Surinamers moeten vooral met elkaar leren werken

13

PARAMARIBO, 25 aug – Surinamers moeten meer dan wat ook leren samenwerken. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het is de belangrijkste voorwaarde voor ontwikkeling. “We kunnen best samenleven, een heleboel dingen samen vieren. Maar als het aankomt op samenwerken, dan schijnt het compleet mis te lopen.”

Aansturen op ontwikkeling betekent dus ook rekening houden met zulke inzichten. “We hebben een enorme potentie aan intellect, aan intellectuele mensen, maar we zijn niet in staat duurzaam te werken via synergie”, zei Ameerali tijdens de jaarvergadering van de Evangelische Broedergemeente. Deze christelijke stroming zal zelf ook de werkelijkheid onder ogen moeten zien. Als genootschap sta je immers midden in de samenleving.

Bovendien mag worden aangenomen dat de eigenaardigheden van die samenleving overal hun sporen nalaten. “U kunt zeggen dat het anders is bij de kerk, maar dat kan niet. Of anders bestaat uw organisatie uit andere mensen dan Surinamers”, aldus Ameerali. Leiders en individuen op alle niveaus zouden zich meer moeten inzetten voor gelijkgerichtheid. Anders zullen zelfs de meest moderne middelen niet helpen uitgezette doelen te bereiken.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Ik hoop het, inplaats van elkaar naar het leven te staan en te zitten ophitsen, kijk wat ik hier voor u heb;

  Cerano kan niet op zijn Facebook………en ik kan niet op zijn profile. chek het vanaf 2.30 AM. De OAS zit hier achter …….zoniet de Noord Amerikaanse justitie of zoniet de Surinaamse justitie …..en als dat zo is …….facebook faya en alla deng justitie en president faya …..want ze zien heel goed wat in mijn notes en op mijn facebook staan en in Cerano zijn notes en facebook
  Als het zo is deng president faya …..want ze zien wat allemaal in die notes staan.

  Is 1000% een onderzoek waard, anders heb ik het antwoord al voor jullie, ze moeten massaal bedanken of het spelletje door spelen, en dat heet vanaf vandaag direkt vergoeden, en wie de rode limiet heeft overschreden gelijk de bak in.


  Maak melding

 2. we hebben een enorme potentie aan intelect intectuele mensen,,ameeer-alie het zijn jou woorden..

  Maar jou regering heeft al deze mensen op straat gezet en daarin de plaats domme ongeschoolde analfabeten in dienst genomen.

  en die weten toeter nog blazen waarvoor zij maandelijks betaald worden..

  neem nou b.v. je eigen parlement,waar 51 niets nuttigen maandelijks meer dan 15000 srd krijgen letterlijk krijgen,waarvoor ze niks notie nada voor doen,geen enkele uur zelfs in het parlement verschijnen..

  om niet te spreken over de zeven-even 50000 betaalde lantie-mang/vrouws..

  jij zou zelf om half zeven op kantoor zitten wachten op je medewerkers,heb je gezegd bij de instalatie van jou persoon..

  nu weet je zelf de weg niet te vinden naar jou bureau..

  lang leve sme..


  Maak melding

 3. Wat een grote grappenmaker is deze klootzak hij praat over samenwerking terwijl zijn baas nu al meer dan 1000 mensen heeft ontslagen Bouterse benoemd zijn familie,vrienden en loyalisten op belangrijke positie in het land.


  Maak melding

 4. Granman Matodja Gazon is door zijn volgelingen gekroond tot koning. Binnen de cultuur van de Marrons is het de eerste keer dat een dergelijke handeling heeft plaatsgehad.

  De granman is het hoogste gezag binnen een stam. Maar omdat zijn volgelingen de mening zijn toegedaan dat het opperhoofd zich op bijzondere wijze heeft geprofileerd binnen als buiten de stam, heeft hij deze hoge onderscheiding, bestaande uit een gouden staf en kroon, ontvangen.

