NDP haalt streep door verkiezing binnen NDP

13

PARAMARIBO, 18 aug – De recente verkiezingen ‘in kleiner verband’ binnen de Nationale Democratische Partij, NDP, zijn ongeldig. Dit stelt de officiële verkiezingscommissie van de partij. Dat een partijafdeling buiten de commissie om handelde, wordt toegeschreven aan ‘enthousiasme’. Hoewel, de afdeling mocht wel lang ongestoord zijn gang gaan.

De afdeling Blauwgrond (genoemd naar de woonwijk in Paramaribo, red.) draaide een compleet verkiezingsprogramma, inclusief propaganda via de media. Met veel tamtam, toeters en bellen is daarop bekendgemaakt dat er een ‘nieuw’ bestuur was. Lood om oud ijzer eigenlijk. Ouwe rot Gilly van Holt bleef aan als voorzitter. Een van zijn eerste acties was verkondigen dat de verkiezingen een aanloop waren naar die voor een nieuw partijbestuur.

En dat de vijf plaatsen voor Paramaribo in het hoofdbestuur al ingenomen waren. President Desiré Bouterse zou voorgedragen worden als partijvoorzitter. En parlementsvoorzitter Jennifer Simons was, opmerkelijk genoeg, buiten de boot gevallen. Van Holt vond het goed zo. Simons, de tweede populairste politicus binnen de NDP, zou al de handen vol hebben. Achteraf vond Van Holt dat de media verkeerde conclusies hadden getrokken. Commissie en partij zijn nu wakker en Van Holt is terug gefloten.

13 REACTIES

 1. hahahahahahahahaahahahahahahahahahahhahahahahahaha, waar er is verjongings gedachte van de na dedesma partij gebleven. De boodschap die ze voor deverkiezingen aan de domme onnozele jeugd. Gebleken is dat deze oude opa’s de scepter altijd in handen willen hebben.Naich eerst voor het leven met het ruis te hebben gzegend wordt nu de weg geplaveid voor de komende dictator. Onberechte mensenrechten scheders is de macht gegeven door domme mensen. Immoralitiet, criminaliteit,geweldadigheid,bandeoosheid,leifdeloosheid zullen verder als een kankergezwel razen over de hoofden vn d domme aanhangers, want het is onmogelijk dat addergebroed vrede, vorspoed en welvaart zullen brengen. Wie geloven dat de slang zoals hij beloofde de domme aanhangers geluk zal brengen zjn te beklagen. Niemand zal helpen.


  Maak melding

 2. Een werknemer van cambiohouder Prashand Dassasingh is vanmorgen dichtbij de rotonde van de dokter Sophie Redmondstraat klem gereden en beroofd. Drie gewapende mannen reden hem klem en schoten op het voertuig. Zij hebben ruim SRD 200.000 buit gemaakt.
  ——-
  Leve de nieuwe wind. hahahaha onberechte misdadigers aan de macht dankzij deze aanhangers. Kleine criminelen worden opgepakt en berecht. De big boys en drugsbonzen wordt de hand boven het hoofd gehouden. Want hun baas en lijfwacht hebben nu de macht dankzij de oliedomme stomme aanhangers. Leve de misdaad, het loont, zie de huidige machthebbers. Hahahahahahahahahah


  Maak melding

 3. Die rotte verkiezingscommisie is gek in hun hoof.
  Ze zijn gewoon corrupt.
  Nederland heeft ze onder controle.
  Ze doen gewoon wat die nederlandes ze zegge.
  Wij van die egte Krakra NDP houwe stand.
  We late ons niet bang maken.
  Stree dif stree wie no sa fridi.


  Maak melding

 4. ‘Bouterse kijkt toch richting Noordzee’
  donderdag, 18 augustus 2011 15:01

  COLUMN – Na de installatie van president Desiré Delano Bouterse op 12 augustus 2010 hield hij een opmerkelijk onverzoenlijke toespraak waarin hij liet blijken dat Suriname geen prijs meer stelt op contacten met Den Haag. Verder zei hij in zijn eerste toespraak als president dat zijn regering verder wil afrekenen met de restanten van de koloniale machtsstaat. Volgens hem zou die een grote belemmering vormen voor het vestigen van een vrije democratische rechtsstaat.

