Guyanees staatshoofd voert campagne in Suriname

14

PARAMARIBO, 25 aug – Het Guyanese staatshoofd, Bharat Jagdeo, zal Suriname informeel bezoeken. Met het oog op de aanstaande verkiezingen in zijn land, wil Jagdeo ook campagne voeren onder de Guyanezen in het buurland. Een ontmoeting met president Desiré Bouterse staat daarbij niet op de agenda.

De twee staatshoofden grijpen vrijwel elke gelegenheid aan elkaar te spreken. Dit keer schijnt dat niet het geval te zijn. “Officieel is de president niet op de hoogte van een bezoek”, zegt Eugene van der San, directeur op het kabinet van de president, tegenover de Times of Suriname.

Jagdeo wil Nickerie bezoeken, waar de meeste Guyanezen wonen. Hij wil er onder meer zijn gedoodverfde opvolger, Donald Ramotar, presenteren. Ramotar is de kandidaat van de regerende PPP. Bouterse is op bezoek bij enkele inheemse gemeenschappen in West- Suriname.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Bouters is op bezoek in West-Suriname en Jagdeo op privébezoek in Nickerie eveneens West-Suriname, beide grijpen elke gelegenheid aan om elkaar te spreken, dus waarom nu ook niet?
  Aan de agenda zal ’t zeker niet liggen, daar het geen officieel bezoek is!


  Maak melding

 2. Cerano kan niet op zijn Facebook………en ik kan niet op zijn profile. chek het vanaf 2.30 AM. De OAS zit hier achter …….zoniet de Noord Amerikaanse justitie of zoniet de Surinaamse justitie …..en als dat zo is …….facebook faya en alla deng justitie en president faya …..want ze zien heel goed wat in mijn notes en op mijn facebook staan en in Cerano zijn notes en op zijn facebook
  Als het zo is deng president faya …..want ze zien wat allemaal in die notes staan.

  Stop alle nonsens in Suriname, en de traitors die Suriname willen verkopen, denken fals te betichten te verraden en een loopje met dit land nemen moeten weg.


  Maak melding

 3. De man die een stuk land van jou bezet houdt mag gewoon in en uit en iedereen is muisstil.
  Dit laat zien hoe Bouterse die domme ezels bedonderd en manipuleert.


  Maak melding

 4. Het is dat bout op deze manier aan de grens- bewoners duidelijk wil maken dat hij zich zorgen maakt over de vele onderscheppingen van
  drugs die bestemd zijn voor de doorvoer.Als het zo door blijft gaan,is hij genoodzaakt streng op te treden.Dan kunnen er doden vallen of verdwijningen plaats vinden.Gijzelen is ook een optie of het blokkeren van levensbehoeften.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Ik heb mij niet verdiep in de overeenkomsten van Caricom.

  Maar het lijkt mij wrang dat de Surinaamse regering het zal toestaan dat de president van Guyana, zelf op informeel niveau, politieke acties voert op het grondgebied van Suriname.

  Let op dat Guyana een deel van dat grondgebied – het grensgebied – nog steeds claimt en de stilzwijgende toestemming van de regering van Suriname internationaal gezien kan worden als de erkenning van de claim van Guyana.

  Trouwens, er wonen relatief veel Guyanezen in het grensgebied van Nickerie en door die handelingen van de president van Guyana zich een enclave van Guyana binnen dat grensgebied van Suriname kunnen claimen.Er zijn hiervan vele voorbeelden in de wereld en het loopt altijd uit op conflicten tussen de groepen of landen.

  Suriname, let op uw belang!!!!!
  Srika


  Maak melding

 6. #6 Cobie, mee eens.

  Trouwens hoe zit het met de Guyanezen, hebben ze nu een werkvergunning of een dubbel paspoort?

  Komt bout over 4jr ook propaganda maken in Nederland?
  Er zijn circa 200.000 potentiële stemgerechtigden hier.
  Er valt dus veel te halen.
  Natuurlijk eerst het dubbele paspoort regelen.

  We zullen hem op Schiphol verwelkomen, compleet met spandoeken, paarse shirtjes en ………….3x raaien…


  Maak melding

 7. Uit sociaal, cultureel, economisch en politiek oogpunt is dit zeer wenselijk. De Hindustaan Jagdeo als eerste president van onafhankelijk stukje Suriname en Guyana. Probleem Tigri is in een klap opgelost.

  De Surinaamse regering blij met hun eenzijdige regering zonder de Hindustanen. De Hindustanen blij met hun Hindustaanse president Jagdeo van een stukje nieuwe El Dorado


  Maak melding

 8. Op 8 dec 1982 zijn vijftien tegenstanders van Desi Bouterse lafhartig vermoord, DDB weet niets.
  Maandenlang drijft er een ponton op het stuwmeer, DDB weet niets.
  De president van guyana die stuk land van jou bezet houdt komt naar jou land en weer weet DDB niets.Enige wat deze beest weet is hoe hij zijn zaken moeten vullen, en hoe hij zand in de ogen van die ezels moet strooien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.