Goudprijs daalt aanzienlijk door mindere waardering

13

PARAMARIBO, 25 aug – De goudprijs is flink gedaald. Volgens de markten is de waarde van het edele metaal met minimaal vier procent afgenomen. Een ons (ruim dertig gram) kost nog ‘maar’ 1.780 dollar. Dat is ruim honderd dollar minder dan twee dagen terug. Weliswaar geeft de prijs nog inspiratie genoeg om te blijven graven en mijnen in het Surinaamse achterland.

De berichtgeving over de steeds toenemende prijs de afgelopen weken deed er het ene schepje na het andere bovenop. Twee dagen terug belandde de prijs voor goud op ruim negentien honderd dollar per ons. Dat had vooral te maken met de onzekerheid op de financiële markten. Goud is immers de traditionele zekerheidsfactor. Nu schijnen de investeerders in goud hun winsten op te nemen. Ook gloort het weer in de VS.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. velen vragen zich af hoe het komt dat de Libische situatie zo snel is gevorderd met een dergelijke snelheid. Misschien dat het antwoord kan worden gevonden in de 143,8 ton goud in handen van de Libische Centrale Bank.ook de olie kwestie is van groot belang de USA zal niet accepteren dat khadafi de olie aan Chavez verkoopt http://nos.nl/artikel/222345-chavez-vs-wil-olievoorraad-libie.html
  De volledige omvang van de oorlog gaat over het vastleggen van Libië als een ander lanceerplatform voor verdere imperium bouw in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, dat is de reden waarom PNAC neo-cons “Vrede Laureaat” Obama het doen in de eerste plaats. De verovering ging over het veiligstellen van de rijkste olie-middelen in heel Afrika, en het stelen van de goud reserves, en ook een einde te maken aan China’s inspanningen om Afrika te koloniseren.Het enige dat telt nu is dat de NAVO-troepen en de centrale banken libie te plunderen voor alles wat het heeft.de globalistische oorlog machine kan zich nu richten op het omvallen van de volgende dominostenen op de weg naar wereldheerschappij en de nieuwe wereld orde. Wees gerust, of het nu Syrië, Iran, Pakistan of ergens anders is, een geschikte hoax zal worden uitgevonden als een voorwendsel voor een invasie om de oorlogs lobby draaiende te houden en de totale controle over de goud en olie voorraden te krijgen.bron alex jones

  Lees u goed mensen : want om democratie gaat het niet , anders hadden de westerse landen reeds lang ingegrepen in Darfur of andere delen van Sudan . Daar worden namelijk honderd-duizenden mensen vermoord door het regime van Bashir . Zo kon ook Z-afrika pas bevrijd worden van de Racisten , Toen de Russen geen bedreiging meer vormden voor het Westen. Zo ziet u , dat het niet om mensenrechten gaat of democratie , maar puur om de belangen van de verborgen racisten , en rovers . De westerse landen zijn gewoon een stelletje rovers-bende bij elkaar. Just daarom ben in nu zeer trots op het surinaamse volk , dat deze rovers-bende democratisch heeft afgewezen. Een prestatie van formaat , en geestelijke bevrijding. let wel democratisch .


  Maak melding

 2. Gouden Goud!

  Goud is nooit oud! Goud zal altijd Goud blijven, wat ook de waarde in geld is. Dus daarom is nu graven even belangrijk als later graven.
  Wel heb je te maken met een oude en een nieuwe Goudprijs. De nieuwe Goudprijs zal de oude altijd doen verbazen omdat het om oud Goud gaat dat in een nieuw jasje is gestoken.

  Stoor u niet aan de prijs van vandaag. De waarde van Goud blijft Goud waard, ook in 2025.
  Mijnen wat er te mijnen valt, maar het allerbelangrijkste Goud is Goud waard.


  Maak melding

 3. De brute Kadaffi, zoon des duivels heeft 42 jaren lang de Libiers beroofd,gedood,onderdrukt. Alles gaat terug naar het volk die hem heeft weggejaagd. Al het goud en die 53 biljard.ahahahahahahahahahahahahha hetzelfde staat de megalomaan van suriname te wachten, wanneer de domme aanhangers de oren en ogen open gaan. Wo jagi deng foefoeroemang.


  Maak melding

 4. Als je onheus omspringt met de goud deals, de mijnen zijn te goedkoop en je waardeert je goud niet ….. dan heb je deze nonsens automatisch.

  Cerano kan niet op zijn Facebook………en ik kan niet op zijn profile. chek het vanaf 2.30 AM. De OAS zit hier achter …….zoniet de Noord Amerikaanse justitie of zoniet de Surinaamse justitie …..en als dat zo is …….facebook faya en alla deng justitie en president faya …..want ze zien heel goed wat in mijn notes en op mijn facebook staan en in Cerano zijn notes en facebook
  Als het zo is deng president faya …..want ze zien wat allemaal in die notes staan.


  Maak melding

 5. TTheo,
  Als die dictators die jij steun ervoor hadden gezorgd dat de rijkdom eerlijk werd verdeeld onder de bevolking dan was er geen opstand tegen hun misdadige onderdrukking. op het internet kan je zien in wat voor weelde de familie van kaddafi leefde.
  De zelfde soort gevaarte heb je nu in Suriname er komt een tijd dat de de bevolking dit niet meer pikt dan komen ze in opstand tegen dit soort geestelijke zieke despoot.


  Maak melding

 6. Demente ezel op 4

  Lees onderstaand maar weer.

  Als die 20.000 Surinamers maar tot die domme aanhangers behoort is alles prima.

  ‘Meer dan 20.000 doden in Libië’ BENGHAZI – De strijd in Libië heeft volgens rebellenleider Mustafa Abdel Jalil minstens 20.000 mensenlevens gekost. Dat zei het hoofd van de Libische Nationale Overgangsraad (NTC) donderdag.

  „Ik heb geen exacte cijfers”, zei Jalil. „Maar het gewapende conflict heeft geleid tot meer dan 20.000 doden.”


  Maak melding

 7. Niet om het een of ander hoor maar wikileaksof hoe jij je zelf ook noemen mag je bent een ongelooflijke dombo ongeschoold zou ik willen zeggen. Elke dag maar negatief zijn over de regering,suriname en negers in het bijzonder. Is de welvaart in nederland dan eerlijk verdeelt ,ps bij jij dan zo rijk?wat bezit je hier laat staan in sur .GEEN MOER jee piena moro kerkie alata


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.