Surinaamse douaniers geven les in drugscamouflage

8

PARAMARIBO, 13 aug – Surinaamse douaniers gaan les geven in Nederland. Dit meldt het hoofd van de Surinaamse douane, August van Hamme. Het worden praktijklessen in hoe camouflagewerk bij drugssmokkel te herkennen. De lessen zijn als het ware een soort erkenning.

Erkenning van de successen die de douane boekt. “De Nederlanders zijn vrij lovend over hoe wij hier te werk gaan”, zegt Van Hamme tegenover de Ware Tijd. Per keer worden soms wel tientallen kilo’s cocaïne onderschept. Maar ook de kleinere partijen gaan er minder makkelijk doorheen. Door het gebruik van een bodyscan op de luchthaven te Zanderij wordt er veel meer gevangen.

Aan de andere kant melden de Nederlanders aanmerkelijk minder vangsten op Schiphol. Wat nog ontbreekt bij de Nederlandse collega’s is kennis van Surinaamse eigenaardigheden. “Zoals wanneer de leverancier van een pakket een typisch Hindostaanse naam heeft en de ontvanger een typisch creoolse naam en de inhoud alleen uit typisch Hindostaanse producten bestaat. Dan is een andere onderzoek nodig”, aldus Van Hamme.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Met onberechte drugsbonzen aan de macht wordt het water naar zee dragen.

  Onderstaande artikel over drugssmokkelaars zijn zeker aanhangers van de nationale drugs partij ndp. Zo baas en co zo aanhangers en parasieten.

  Gisteren is er door de Douane Recherche 21 kilo cocaïne onderschept. Saillant detail is, dat het verderfelijke spul was gewikkeld in bananenbladeren. Journalisten kregen vandaag als bewijs de cocaïne inclusief verpakking te zien. De zenders hebben op de verpakking aangegeven, dat het om kruiden gaat.

  De 21 kilogram ‘wit goud’ heeft een waarde van bijna 1 miljoen euro. Via een scanapparaat kon het verboden spul getraceerd worden. Het is niet de eerste keer voor dit jaar dat de Douane Recherche alert genoeg was. Vaker zijn er pakjes cocaïne onderschept. Het is de bedoeling, dat het verdovend middel wordt overgedragen aan de Anti Narcotica brigade.

  Hahahahahahhahaha leve surboudrugsbabwe


  Maak melding

 2. Applaus!
  Prima zaak.
  Maar de hamvraag is, waar komt die drugs vandaan? Suri heeft geen coca-plantages voorzover ik weet.
  Dus hoe komt die drugs binnen?
  Begin bij het begin…

  En van hamme dus iedereen met een hindustaanse en creoolse fam naam heeft nu een probleem, de van hamme’s mogen doorlopen, eigenaardig hoor…


  Maak melding

 3. Kennis van Surinaamse eigenaardigheden is nodig voor het succes van het onderzoek.Doordat Suriname een multiculturele samenleving is waarbij cultuur gelieerde methodes vaak gebruikt worden door deze onfortuinlijke lotto verliezers.


  Maak melding

 4. Vuur moet je met vuur bestrijden, dieven vang je het best met dieven, ‘te yu wani fanga wan twatwa, yu no mus pot wan picolet ini a koi’. Gelet op het bovenstaande dan is dit een briljante zet van de Nederlandse douane.


  Maak melding

 5. Hoe komt het dat de sme douane zo is rijk is..

  ze verdienen niet meer dan een gemiddeld sme’se loontreker..,maar bezitten wel vele vele meer auto’s huizen paleizen vergeet de gouden kettingen tanden niet..

  als deze lieden eerlijk oprecht waren,dan was de overheid in sme vele malen groter welvarender geweest vandag de dag..


  Maak melding

 6. @marcel
  net of nederland niets verdient aans haar softdrugs beleidt. Als dat wegvalt wil ik nog wel zien hoe rijk de nederlandse staat dan is!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.