Goed gedrag moeilijk te bewijzen in Suriname

17

PARAMARIBO, 19 aug – Het kan voor vreemdelingen nogal een probleem zijn een bewijs van goed gedrag te produceren. Volgens parlementariër Henk Ramnandanlal (Merga Combinatie/Palu) is dit vaker een obstakel bij het verkrijgen van een legale status. Aan het verwerven van de Surinaamse nationaliteit valt al helemaal niet te denken.

Zulke situaties doen zich steeds vaker voor. “De regering zou er alles aan moeten doen om de mensen niet in onzekerheid te laten verkeren. Wie geholpen kan worden moet dat te horen krijgen en in het andere geval moeten de mensen maar terug naar eigen land om met de nodige documentatie terug te komen”, zegt Ramnandanlal. Nu blijft een heleboel nog steken in de ambtelijke mallemolen. Mensen kunnen jaren vergeefs op hun status wachten.

Dat zou moeten veranderen, vindt Ramnandanlal. Er zijn gevallen, waarbij mensen al ruim twintig jaar in Suriname wonen en de Surinaamse nationaliteit wensen te verkrijgen. Maar daar is onder meer een bewijs van goed gedrag voor nodig uit het land van oorsprong. En dan beginnen de problemen pas goed. Autoriteiten in het geboorteland kunnen soms moeilijk doen. Volgens de wet hebben vreemdelingen een halfjaar de tijd de nodige documenten te halen.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Wij kennen Molenaar niet eens. Misschien is hij/zij zelfs een grote boef.

  Allerlei pattapedo’s verschuilen zich hier achter allerlei vroom aan doende aliassen, wijl hun handel en wandel 1 is om er bij of van te huilen.

  Kijk maar naar al die paters.


  Maak melding

 2. Ik vind het gek,dat een persoon na tien jaren in Suriname gewoond te hebben, niet de Surinaamse staatsburgerschap kan verwerven daar hij niet in het bezit is van een goedgedrag van zijn geboorteland.Deze wet is na mijn zien ouderwets.Heeft men tien jaren gewoond in Suriname dan hoort het de politie te zijn die min of meer alle goede informaties over de persoon beschikt, tenzij hij is in geschreven bij de immigratie en de bevolkingsregistratie.Dus kan de politie een goedgedrag uitschrijven.


  Maak melding

 3. hahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha
  Maar dan hoe dan, met de leider van de ndp,lon,somo,alibaba,soemietje,e.a leden van de regering, hoe dan , waaraan hebben ze het verdiend dat de oliedomme stomme aanhangers hen kozen als hun leiders. Bewijs van slecht gedrag. hahahahahahaha.
  ———


  Maak melding

 4. de hele ambtenarij heeft zelf ook een bewijs van goed gedrag nodig van top tot teen..

  je hoeft niks niemand aan te wijzen,ze moeten allemaal gecreënd worden,probleem is wie gaat hen creënen..

  Zolang sme geen overheid heeft,die vlekkeloos is ,dus zonder aanraking met jus/pol.geen crimie. achter grond heeft,zal sme niet verschoond zijn..

  het hele matschappelijk middenveld is besmet..wie (be)oordeeld wie..


  Maak melding

 5. Tegenover bewijs goed gedrag staat bewijs slecht gedrag. Geen wonder dat vele aanhangers van deze regering dagelijk het slecht bewijs leveren door hun wandaden.


  Maak melding

 6. De rechter in strafzaken heeft gisteren een 39- jarige vrouw tot twee jaar cel veroordeeld wegens oplichting.

  Magistraat Dinesh Sewrattan vond dat de vrouw op regelmatige basis valse namen heeft gebruikt om gelden bij de verschillende banken op te nemen.

  De verdachte heeft wekenlang gestaan op de ‘Most Wanted’ lijst van de Surinaamse politie. Ook pleegde zij verschillende keren valsheid in geschrifte. Het oordeel van de rechter was conform de eis van openbare aanklager Duncan Nanhoe.

  PS. deze criminele vrouw is een fervente ndpaanhangster. Soso foeroesma


  Maak melding

 7. Nr.1 henk Mol ,
  Maar toch ga je elk jaar voor zes maanden naar het land van patriot/president Bouterse .
  Waarvoor ????
  -Is het omdat je kan profiteren van de cambio-koers ???
  -Is het ook omdat je een paradijslijk-leven leidt , elke dag Parbo-bier kan zuipen en genieten van het tropisch klimaat ???
  -Behalve het over-winteren , is het omdat jij ook voor zes maanden lang lekker EURO’S kan sparen in Olland ???
  Mogelijkheden waarbij jij(Mol)gretig van profiteert !!!
  Daar ga je natuurlijk voor en met je “OLLANDSE-MORAAL” hoog in jouw vaandel !!!
  Wanneer ga jij weer naar het land van een regering waarbij enkele leden van de regering/parlement zonder jouw “goed-gedrag” bezittend ,voor zes maanden bezoeken???
  Intro-spectie kan een nuttig instrument voor jou zijn henk (Mol)!!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Het vaderland of de dood
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 8. Hallo Sempa,

  “Het vaderland of de dood”

  Daar gaan we weer. Holle vaten…..

  “Mogelijkheden waarbij jij(Mol)gretig van profiteert !!!”

  Klopt!! En daar werk ik hard genoeg voor.

  En Paraman:

  Misschien ben jij wel slim……?


  Maak melding

 9. Nr.11
  Wij (surinaamse patriotten)zijn aan het regeren en met de meeste overtuiging !!!
  Nationaal ontwikkeling tbv het vrije volk van de republiek Suriname vraagt onze volledige aandacht en daar geven wij hoog prioriteit aan , dat meki unu na tin !!!
  Yu sabi toch , tin no de !!!
  Te so fara , ina moro tin !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Het vaderland of de dood
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 10. Het is is toch komisch dat sempa durft te praten over een vrije volk terwijl DDB een meedogenloos onderdrukker is die geen tegenspraak duld.
  Sempa Weet jij nog hoe radio en tv gebouwen in brand zijn geschoten, weet jij nog hoe journalisten zijn vermoord door jou president zo vrij was het volk toch. avondklok , volksmilitie het land per decreet regeren parlement buiten werking gezet.Sempa jij bent een hele grote landverrader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.