Opening expositie van Fabian de Randamie

0

PARAMARIBO, 22 aug – Afgelopen zaterdag 20 augustus opende de eerste solo-expositie van beeldend kunstenaar Fabian de Randamie in Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam. Tot en met 11 september 2011 toont hij in Kruithuis 1778 onder de titel ‘Passie, kleur en emotie’ een overzicht van zijn werken van de afgelopen jaren.

Fabian de Randamie staat aan het begin van zijn carrière als beeldend kunstenaar. Vanaf 2007 studeerde hij een aantal jaren aan de Nola Hatterman Art Academy. Daar kwam hij in contact met docenten van de Rietveld Academie te Amsterdam. Zijn werk en zijn passie vielen op. In gesprekken vertelde Fabian dat hij graag verder wil studeren. Hij ging in op het advies van een van de docenten van de Rietveld Academie om zich aan te melden voor een studie aan deze opleiding. Dat advies heeft hij opgevolgd en zijn toelating is inmiddels een feit.

Met deze expositie wil Fabian de Randamie de bezoeker laten kennismaken met de werken die hij voor en tijdens zijn studie heeft gemaakt. Hij experimenteert met zijn thema’s en met de materialen die hij tot zijn beschikking heeft. In veel van zijn werken beweegt Fabian zich op de grens van het zichtbare en onzichtbare. ”Achter het zichtbare gaat bij mij nog een duistere wereld schuil van onzichtbaarheid. Tijdens het werken gebruik ik mijn inspiratie om het mysterie te verbeelden, maar het blijft altiijd een vraag oproepen.”

Met de presentatie van zijn werken in Kruithuis 1778 hoopt Fabian ook middelen te genereren om zijn vervolgstudie te kunnen bekostigen. Net zo belangrijk is het feit dat deze expositie het punt markeert waarop Fabian zich nu bevindt: de verwezenlijking van zijn droom om een carrière als kunstenaar op te bouwen. Niet alleen voor zichzelf maar ook om met zijn talent anderen te stimuleren hun talenten te ontdekken, op meer dan alleen kunstgebied.

De expositie loopt van 21 augustus t/m 11 september 2011 en is te bezichtigen tijdens openingstijden van het Openluchtmuseum: di t/m vr. van 9 – 17 uur, weekend en feestdagen van 10 – 18 uur; ma gesloten. Gedurende de expo is Fabian op zaterdag en zondag aanwezig op zijn expositie om met belangstellenden over zijn werken te praten.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.