Schoolvakantie Suriname nog steeds buitenbeentje

3

PARAMARIBO, 23 aug – De ‘grote vakantie’, het einde van het schooljaar in Suriname, steekt internationaal nog immer af. Hoewel het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, nog niet aan een discussie toe is, is het gebrek aan timing elk jaar weer issue. Politici en ook sportmanagers vinden het tijd voor wat meer actie.

“We zijn niet geïsoleerd op de aardbol”, zegt parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP)tegenover de Ware Tijd. Aanpassen zou wel moeten. Kinderen die in Suriname net het schooljaar achter de rug hebben en in het buitenland verder moeten, mogen direct weer aan de slag. Volgens Guno van der Jagt, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, vallen de grote zwemtoernooien juist in de examen- en repetitieperioden in Suriname.

Dat levert natuurlijk problemen op als zwemmers extra hard moeten trainen. De grote vakantie valt in de meest zonnige periode. Dat is ook het belangrijkste argument voor tegenstanders van aanpassing. De vakantie stamt nog uit de koloniale tijd, toen Surinamers nog niet echt uitwaaierden. Op het ministerie wordt wel eens een balletje opgeworpen. Maar daar blijft het bij. Zowel Parmessar als Minov-topman Kenneth Biervliet denken dat elke aanpassing doorgepraat moet worden met vooral de leerkrachten.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. hoe goed zijn onze sporters??? wat hebben ze bereikt op wereld niveau en hoe populair zijn de Surinamse atleten en voetballers. Het is gewoon geld verspilling.


  Maak melding

 2. Ooit!

  Ooit was er sprake van om de grote schoolvakantie van Suriname gelijk te stellen aan die van Nederland. Dat wil dus zeggen: 6 weken in juli en augustus. Het is er nooit van gekomen en zal met de huidige regering ook nooit komen.

  Een groot voordeel is dat Schiphol en Zanderij het met de huidige vakanties nog net kunnen bolwerken. De stroom van beide vakantiegangersgroepen is nu nog te beteugelen maar met gelijktrekking van de vakanties wordt het een zootje.

  Internationaal gezien zou gelijktrekking wel een gemak zijn omdat allerlei leerlingen en leerkrachten met elkaar kennis en vakanties zouden kunnen delen. Wie weet wat daaruit voortkomt.

  Als financiele besparing zou ik mijn huis in NL voor 6 weken kunnen ruilen met dat van een Surinaams gezin in Paramaribo. Scheelt me 700 Euro, de prijs van een ticket in het laag seizoen.

  Sportief gezien denk ik dat het zal kunnen bijdragen aan een topprestatie in de sport, maar vooral op school.
  Het is het speculeren waard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.