  Verhoging van vermogensbelasting enz eens.
  De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten gebeurt nergens.In Nederland wordt dit ook geroepen, maar het gebeurt niet.
  Twee redenen:
  1. De rijke/beterbetaalde groep is te klein, waardoor er te weinig gehaald kan worden. De middengroep is dan ook de klos.
  2. De rijke/beterbetaalde groep heeft zo veel aftrekposten waardoor ze per saldo weinig belasting betalen.
  In Suriname zal dit niet anders zijn.


  Maak melding

 6. Het zou op meer begrip van de bevolking kunnen rekenen als de inkomsten hiervan direct worden gebruikt voor de gezondheidszorg in het bijzonder voor de baby’s en bejaarden.


  Maak melding

 7. goede zaak, ik drink en rook niet maar ben van mening dat het mag. is dit een ordinaire inkomsten maatregel of een manier om de gezondheid te bevorderen? wanneer 10% het geld niet heeft en toch wil roken en drinken en dat uit criminaliteit financierd kost het opsporing en bewaringscapaciteit. ik vind het nog steeds een goede zaak maar er moet ook vooraf rekening gehouden worden met de minder leuke gevolgen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.