Beoordeling illegale Surinamers in Nederland hervat

12

Het consulaat van Suriname in Amsterdam gaat weer onderzoek doen naar de nationaliteit van illegale Surinamers in Nederlandse gevangenissen. Na beoordeling kan dan worden overgegaan tot afgifte van een noodpaspoort voor terugkeer van deze illegalen naar Suriname. Dat meldt de Surinaamse krant Dagblad Suriname.

Volgens de consul-generaal van Suriname in Amsterdam, Roy Lieuw A Sie, zijn er maximaal 200 illegale Surinamers in bewaring in Nederland. ‘De beoordeling van illegalen was enkele maanden stopgezet, maar is afgelopen week weer gestart na gesprekken tussen Nederland en Suriname’ zegt Lieuw A Sie tegen de krant.

Afgelopen week zijn zijn vier illegale Surinamers op het consulaat gepresenteerd. Het consulaat gaat heel secuur te werk bij de vaststelling of deze gepresenteerde personen daadwerkelijk de Surinaamse nationaliteit bezitten. Pas wanneer het Centraal Bureau voor Burgerzaken in Suriname heeft vastgesteld dat dit het geval is, gaat het consulaat over tot het uitgeven van een noodpaspoort. (via Dagblad Suriname)

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Surinamers moeten gewoon als legalen in Nederland behandeld worden. Als ik het goed heb zijn de Nederlanders altijd legaal in Suriname behandeld. Anders is het als je herrie en rommel schopt en helemaal geen geld hebt. Maar die moeten normaal een broodje daar kunnen verdienen, omdat we dezelfde taal spreken en ons cultuur heel wat overeenkomsten heeft.


  Maak melding

 2. De regels en wettelijke bepalingen aldaar moeten nageleefd worden, maar Nederland mag iets soepeler naar Suriname toe zijn omdat we dezelfde taal spreken. Als Nederland arbeidskrachten van buiten nodig heeft zou Suriname gewoon het nummer 1 land moeten zijn vanwaar deze arbeidskrachten gehaald kunnen worden. Heeyy…. we kennen en verstaan elkaar en Surinamers zijn nooit moeilijk geweest.


  Maak melding

 3. Mensen, die jou taal, zeden en gewoonten mogelijk nog beter als menige Hollander zelf beheersen;

  Mensen wiens voorvaderen zijn misbruikt om eigen gewin.

  De imateriele- en genen schade deze mensen aangedaan is zo immens dat het niet te kapitaliseren is.

  Holland foei toch!


  Maak melding

 4. En waarom zitten ze in de gevangenis?
  Ja, omdat ze op Schiphol zijn aangehouden met drugs.Verblijf verlopen, dus illegaal.
  Dus moeten we medelijden hebben met deze gasten,
  Ik zeg nee!


  Maak melding

 5. @ Esmerald
  Denk toch na Als het daarom ging zou het boven schrift niet zeggen Illegale Surinamers,want zij hebben een geldig visa.
  Dit zijn duidelijk mensen die tijdens het verblijf in patata een feit hebben begaan en met de politie in aanraking zijn gekomen


  Maak melding

 6. Wie bepaalt de gevangen zijn legaal/illegaal?Het feit dat deze in de ned.gevangenissen zitten,treden ze de ned.wetten.Dus Nederland weet dat ze illegaal zijn en na verblijf in de luxe gevangenissen van Ned.rechtsomkeer en de eertse en de bste vliegtuig richting sweetsranang laten gaan.De consulaat kan beter aandacht besteden/verbetering aan de afgifte van de visa.Ik kom uit Noor-oosten van het land,heb de hele dag nodig voor een stempeltje in Amsterdam.


  Maak melding

 7. Ik heb het gevoel dat sommige surinamers dit bericht niet echt goed begrijpen.
  Het gaat om illegale criminele Surinamers die weten dat Nederland niemand zonder een paspoort het land uit mag zetten, deze criminelen werken bewust niet mee op uitgezet te worden.


  Maak melding

 8. Nr.8 Sribi-leaks ,
  Speel jij de moraal-poortwachter in OLLAND??
  -Weet jij dat het niet in bezit hebben van geldige reis-documenten en/of niet mee willen werken om het land uitgezet te worden , geen ” WETS-DELICT” is ???
  Betreffende het vreemdelingen-beleid en uitzet-beleid heb jij helemaal geen kaas van gegeten .
  -Weet jij dat de IND vaker gebruikt maken van vervalse documenten (laissez passer)enkel met het oogmerk om illegalen het land uit te zetten en hiermede zich schuldig hebben gemaakt met schendingen van de rechten van de individuele mens die vervat zijn in het “Internationaal Volkeren-Recht” letterlijk vertrappen ???
  Hieruit kan men maar enkel concluderen /spreken dat de vreemdelingen politie handelingen plegen die bestempeld mag/kan worden als illegaal (WETS-DELICT)
  Ironisch toch ???
  Controleer jij de IND Sribi-leaks ???
  Sribi-leaks , yu no sabi k’ka ,moro betre tapu yu njan mofo!!!
  O ja , speciaal voor jou alleen ;” Mi lobi tjin dagu , boiti te din njan waran k’ka “!!!

  Lang leve patriot/president D.D.Bouterse
  SOSO LOBI , SOSO LOBI , SOSO LOBI
  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 9. Beste Paraman,

  “Mensen wiens voorvaderen zijn misbruikt om eigen gewin.

  De imateriele- en genen schade deze mensen aangedaan is zo immens dat het niet te kapitaliseren is”

  De genenschade die bij jou is aangericht is onherstelbaar.


  Maak melding

 10. Sempa,
  Hou a.u.b op over schending van de mensenrechten want zolang jij achter een moorddadige gewetenloos crimineel als Bouterse sta moet jij jou smoel houden over moraal en schending van mensenrechten.
  De media hier bericht over alle misstanden die hier in dit land plaatsvinden,
  In suriname wordt een inspecteur gooding vermoord omdat hij onderzoek deed naar
  massamoorden die zijn gepleegd in suriname. journalisten worden bedreigd en vermoord tijdens hun werk in suriname , media gebouwen in puin geschoten door jou president. Sempa jij hebt het over de rechten van het individuele mens, in Suriname worden mensen ontslagen zonder opgave van redenen enige wat ze horen krijgen, is dat het komt door gewijzigde beleids-inzichten. sempa ga eerst goed jou huiswerk maken voordat jij met mij in discussie wil gaan want jou referentie kader is zwak dom en dogmatisch .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.