  We gaan de banden met Europa voortaan bekijken vanuit Parijs, Frankrijk is via Frans Guyana buurland van Suriname. Maar Bouterse vergeet dat Nederland een veel belangrijkere partner is dan Suriname voor Frankrijk en heel Europa. De president zei verder dat zijn land niet langer een winstobject mag zijn van belangengroepen buiten Suriname. Volgens hem moet Suriname vooral de banden aanhalen met landen in de regio. Door deze uitspraken wereldkundig te maken had Bouterse gedacht dat hij alle aandacht zou krijgen van heel Europa, echter had hij verkeerde signalen gestuurd.

  Met de recente samenwerking die gesloten is tussen de huidige regering en het Nederlandse Bestuur en Management Consultancy (BMC) buro, is het duidelijk geworden dat Bouterse geen andere keus heeft dan samen te werken met Nederland. Hij moet niet denken dat het bedrijfsleven van Nederland en politiek Den Haag elkaar niet steunen. Niets is minder waar, het zijn twee handen op één buik. Net als de coalitieleden en de president twee handen op één buik zijn. De vraag die nu rijst is of Suriname nu geen winstobject is voor de belangengroep van het Nederlandse Bestuur Management Consultancy (BMC) buro? Hoe rijmt u dit president?

  Dat Bouterse stiekempjes zaken doet is wel bekend, maar dat hij weer kijkt richting Noordzee verbaast mij wel enigszins dat hij op zijn schreden terugkeert. Toen de Frontregering ook zaken had gedaan met Nederlandse deskundigen op het gebied van het belasting en financieel systeem had Bouterse enorm veel kritiek. Hij zei dat er blanken hier zijn die 17.000 euro per maand verdienen, maar feitelijk het werk door Surinamers gedaan zullen worden. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  Hij had ook gezegd dat de Nederlanders de gelegenheid hadden om in de financiële keuken van Suriname te kijken. Heer president, gaat de BMC niet in de financiële keuken van Suriname kijken? Na de ordinaire militaire coup van 25 februari 1980 werd de witte man verguisd, zelfs de bekende donkere journalist Iwan Brave werd bestempeld als verrader door Ramon Abrahams. Hij werd gezien als de man met blauwe ogen.

  Een week na de installatie van de president had ik al aangegeven dat hij te vroeg van de hoge toren had geblazen met zijn onverzoenlijke uitspraken. Je ziet dit gedrag vaak bij politici als ze iets “geweldigs” te melden hebben of een “nieuw beleid” aankondigen. Zo is het ook gegaan bij president Bouterse, met de samenwerking met BMC is het duidelijk geworden dat Bouterse nu zijn eigen zure braaksel moet inslikken.

  Apart van dit onderwerp wil ik het in het kort hebben over de vele commissies die als paddestoelen uit de grond schieten. Afgelopen zondag belde mijn zoon (Fares) mij vanuit Nederland en hij vroeg me waarom er zoveel commissies in Suriname worden ingesteld? Ik zei tegen hem dat je president Bouterse even moet bellen en hem deze vraag stellen. Hij gierde van het lachen en zei “wat lollig”.

  De volgende dag belde hij me terug en zei dat hij zijn collega’s had verteld wat ik hem had voorgehouden, en het werkte zo aanstekelijk voor de rest van zijn kantoor dat iedereen maar bleef lachen. Ik vroeg hem wat zijn mening is over de commissies die als paddestoelen uit de grond schieten. Hij zei dat een commissie net als een ezelsbrug is, wat soms goed is, maar als je teveel van die commissies hebt dan weten de ezels niet meer over welke brug ze moeten lopen.