  Deze ceremonie vond afgelopen maandag plaats op zijn residentie te Drietabiki. Dit meldt de Times of Suriname. DNA-leden, ministers, het traditioneel gezag en andere hoge gasten waren getuige van dit heugelijk feit.

  In verband met de hoge onderscheiding aan de granman heeft het dorp een aantal activiteiten georganiseerd. Gazon is het langstzittende zittende groot opperhoofd van de Marrons.

  ——hahahahahahahhaahhahahahahah. wie volgen er straks——–Lonny wilt ook deze bekroning, vroeg of laat. Dan is het gedaan met Suriname als land, het verwordt als in vele afrikaanse landen. hahahahahah Suribabwe.———-

  Gowtu wi e bai, goudzaken, mas en sona!” wordt er naar je geroepen wanneer je langs het VCB-gebouw in het centrum loopt. Nu de goudprijs aan het stijgen is, komen de illegale goudopkopers gedurfder dan voorheen op voorbijgangers af. In de binnenstad, spreken enkele ‘hosselaars’ voorbijgangers aan. Dwight bijvoorbeeld, koopt dagelijks meer …

  dan 200 gram goud op van mensen. Hij koopt vaak gouden sieraden bij scholieren die in geldnood zitten. “Na moni mi e pai den a no roof mi e roof”, legt deze opkoper uit. Volgens hem kunnen de studenten de sieraden binnen twee weken wel terugkrijgen, maar dan tegen 10% rente.

  Een andere opkoper die zichzelf ‘Powisie’ noemt, wil alleen goud zien. “Het maakt mij niet uit wat de herkomst is van de sieraden”, geeft hij te kennen. De illegalen beweren op de hoogte te zijn van alles wat er de laatste tijd gebeurt ten aanzien van ontwikkelingen over de goudprijs. “Nog nooit kostte het goud zoveel: 1900 dollar per troy ounce. Dus de 2000 is binnen handbereik”, laten ze horen.

  Voorbijgangers zeggen dat ze dagelijks worden gemolesteerd door deze figuren. “Elke ochtend als ik naar het werk moet, word ik benaderd van: “Tante, sona na hai?”,zegt een passerende vrouw. Volgens haar letten de hosselaars op alles wat je aanhebt. “Als het niet je halsketting is, zijn het je oorbellen en als het niet je oorbellen zijn, willen ze je ring kopen.”

  Een andere vrouw stelt dat ze bang is te worden achtervolgd door een van deze kerels. “Ze lijken toch allemaal op rovers.” Zij doet voor alle zekerheid haar sieraden pas om als ze op het werk is; zo zal ze niet lastig gevallen worden, denkt ze. Hoofdinspecteur van politie Mohamed Nasrullah, commandant van het ressort Centrum, weet dat de politie vaker optreedt tegen deze illegalen.

  In het verleden zijn er zelfs aanhoudingen verricht en ook sieraden in beslag genomen. Volgens de inspecteur is de politie bezig een plan uit te werken om deze illegalen voor altijd weg te halen uit de binnenstad. Wanneer dit plan gerealiseerd wordt, wil Nasrullah echter nog niet prijsgeven.

  Hahahahaahahhaha dankzij deze regering.Opmerkelijk soso djoeka.


  Maak melding

 5. Zou de VP ook weten of zich hebben afgevraagd hoe het komt dat Surinamers niet met elkaar kunnen of willen samenwerken? En wat er gedaan moet worden om de samenwerking van de grond te krijgen?
  Wat mij opvalt is dat men in Suriname heel goed is in het benoemen van maatschappelijke problemen. Het opstellen van een goede analyse, waarin de oorzaken objectief worden belicht, is het halve werk om tot oplossingen te komen. Vervolgens zal er een gedegen Plan van Aanpak opgesteld moeten worden om de obstakels aan te pakken. En dat ontbreekt maar al te vaak. Alle commissies ten spijt…….

