Beantwoording Kamervragen over uitspraken Asabina

13

De Nederlandse minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft deze week antwoord gegeven op vragen van de Tweede Kamerleden Timmermans, Dikkers en Marcouch (allen PvdA) over anti-homo uitspraken van het Surinaams parlementslid Ronny Asabina in juli dit jaar. Asabina noemde homoseksualiteit een ziekte en een afwijking die we met wortel en tak moet worden uitgeroeid.

De Tweede Kamerleden vroegen de minister als hij bereid was om in EU-verband een gezamenlijke veroordeling van de uitspraken van dit Surinaamse parlementslid te bewerkstelligen. Ook wilden zij weten als hij bereid was om een duurzame dialoog aan te gaan met de Surinaamse regering over de rechten van van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Volgens minister Rosenthal geven de uitlatingen van de parlementariër Asabina niet het standpunt van de Surinaamse regering weer. Mensenrechten (en als onderdeel daarvan de LHBT-rechten) zijn integraal onderdeel van de bilaterale politieke dialoog met de Surinaamse regering. Ook in EU-verband wordt met de Surinaamse autoriteiten over mensenrechten gesproken. Voorts ondersteunt zijn ministerie Surinaamse LHBTorganisaties die discriminatie van seksuele minderheden bestrijden en die de acceptatie van homoseksualiteit bevorderen in de Surinaamse samenleving.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Eerst stonden wij bekend als narcostaat nu staan we bekend als homo hater.
  Meneer Rosenthal ik heb nergens gelezen dat de president, de regering of de voorzitter van het parlement in Suriname afstand hebben genomen van die domme en misselijke uitspraken van Asabina


  Maak melding

 2. Dat de tweedekamerlid Wilders een moslimhater is wil nog niet zeggen dat
  Nederland een anti-moslim land is.
  Dat parlementariër Asabina een verwerpelijke mening heeft over homo’s wil nog niet zeggen dat Suriname een anti-homo land is.
  ieder individu heeft het recht om een eigen mening te hebben en te ventileren.

  De heer Rosenthal heeft het goed verwoord;
  de mening van Asabina is niet het standpunt van de Surinaamse regering.

  Wikileaks, nog even een reactie op jouw opmerking dat suriname een narcostaat is.
  Je kunt inderdaad niet ontkennen dat er vanuit Suriname drugstransporten plaatsvinden
  naar andere landen. Dat is een feit.
  Ik kan het verhandelen en het gebruiken van drugs niet goed praten want drugs is zeer verderfelijk voor lichaam en geest.
  Maar wanneer je vindt dat Suriname een narco staat is dan geldt dat zeker ook voor het land waarin je woont (Nederland).
  Dit zijn de feiten over Nederland mbt (hard)drugs , gebaseerd op verschillende onderzoeken die gedaan zijn in Nederland.
  De Nederlandse fiscus haalt jaarlijks zo’n 400 miljoen euro aan belastingen op bij de circa 700 coffeeshops in Nederland (het precieze bedrag wil de fiscus niet vrijgeven). Voor mensen die niet weten wat coffeeshops zijn; coffeeshops zijn kleine ondernemingen die onder het gedoogbeleid van de Nederlandse overheid vallen en dus ‘legaal’ wiet mogen verhandelen/verkopen.
  Ook het drugstoerisme levert aardig wat op. Alleen al de stad Amsterdam trekt jaarlijks 1 miljoen coffeeshoptoeristen. Het meeste geld verdient ‘narcostaat Nederland’ aan de export van de supersterke nederwiet. Volgens schattingen van de politie wordt er in Nederland aan het exporteren van wiet minstens 2,2 miljard euro op jaarbasis verdiend. Dat is nogal wat he Wikileaks?
  Dat is meer dan de Surinaamse begroting.
  Dat wil dus zeggen dat de Nederlandse economie gedeeltelijk drijft op drugsgeld.
  En dat is nog niet alles Wikileaks,
  Nederland stond tot voor kort als de grootste XTC-producent en exporteur ter wereld,(XTC is synthetische harddrugs) maar volgens het Landelijk Parket is het voor criminelen steeds moeilijker om aan de grondstoffen voor de productie van XTC te komen. Die grondstoffen zijn vooral afkomstig uit China. Maar de aanvoer naar Nederland lijkt opgedroogd. De rol van grootste xtc-producent is overgenomen door Canada. Maar Nederland is zeker een goede tweede.
  De export van XTC vanuit Nederland loopt in de miljarden.
  Nederland is dus berucht in de wereld om de grote hoeveelheid XTC die in Nederland wordt gemaakt. Ook smokkelen mensen XTC vanuit Nederland naar het buitenland. Als je in het buitenland wordt gepakt kun je een zeer zware gevangenisstraf krijgen. In sommige landen staat zelfs de doodstraf op het smokkelen van XTC.
  Nederland is een van de weinige landen, zo niet het enige land in de wereld, dat het verkopen en verhandelen van cannabis tolereert.
  Het dieptepunt voor Nederland was een rapport van de Franse senator Masson, die in 1996 schreef dat Europa het zich niet kon veroorloven een ‘narcostaat'(Nederland) op haar grondgebied te dulden. Franse politici riepen zelfs op tot een boycot van Nederlandse producten.

