Grondproblematiek Suriname naar hogere sferen

10

PARAMARIBO, 26 aug – De problemen rond de uitgifte van domeingronden worden naar een hoger niveau getrokken. Dit zei vicepresident Robert Ameerali in het parlement. Hij gaat zich er persoonlijk mee bemoeien, nu minister Simon Martosatimin van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer, er niet uit lijkt te komen.

Het laatste is ook wat parlementariërs vermoeden. Er gaat teveel fout met de gang van zaken op het ministerie. En Martosatimin mag dan pas een half jaar aanzitten, hij draagt nu de volle verantwoordelijkheid. Het parlement wil kamerbreed oplossingen voor de chaos rond de verdeling van grond. Ook de corruptie en kennelijke willekeur van ambtenaren lopen de spuigaten uit.

Geen wonder ook dat burgers eindeloos moeten wachten op beantwoording van hun aanvragen. “Het gaat veel te traag”, concludeert André Misiekaba (Megacombinatie/NDP). Ameerali wil meewerken aan een doorbraak. Het moet tenminste kunnen dat de meest dringende gevallen behandeld worden. Er komt een gesprek met Martosatiman en de parlementaire commissie voor grondzaken.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Na de minister komt het in de hogere sferen, dus bij de vieze president en vervolgens in nog meer hogere sferen bij de presidenten c.q. vertegenwoordigers van de Goden van ….


  Maak melding

 2. Gronduitgifte had allang bij een speciale maatschappelijke commissie die direct onder de President valt moeten zitten. Deze commissie zou alle aanvragen moeten bestuderen en beoordelen. Eventuele goed- of afgekeurde aanvragen werden aan de President overlegt voordat ze worden gecommuniceerd.

  Elke aanvraag van domeingrond groter dan 1000m2 zou gepaard moeten gaan met een deugdeleuke businessplan inclusief termijn wanneer zaken uitgevoerd gaan worden.

  Niemand heeft recht op meer dan 1000m2 voor het bouwen van een huis.

  Surinaams grond is een veels te belangrijk goed om gewoon over te laten aan een Minister.


  Maak melding

 3. NDP-fractie neemt regering onder vuur —-hahahahahhaha. een goed teken aan de wand…het begin van het uiteenspatten van deze marionettenregering met boeven,rovers,fraudeurs,drugsbonzen en moordenaars aan de macht, dankzij de domme aanhangers die het slechte voorbeeld langzaam maar zeker overnemen van de oude boeverige opa’s en oma;s die hun na dedesma partij in leven proberen te houden.hahahahahahaha


  Maak melding

 4. Trouwens dit hele grondrotzooi is duideluik een frontverwovenheid.

  Sinds Vene onder druk van Somo een ROGB ministerie de 17de ministerie nochtans heeft gecreerd ter accomodatie van PL, zit Suriname met dit rotzooi opgescheept.

  Nog nooit eerder in de Surinaamse geschiedenis hebben we dit schaamteloos grondroof gedrag meegemaakt dan tijdens de laatste front jaren.

  Vene bedankt maar no spang de huidige daadkrachtige regering zal je zoveelste rommel opruimen.


  Maak melding

 5. die man deugt gewoon niet en moet opkrassen..

  die hele ministerie moet opgedoekt worden..

  grond zaken moet direct onder de v.p. vallen en geen gedonder meer..


  Maak melding

 6. ik dacht dat el somo terug in sme een groot lawaai zou maken van de vertraagde vlucht van zondag naar parbo..

  alles is stil geleven niemand maakt zich druk om..


  Maak melding

 7. Als wij aan de macht komen lossen wij de problemen op, grote woorden van DDB en zijn mega dieven.In plaatst dat ze de problemen oplossen maken ze een grote puinhoop van .
  yu no kan poti puspusi luku merki, sobun
  De kater om het spek binden.


  Maak melding

 8. Commissie?

  Dit is werk voor een onafhankelijke commissie, voorgezeten door een Surinaamse burger met een onberispelijk gedrag.
  De politiek mag de commissie niet hinderen en niets met het onderzoek te maken hebben.
  Noch de president, noch de VP mag zich hiermee bemoeien. De uitkomst van het commissie-onderzoek wordt publiekelijk bekend gemaakt zonder voorkennis van enige politieke figuur.

  Dat is pas een onderzoek zonder doofpot.


  Maak melding

 9. Van wie is het terrein aan de Afobakkaweg?
  ( N.V. BIGI BATRA??????????)

  De marrons komen onze gronden hier occuperen.
  Mogen wij ook gronden aanvragen in Marowijne?

  Deze marrons doen alsof ze arm zijn en geen huizen bezitten, maar op Marowijne hebben ze zoveel bezittingen zoals gronden, boten en roven ze ooknog al onze goud zonder een cent belasting te betalen.

  Slaapt die toevallige president nog of is hij bang voor Lonnie en Missikaba.
  Je partij is al wankelend.Deze man kan van Pae niets maken.Pae houdt zijn partij nu in leven dus het is slikken of stikken.

  Danitia


  Maak melding

 10. Alle volkswoningen en gratis Sociale Diest kaarten (gratis medische zorg en meer) voor de Djoeka’s van Brunswijk en Javanen van Somo. Dit zal zo blijven totdat DDB wordt opgepakt en wordt opgeborgen.

  De komende 100 jaar geen samenwerking met deze twee groepen (djoeka’s en javanen).

  De natuurlijke groepen die Suriname kunnen opbouwen zijn de Hindustanen en de Stadscreolen en de Chinezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.