Raymond Joval begint eigen sportcentrum

3

Oud bokskampioen Raymond ‘Hallelujah’ Joval start samen met andere sportievelingen een sportcentrum in Holendrecht. Het wordt een plek waar vooral buurtbewoners zich in het zweet kunnen werken. Onder de naam H3O gaat het centrum begin oktober open, maar afgelopen woensdag werd het huurcontract al getekend meldt AT5.

Raymond Joval (Amsterdam, 15 september 1968) is een Nederlands bokser van Surinaamse komaf. Hij bokste als amateur op de Olympische Spelen in 1992 en won een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in 1993. Hierna werd hij prof en won in 1999 de wereldtitel van de WBU. Van oktober 2000 tot juli 2004 was hij de wereldkampioen van de IBO. In 2005 heroverde hij voor een korte periode deze titel. Door blessures kwam hij minder aan boksen toe. Na een mislukte comeback in juli 2008 stopte hij op 39 jarige leeftijd met boksen.

Joval kwam met het initiatief omdat hij vindt dat het tijd is voor meer positiviteit in de buurt. Bekijk het filmpje van AT5:

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. Komt er ook een filiaal in Suriname ala Boni’s GYM van Ronald Dors te Meerzorg.

    Die werpt al aardig wat vruchten af!

    Heel veel succes ermee overigens Raymond.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.