  Dus Wikileaks, Suriname is volgens jouw mening een narcostaat maar jouw eigen
  “onschuldig” Nederland doet wat dat betreft zeker niet onder voor Suriname.


  Maak melding

 3. Hoe wil Rosenthal het doen ? Gisteren las ik dat de nederlandse regering moeite had met Presiden Bouta. Hij zei dat hijh niet wil samenwerken met de suri regering. Over wat heeft hij nhet over? Nederland zit met een heel grote dilemma. Suri kan verder zonder Nederland. Naar de euro unie kan het via Frankrijk ( buurland) en inverteringen doet China wel. Suri zit vol met Delfstoffen en die kan Suri aan China verkopen , die het ook gretig wilt hebben.

  Asoade


  Maak melding

 4. Als ik Asabina hoor praten,ontkom ik niet aan de indruk dat door zijn zalvend praten hij ergens ook voorganger moet zijn.Daarom durft hij steeds de eerste steen te gooien.Net als bout en alle andere gedetineerden die denken door christen te worden zij verschoond zijn van de gepleegde misdaden.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Misselijk!

  De uitspraken van Assabina zijn zeer misselijk te noemen. Hij weet niet waar hij het over heeft en leeft in het jaar 1620. De Surinaamse regering had hiervan afstand moeten nemen.

  Maar net zo goed zijn de uitspraken van Wilders zeer misselijk en onsmakelijk te noemen, meneer Rosenthal. Heeft u daar wat aan gedaan? Neen? Hou dan uw mond hierover.

  Dat Tweede Kamerleden u langs Brussel sturen is mooi, maar zij tolereren Wilders bij de regering alsof alleen Homo’s mensen zijn en Moslims niet? Hier stinkt wat!


  Maak melding

 6. Asoade. Ik heb nieuws voor je. Frankrijk is Europeesche Unie en Europeesche Unie is Nederland, met een europeesch parlement waar Ned. Onderdeel van is en de grootste contrubiteur. Dus keep on dreaming.Ned. kan netwerken binnen de Unie en programmas blokkeren.


  Maak melding

 7. @ suraya,
  03-09-2011 SR nieuws
  Vaker ontmoeting Roger khan en Bouterse.
  Ik wordt zo zoetjes aan moe van die zwart witte naieve beeld waarmee jullie aankomen om wat krom is recht te praten.In Nederland heb je de pluk ze wet criminele die niet kunnen bewijzen hoe zei aan die rijkdom komen worden kaal geplukt, in Suriname mogen ze president worden en derde voorzitter van het parlement anderen mogen leiding geven aan zwaar bewapend macht CTU.In Suriname wordt crimineel gedrag beloond. Neem bv de leiding van AIVD in Suriname allemaal drugs bazen, in Nederland kunnen deze figuren nooit zo een belangrijke post kunnen bekleden maar in Suriname wel.In de jaren 80 stond Suriname bekend als narcostaat omdat de toenmalige leiding van het land zaken deed met Colombiaanse drugs cartel.


  Maak melding

 8. Als we na 1 uitspraak van een gestoord parlementslid als homo-hatende natie te boek staan, wil het dan ook zeggen dat als 2 andere parlementsleden openlijk hun homo-liefde betonen dat we dan ineens als homo-tolerante natie de regenboogvlag mogen aanvoeren..

  Ik begrijp die hele heisa niet.


  Maak melding

 9. #8 en 9, Jenny zal binnenkort een counter-vergadering
  uitschrijven om heisa te maken over PVV-achterban als meest anti-homo onder de NL-politieke partijen 😉


  Maak melding

 10. Paraman je hebt gelijk Jenny Simons zal geen vergadering uitschrijven over verwikkelingen in het ned parlement, want het lukt haar al niet om hun eigen agenda en het uitschrijven van verg. in hun eigen parlemen op orde te krijgen.


  Maak melding

 11. Viktor,
  Heb je echt niets zinnigs te vermelden, doe het dan maar elders.

  Jij bent zeker ook 1 van die jokers, die Salam Somohardjo zouden hebben gestemd.

  You can’t help me boy. Het krabbenbloed of wat daarvoor doorgaat zit in je.

  Het Surinaams parlement wordt deskundig geleid! Helaas is het door de inborst van sommige bankvullers, “parels voor zwijnen werpen”.


  Maak melding

 12. @DAS, Wikileaks e.a. ptata-worshippers: Waar zijn we mee bezig op dit forum? Rosenthal gaat het Nederlandse parlement uitleg geven over een uitspraak van een Surinaams parlementslid…..en wij besteden aandacht an die idioterie? Suriname is verd…. geen onderafdeling van Nederland! Het moet niet gekker worden, over uitspraken gedaan door Wilders wordt de minister niet ter verantwoording geroepen, maar wel als een BUITENLANDSE PARLEMENTARIER een uitspraak doet???? Kan iemand dat rijmen??? en wij gaan daarin mee? Ik zou zeggen : haal je hoofd uit de bakkasee van di ptata’s en ga over serieuze dingen discussieren! Ik zie Rosenthal al opdraven als een of andere Franse of Iraanse of Israelische parlementarier zo een uitspraak doet. Sjonge. jonge, jonge! Tigri sabi na sortu bong ey krasi hem bakkasee!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.