Plan voor veiligere vakantieperiode in Suriname

6

PARAMARIBO, 30 aug – De vakantieperiode moet zo aangenaam mogelijk verlopen en dus ook veiliger. Dit is de kerngedachte van het Vakantie Veiligheids Plan 2011. Het plan moet de veiligheid garanderen in vooral de recreatieoorden. De politie coördineert.

Ook brandweer, leger, het Rode Kruis en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn betrokken. “We willen het allemaal zo breed mogelijk aanpakken”, zegt politiewoordvoerder John Jones. Dat betekent onder meer zoveel mogelijk controle op de toegangswegen naar de oorden. Het rijverkeer en ook het gedrag van de dagjestoeristen zullen scherp in het oog worden gehouden. De grootste risico’s gaan vooral daar schuil.

Verkeerscontroles behoren tot het protocol de komende weken. Het veiligheidswerk moet lopen via hot spots in Para, Brokopondo, Wanica en Nickerie . “Maar de dienstverleners kunnen het niet alleen”, aldus Jones. Hij verwacht dat de burger de eigen verantwoordelijkheid serieus neemt. Die wil er wel eens bij inschieten. Recente gevallen waarbij kinderen in de problemen raken, geven extra reden tot een serieus beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Voorwaar een goed initiatief.
  Hopelijk zal het er toe leiden dat de Indira Ghandiweg somwijlen niet verandert in een 4(vier) baansweg in dezelfde richting.


  Maak melding

 2. drank achter het stuur,bellen en stamvolle vehicals zijn de voornaamste oorzaak in het verkeer.Op smallewegen rijden sommigen als een idioot,drempels helpen niet meer.


  Maak melding

 3. Hopelijk geldt het plan ook buiten de vakantieperiode om, dus het hele jaar door en vooral ook voor de gezagsdragers en politie die je de weg afrijden, de berm in, als er weer zo’n delegatie hoogwaardigheidsbekleders komt aangestoven in hun superbolides als waren we in het Uganda van Idi Amin. Over respect voor je medeweggebruikers gesproken. Goed en slecht voorbeeld doet altijd volgen.


  Maak melding

 4. CITAAT: Recente gevallen waarbij kinderen in de problemen raken, geven extra reden tot een serieus beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel.

  Weet iemand waar hier naar verwezen wordt? Om is de (zelf)censuur hier mee aangetoond?

  We mogen immers alleen hosanna berichten lezen en vage regeringsplannen.


  Maak melding

 5. Maak dit nu eens structureel! Dit zijn weer van die 1-dagsacties en vervolgens zie je ze een half jaar niet meer. En nogmaals: een beroep doen op de verantwoordelijkheid van de automobilist en de ouders is als roepen in de woestijn. Surinamers hebben nu eenmaal in deze geen verantwoordelijkheid. Iemand die met minimaal 120 km/uur door een woonwijk raast, is dat verantwoordelijkheidsgevoel? (Gisteren nog meegemaakt).


  Maak melding

 6. Je moet het niet alleen in de vakantie periode doen maar altijd. De afgelopen jaar zijn er miljoenen geroofd in suriname met grof geweld niemand is opgepakt.
  Een toerist heeft zijn vakantie met de dood moeten bekopen weer niemand opgepakt. zo kweek je geen veilig gevoel bij de mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.