Suriname bij oprichting regionale economische raad

10

PARAMARIBO, 17 aug – Suriname is medeoprichter van de Zuid-Amerikaanse Financiële en Economische Raad. Dit meldt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Minister Adelien Wijnerman van Financiën en president Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank waren de Surinaamse vertegenwoordigers op de oprichtingsvergadering in Buenos Aires. Suriname is bezorgd.

Dit zei Hoefdraad tijdens de vergadering van ministers van Financiën en presidenten van centrale banken. De bezorgdheid geldt de mogelijke invloed van de crisis in vooral Europa en de Verenigde Staten van Amerika op kleine open economieën als de Surinaamse. Suriname doet juist zijn best de economie zo gezond mogelijk te houden. De afgelopen maanden is een relatief stabiele situatie bereikt.

Dat is voornamelijk toe te schrijven aan “solide fiscale en monetaire politiekvoering.” Ook nemen de exportinkomsten toe door de gunstige prijzen op de wereldmarkt. Suriname wil de economische resultaten van het moment zoveel mogelijk bewaken. De regionale raad is het idee van Zuid-Amerikaanse staatshoofden. Die vinden niet dat de regio het gelag moet meebetalen van het vastlopende economisch beleid in de VS.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Hahahahahahha…als men hier bezig is met het maken van een mega financiele puinhoop dan hoe gaan deze ndp parasieten het daarbuiten waarmaken. Ter overdenking—–Penitentiare ambtenaren voelen zich beetgenomen door de regering. De afspraken die enkele maanden terug met het ministerie van Justitie en Politie zijn gemaakt, zijn niet nagekomen.——-Drugssmokkelaars worden inventiever ———
  Niet constante productie bemoeilijkt export —–Milieu-inspecteurs blijven in actie —— NDP geeft uitleg over perikelen rond verkiezingen hoofdbestuur
  ——-etc. de domme aanhangers worden onwel van deze regering vol loze beloften.


  Maak melding

 2. Om geen zorgen te hebben en alle nonsens van wereldcrisis te vermeiden, is het beter dat we uit alle rotzooi van wereldmachten en blokken blijven. Blijf de SRD hoog ]houden en zorg voor een Economische bufferzone.

  We moeten dat ding van Zuidamerikaanse munt of wat voor soort munt of eenheid niet meer horen. Anders staat ontslag sommigen te wachten.


  Maak melding

 3. Koppeling!

  Ontkoppeling van de SRD van de VS Dollar gaat niet. Wil je mee doen met de wereld economie dan zal je ook moeten mee voelen met de daling van deze economie.

  De vorige crisis van 2008 heeft Suriname niet echt geraakt maar heeft de situatie in de wereld wel verandert. En de komst van de volgende crisis zal iedereen raken, als je wil of niet.

  Het oprichten van zo’n economische raad is alleen bedoeld om allert te zijn op wereld gebeurtenissen zodat er geen valse verrassingen komen. Tegenhouden gaat echt niet lukken.


  Maak melding

 4. wat sme moet doen is,.,.,. die hele goud industrie nationaliceren..alles in eigen beheer,dan kan je honderd duizend woningen bouwen…en je hebt geen enkel lening nodig van wie dan ook..

  dat is beleidt..

  dat onder steun ik wel..


  Maak melding

 5. Suriname bij oprichting economische raad.Je zou haast zeggen het gaat de goede kant op. Maar niets is minder waar, want solang we gezagdragers in ons midden hebben. Die enkel en alleen voor eigen belang gaan – of partijpolitiek bedrijven – zal het ons nooit lukken. Van onze latente natuurlijke hulpbronnen te verdienen. Sinds de jaren 40 is Suriname bezig met partijpolitiek en geen oog heeft voor het landsbelang, zijn wij bezig met de basis ontwikkeling van het land. Is het omdat we de onafhankelijkheid als het ware in de schoot geworpen hebben gekregen. Bij die onafhankelijkheid kregen wij de zogenaamde goudenhandruk met ca. 3,5 miljard gulden. Waar is dat geld gebleven? Het probleem van ons is dat wij niet streven voor kwaliteit, maar voor kwantiteit. Solang we met dit verwerpelijke systeem door blijven gaan wij nooit tot ontwikkeling zullen komen. Dit klinkt troosteloos, maar het is niet anders. Ook moeten we meer aan zelfkritiek doen, alleen op die manier zal er vooruitgang ontstaan. Kijk maar naar de Goudindustrie ze verdienen miljaarden en wat krijgt Suriname, dat weten we allemaal, dus.
  Deze president had in zijn verkiezings speeches, belooft dat het contract opengebroken zou worden. We zijn nu een jaar verder en men is het beloofde vergeten, en dit is typerend voor de Surinaamse politiek. Veel beloven, maar weinig geven, doet de gek in weelde leven.(dit is een veelzeggende gezegde). Laten wij hopen dat aan het einde van de tunnel is er licht.

  Mebaryu


  Maak melding

 6. @ Pico als dat ’t is dan zeg ik dan maar niet. Want met George Biervliet die ergens hoofd van de inlichtingendienst is kom je alles te weten die kerel zijn mond heeft geen deksel. En dit doet ie omdat hij de grote man wil zijn die je zgn uit de eerste hand iets kan vertellen.We lachen dat ding(Biervliet)vaak uit.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.