‘Stagiairs bemachtigen visum op creatieve manier’

9

Suriname is een populaire stageplaats voor Europeanen. Veel studenten kampen echter met visumproblemen. Ze hebben een visum voor drie maanden, maar moeten voor hun stage langer blijven. Om een uitwijzing te vermijden, zoeken stagiairs creatieve manieren om een nieuw visum te verkrijgen schrijft Belg.be.

De meeste Europese stagiairs bezoeken Suriname met een visum voor drie maanden en moeten daarna in principe terugkeren naar hun land. Maar vaak zitten ze vast aan een stagecontract van vijf maanden of langer. In plaats van een duur vliegticket naar huis en weer terug, kiezen veel jonge mensen voor een tripje naar een van de buurlanden van Suriname. ‘s Avonds hopen ze terug te keren met een stempel voor een nieuw verblijf van drie maanden in Suriname.

Ook de Antillen zijn een populaire bestemming. Veel Nederlanders steken even over naar Aruba of Curaçao en combineren zo hun visumaanvraag met een leuke vakantie. Lees het volledige verhaal op Belg.be

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Gelijk hebben ze.

  Alleen jammer dat SME dit probleem nooit onderkent heeft en er nooit adekwaat op heeft gereageerd. Als wij stagaires willen dan moeten we ze accomoderen.


  Maak melding

 2. Visum van 3 maanden voor de studenten is een geldklopperij. Een ieder weet dat de stage 5 tot 6 maanden duurt. waarom een verlenging voor studenten in Suriname niet toestaan druipt af van stompzinneigheid en kortzichtigheid.
  En maar bleren “Suriname doet er alles aan om vooruitgang te boeken”


  Maak melding

 3. Zwaar klote!

  Stagiaires leveren een flinke bijdrage aan de vooruitgang en know-how in Suriname. En ondertussen leveren ze ook een flinke bijdrage aan het toerisme ins ons land.
  Vele ouders, zussen en buren van deze stagiaires komen hun dochter, zus of broer tijdens hun stage in SU bezoeken met allerlei voordelen voor het toerisme.

  Waarom geen visum voor 2×3 maanden of verlengen op aantoon van de stageduur?
  Kortzichtigheid en vastgeroestheid heeft Suriname al veel vooruitgangsmogelijkheden gekost. Nu aanpakken en vergemakkelijken.


  Maak melding

 4. Je blijft lachen. En dat is nog niet alles. Moet je eens kijken wat een rompslomp in Nederland bij de visumaanvrage. Ga toch lekker in Australië werken.


  Maak melding

 5. Dit geeft aan dat het Ministerie van Buitenalndse Zaken zit te slapen en geen beleid maakt.

  Maar ja wat wil je, die lui die daar zitten denken aan 2* die 35 euro’s, dus waarom zou je het de studenten makkelijker maken?

  En stagiares zijn een fenomeen van zeker de afgelopen 10 jaar dus al sinds 10 jaar geleden kon dit probleem zijn aangepakt, als we beleidsmakers hadden ipv partij loyalisten.


  Maak melding

 6. Lucien:

  Wedden dat deze regering dit probleem oppakt en oplost?

  je bedoelt zoals ze doen met al die andere problemen……Niet dus.
  Of was je sarcastisch…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.