Negen jaar geëist voor moord op Ceciel Guman

11

Wegens het doodschieten van Ceciel Guman in 1993 in Suriname is maandag voor de Haagse rechtbank negen jaar cel geëist tegen diens zoon Robbert. Hiermee komt het einde in zicht van een zeer langlopende zaak, die vier jaar geleden door het TV programma van Peter R. de Vries een nieuwe impuls kreeg. De Nederlander Robbert heeft in maart 1993 tijdens een familiebezoek in Paramaribo zijn vader met twee schoten uit een pistool van het leven beroofd. Hij werd diezelfde nacht nog gearresteerd en na een eis van 14 jaar door de rechtbank in Paramaribo veroordeeld tot 16 jaar cel.

Maar van die straf heeft hij maar 1 jaar uitgezeten. Het lukte hem in 1994 tijdens een ziekenhuisbezoek te ontsnappen en naar Nederland te vluchten. En in Nederland legde niemand hem een strobreed in de weg. In 2007 kwam de zaak opnieuw aan het rollen door een uitzending van het programma waarin de hele geschiedenis rondom de moord op Ceciel Guman, de rol van diens zoon Robbert en de mislukte rechtsgang in Nederland werden belicht.

Het duurde uiteindelijk nog vier jaar eer het tot een rechtszaak kwam. Al die tijd mocht Robbert in vrijheid afwachten. Die vier jaar is vooral benut om allerlei getuigen opnieuw te horen, in Suriname en in Nederland. Het oorspronkelijke politiedossier bleek tijdens een brand in Paramaribo goeddeels verloren te zijn gegaan. De uitspraak is over twee weken.

Lees het volledige verhaal op de site van Peter R. de Vries.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Citaat van C.Guman Himself:
  When a man is a donkey you have to ride him.

  Howel ik daar zelf niks mee doe, -het ligt niet in mijn aard-, is het mij wel bijgebleven.

 2. Dit laat zien dat het recht zegeviert.
  Niemand heeft het recht om het leven van een ander mens te ontnemen. recht op leven geld voor iedereen.

 3. In iedere beschaafd land is het de rechter die de strafmaat bepaald en niemand anders.
  laat dit een wijze les zijn voor de moordenaars die nog vrij rondlopen in nederland en ook in suriname, niemand staat boven recht en wet.
  Moord is moord weet jij dat nog beste paramanpinto???
  You Can run, but you Can’t hide.
  Right time come, mighty diamonds

 4. Escaped prisonor busted after so many years.
  you are verry lucky to face the music after all is said and done.

 5. een familielid is inspekteur bij de Amsterdamse politie…. onbegrijpelijk dat iemand uit zo’n criminele familie bij de politie is!!!

 6. Mr Zuidoost,

  Dus als ik een familielid heb die niet deugt, dan deug ik ook niet en kan bijvoorbeeld niet bij de politie….?

  Beetje vreemde conclusie maar dat ben ik wel gewend van Mr Zuidoost……

 7. Hoezo 9 jaren?? zijn ze de 1 voor de negen vergeten soms?? verdorie zeg!! als zo’hondsdolle klootzak zijn vader neer kan knallen, wie is een andere dan in zijn ogen??

  19 jaren was in mijn ogen nog te weinig!! en wel in de Surinaamse gevangenis Sant-Boma Jail stoppen, want ik denk dat die van Nederland heel veel opties heeft aan luxe!!

  En als voedsel? droogbrood en regenwater!!

  Je mag rotten in de jail! Wees blij dat je nog in Nederland bent! voor jou is het een Paradijs van een Jail!!

 8. @ Zuidoost
  Weet je wat een dubbel moraal betekend?
  De ene moordenaar mag president worden en de andere zijn broer mag geen politie worden.

 9. Zuidoost,
  Dino mag na zijn voorwaardelijk vrijheid baas worden van CTU dat mag allemaal Alibux is veroordeeld voor oplichting van de staat en hij is nu adviseur van DDB dat mag ook, Bouterse is veroordeeld voor drugshandel en wordt gewoon gekozen tot president terwijl een strafzaak loopt tegen hem voor schending van de mensenrechten.Met recht zegt men dat Bouterse de LIJDER is van de domme massa.leest u allemaal de reactie van een aanbidder van criminele op nummer 6 .

 10. aan alle domme reageerders: Het gaat om de antecedenten! iemand uit zo’n criminele familie mag nooit en te nimmer politie agent zijn! wie weet heeft de inspekteur van politie, door zijn invloed te gebruiken, er voor gezorgd, dat zijn familielid jaren op vrije voeten in Nederland kon rondlopen. Door zulke soort mensen bij de politie te handhaven, roept de politie automatisch verdenkingen op zich af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.