  (Ps.: Mag dit forum ook gebruikt worden voor een open sollicitatie? :o)


  Maak melding

 6. Afgunst, hebzucht, gemakzucht en jaloezie zijn de nummer 1 bij de Surinamers onderling! en ja! natuurlijk als het op feesten aankomt, komen zij als aasgieren op af!! Dat kunnen zij heel goed samen en tijdens of na afloop vallen er koffoes en kogroes!! na dronkenschap!! of die ene vrouw met de andere man er vandoor gegaan!! De stoelen vliegen dan als Helikopters!! of gratis draaimolens in de tent als stroomstoot!

  Maar samenwerken met elkaar?? forget it!!! dat wordt samen op vuisten gaan! en heel goed ook!! eentje naar het ziekehuis, de andere naar Santoboma en wie weet weer de ander onder 5 voet de grond in!!

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 7. Wiep Ding ti whipi fadon na yu skin yu sa kaba.
  Bicaci din sma don tumci…Yu sabi a dondon achterlijk politiek vooral NPS VHP PL……MIJN MENSEN…NPS van kwaad tot erger mijn mensen dom en achterlijk houden……zodat anderen zich lekker en vrolijk kunnen verrijken …..dan pi yu wan go….zuiver tog…CUMACOICIE


  Maak melding

 8. Begin bij jezelf en de rest zal volgen.
  Hou een ieder dom dan ontwikkel jij jezelf niet want je moet dom kunnen denken om anderen dom te houden


  Maak melding

 9. Alleen maar goeie reactie`s over dit onderwerp ! Heb zelf het idee,dat Surinamers nu,waar dan ook ,goed wakker worden !Er komt nu iets los bij de Surinamers.Dat zij in Suriname té véél bla bla hebben, wisten wij al !!!!!!

  Nu hoop ik, dat de NDP-stemmers/aanhangers er achter komen !!! Suriname van nú, heeft mensen als Santhokie nodig !!!! Honderd tallen er van !!!! Mensen met kennis van zaken én daadkracht !!!!! Ndp zijn loesers en zij hebben géén kennnis van zaken !!!!

  Groet,ram ram, nameste,goeda hafies,(veel wijsheid)


  Maak melding

 10. Henk Molenaar: “Surinamers moeten eerst leren werken”.

  Henk Molenaar, er is iets heel erg mis met je, probeer dat probleem eerst maar opgelost te krijgen voordat je je met de problemen van Surinamers gaat bezig houden. Als het waar mocht zijn dat Surinamers niet willen werken, wat gaat dat jou dan aan? Als Nederlanders zoveel van werken hadden gehouden dan bestonden de meeste huidige Surinamers niet eens, hooguit waren we inheems, blank of inheems-blank gemengd.

  Dus Henk, zit maar lekker achterover in je schommelstoel, (je schijnt genoeg tijd over te hebben om je met Surinamers bezig te kunnen houden) laat Surinamers met rust, je mag wat ons betreft de pot op.


  Maak melding

 11. “We hebben een enorme potentie aan intellect, aan intellectuele mensen, maar we zijn niet in staat duurzaam te werken via synergie”,

  Dit klopt als een bus,alleen is het zo dat de meeste intellectuelen hun kennis gebruiken voor eigen doeleinden, nl hoe kan ik zo snel mogelijk rijk worden, hun kennis tbv de ontwikkeling van Suriname gebruiken is van een ondergeschikte rol.

  “Surinamers moeten meer dan wat ook leren samenwerken”

  Het Surinaams volk moet heropgevoed worden. Allereerst te beginnen bij de politiek, alle etnische partijen zouden opgedoekt moeten worden, want die bestaan bij de gratie van de etnische groep. Deze partijen zullen dus altijd de belangen van de hun eigen groep behartigen, van samenwerking tussen alle Surinamers zal er dus nooit sprake kunnen zijn want de ene groep zal altijd ten koste van de ander vooruit willen gaan en het landsbelang krijgt een ondergeschikte rol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.