  En dat gebeurt met de vele commissies die worden ingesteld door de president, het zijn mini regeringen van Bouterse. Hij zei dat als hij naar de samenstelling van de leden kijkt, riekt dat naar nepotisme en dat kan nooit een goede ontwikkeling zijn. Op deze manier worden mensen uit zijn eigen coalitieleden en oppositie uitgesloten om deel te nemen aan het ontwikkelingsproces van Suriname.

  Hij zei dat als er op een ministerie iets niet goed gaat, dat het de taak van de minister is die een commissie moet instellen en niet de president. Hij zegt dat als de president een commissie wil instellen dat hij dat in samenspraak met de desbetreffende minister moet doen. Hij zei verder dat wat de president doet evident is dat hij de ministers onder curatele stelt, want de rapportages worden rechtstreeks naar hem door gestuurd. Het frappante in deze is, dat parlementsleden die in commissies zitten van de verschillende ministeries niet eens op de hoogte van zijn dat er andere commissies worden ingesteld door de president om hetzelfde werk te doen.

  Dat Ronnie Brunswijk voorzitter is van commissie van rapporteurs van Justitie en Politie, vindt mijn zoon grappig en verfoeilijk. Hij zei hoe is dat mogelijk? Ik zei tegen hem dat bij God en in Suriname alles mogelijk is. Ik heb hem weer voorgehouden om deze vraag te stellen aan de voorzitter van de DNA Jenny Simons. Zij beoordeelt over het functioneren en de kwaliteiten van de DNA leden.
  Naipal. A.I.

  ————–

  PS. Ndp leider stuurt de gekke ndp aanhangers waar hij wilt. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha zo dom zijn ze geweest te stemmen op onberechte mensenrechten schenders met hun grote mond. Terecht verdienen de ndp gekken deze oud geworden megalomanen die nog sluwer zijn geworden.


  Maak melding

 5. Onkunde en grootdoenerij!

  Niet weten wat de regels zijn binnen je partij, de statuten of het huishoudelijk reglement niet raadplegen, geeft aan dat Gilly van Holt zich -net als ieder andere politicus in Suriname- Koning, Keizer en ongenaakbaar voelt.

  Je moet ten minste weten wat je mag, wanneer je het mag en hoe ver je kan gaan. In zijn eentje is deze meneer een bestuur gaan samenstellen dat niet geaccepteerd zal worden. Naast en over je schoenen heen lopen heet dit soort gedrag.
  En dit gedrag heeft geen gevolgen voor een politicus in Suriname hetgeen wel zou moeten.


  Maak melding

 6. Vreemd dat die NDP-ers op het forum niet reageren. Ze beweren altijd alles te weten dus ze zouden toch instaat moeten zijn om enige toelichting te geven in deze verwarrende en verbazingwekkende klucht.


  Maak melding

 7. Terminist,
  Er lopen nog meer judassen rond dan je denkt.

  Met aan waarheid grenzende zekerheid tast de rechter in het duister, ook ten aanzien van de hand en spandiensten verlenende huichelaars van die vieze-oorlog.

  Wij gewezen combattanten zijn niet op ons achterhoofd gevallen, in elk geval geen 90 graden.

  Vroeg of laat zal ook dat debat hopelijk zonder bloedvergieten het levenslicht aanschouwen. Moord is en blijft nou eenmaal moord.


  Maak melding

 8. We gaan de banden met Europa voortaan bekijken vanuit Parijs.

  Ja ja. Toen werd Bouta wakker en kwam hij erachter dat Frans een hele moeilijke taal is. Dat het hebben van een ambasade in frankrijk een vermogen kost.
  Kortom zijn toespraak van 12 augustus 2010 was er eentje van pure losse flodders.


  Maak melding

 9. chaos en nogmaals chaos. Er schijnt een of ander virus in dit land te trekken. Wang san no boeng in a kondre. Is de fout niet gemaakt bij de inauguratie en staan jullie niet weer op hetzelfde punt dezelfde fouten te maken. Loekoe …….. me bar unoe fos a lati …lati …..latiiiii.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.