Gevangenisbewaarders Suriname leggen werk neer

8

PARAMARIBO, 27 aug – Gevangenisbewaarders leggen massaal het werk neer. De bejegening vanwege de overheid en het uitblijven van een beloofde reorganisatie. Gevangenisbewaarders willen geen gevangenisbewaarders meer genoemd worden.

Die benaming zou duiden op slechts een deel van hun werk. “Het werk omvat ook begeleiding, opsporing en bewaking”, zegt bondsvoorzitter Gustaaf Gallant tegenover De West. Dat de bejegening niet deugt blijkt ook uit het niet nakomen van afspraken door de regering. Achterstallige loonsverhogingen blijven uit en ook na gesprekken met minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie komt er geen schot in de zaak.

Intussen heeft Misiedjan verrast gereageerd. Partijen waren on speaking terms en er was geen spoor van onwilligheid aan een van beide kanten. De problemen bij het gevangeniswezen zijn niet van van vandaag. “En dan plotseling dit. We laten ons niet chanteren”, zegt Misiedjan. Er komen maatregelen om de veiligheid in en rond de gevangenissen te waarborgen. Het inzetten van onder meer militairen wordt niet uitgesloten.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. De redder van suriname? OF gewoon een Chavazachtig mealomaan.
  Oordeel maar zelfs.

  President ontheft Fernandes als wnd directeur Casas

  President geïnformeerd over muziekauteursrechten

  Coronie in d ban van inbraken

  Open brief DOE aan president over Kwamalasemutu

  Cipiers in actie:
  Bond beschuldigt minister van opzet

  Ernstig kadertekort verzwakt OW

  Het komt nooit meer goed
  Alles onder een kaft

  Relatie met Suriname voortaan themagebonden
  Slechts functio….

  Structuur OW voedingsbodem corruptie

  De president en de mega-woningbouwplannen

  Politie en militairen gereed om in te grijpen

  NDP wil ontheffing OD Arbeid……..enz.

  Leve de onberechte mensenrechtenschenders en wetsverachters, leve de oliedomme aanhangers, leve Suriboubabwe. hahahahaahahahahahahahhahahahaha


  Maak melding

 2. Er is weer een scenario op komst. Sinds de onberechte misdadigers de macht is gegeven wordt het met de dag driester, chaotischer, onveilig,duurder in dit land. De oliedomme aanhangers hebben didibri als koning gekroond, ze zullen er van lusten ook hun generatie. Niemand zal helpen.


  Maak melding

 3. Nou nou, waar blijven de reacties hiero ten opzichte van dit gevangenis probleem?? Waar zijn de geleerden en de politieke betweters van waterkant gebleven?

  Indien medewerkers van de Surinaamse gevangenissen niet betitteld wensen te worden als gevangenisbewaarder, hoe willen zij dan genoemd worden? Cipier?, of penitentiaire medewerker?, of sleuteldrager?, of een combinatie hiervan. Wees creatief en bedenk een naam!

  Het onderhavige gevangenis personeel heeft volkomen gelijk, stel je dit eens voor. Men kiest voor een beroep waarin men zelf gevangen zit wellicht hun hele leven lang tot aan hun pensioen tenzij zij niet de fout ingaan tijdens de uitvoering van hun ambt.

  Al met al zit men toch gevangen. Met andere woorden, vrije gevangenen bewaken misdadigers. Het grote verschil is dat vrije gevangenen wel weer naar huis kunnen gaan na hun dienst.

  Ik vindt dat deze vrije gevangenen een enorme goede bijdrage leveren aan de veiligheid van land en volk, en aldus passend beloond dienen te worden. Ik heb respect voor deze mensen die dit beroep uitoefenen, het zijn meestal zorgzame mensen, anders stonden ze niet dagelijks klaar om brood, koffie, thee en dergelijke uit te delen aan hun medegevangenen zodat ze niet omkomen van honger en dorst, ook al zijn deze misdadigers uitgekotst door de Surinaamse samenleving.

  En wat veiligheid betreft, daar staan ze voor, s’ morgens de celdeur van het slot en s’avonds weer op slot zodat de boeven er niet vandoor kunnen gaan, kan je nagaan „wat een leven en wat een hondenbaan!“. Geef mijn portie maar aan Fikkie!!

  Is dit onderwerp zo oninteressant voor de meeste schrijvers van waterkant? Of komt het vanwege een diepgewortelde angst voor de bajes, want meestal laten criminelen zich niet uit over dit soort zaken, aangezien de nor een ver van hun bed show is?

  Men houdt zich liever bezig met blablablabla en zakkenvullerij over de rug van een ander, maar de bajes met haar problematiek mag van hun gestolen worden. Houdt er rekening mee, dat met één misstap ook jullie in die shit kunnen terechtkomen. Het is bekend dat onschuldigen schuldig worden bevonden evenals zij die daadwerkelijk schuldig zijn. Recht is krom, wees gewaarschuwd!

  Trek hier lering uit en steun deze penitentiare medewerkers opdat zij correct functioneren en hun taken goed blijven uitoefenen ten behoeve van land en volk, en hun medemensen in de bak met toewijding kunnen verzorgen en bewaken. En van God hoeft niemand hulp te verwachten, want deze is met vakantie sinds mensenheugenis.

  django


  Maak melding

 4. hahahhahaha mini-ster Misiedjan laat zich niet chanteren.Deze criminele regering weet niet wat het is om hun belofte na te komen.
  Ziekenhuizen,arbeiders van Staatsolie ,buschauffeur om maar een paar te noemen.


  Maak melding

 5. Solidariteit of Solidarnosk?

  Vroeger gingen potentiele Surinaamse vakbondsmensen voor opleidingen naar Polen.
  Naar ’t land van solidariteit/solidarnosk van Lech Walessa. Nu gaan alleen militairen er op uit om zich op te leiden.

  Militairen die niet solidair zijn met de gevangenisbewaarders krijgen de opdracht van hoger hand. Je kan weigeren, maar dan kan je het ook gelijk schudden. Solidair zijn met de gevangenisbewaarders wordt dus moeilijk.

  Dat meneer Missidjan zegt zich niet te laten chanteren is dreiging richting bewaarders. In plaats van een oplossing te zoeken, gooit hij zijn grootste troef op tafel. Onkunde!


  Maak melding

 6. Als de militairen een conflict met hun werkgever hebben plegen ze een coup.
  Als de PA’s een conflict met hun werkgever hebben worden ze door de militairen geranselt.

  Waar kan ik de sollicatie formulieren voor het NL vinden?? Ik ben nml. opzoek naar een veilige baan ongeacht de gevolgen voor anderen.


  Maak melding

 7. Gevangenbewaarders zijn geen gewapende macht, zij zijn formeel niet genoemd alszodanig. Het zijn evenals de douane wapendragenden slechts. Het is ook geen korps!

  Maakt u zich niet verder belachelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.