OM eist 36 maanden cel in ‘loverboyzaak’

2

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 36 maanden geëist tegen een 24-jarige man uit Rotterdam die onder andere verdacht wordt van mensenhandel gepleegd in september 2008 t/m augustus 2009. De slachtoffers, twee jonge vrouwen, werden door de verdachte naar Suriname gestuurd om vanuit daar cocaïne naar Nederland te smokkelen. Door kordaat optreden van de begeleider van één van de vrouwen konden zij op het laatste moment via de Nederlandse ambassade in Suriname uit de handen van deze `loverboy’ worden gered.

De verdachte heeft de vrouwen ook benaderd om voor hem telefoonabonnementen af te sluiten waarna zij een valse aangifte moesten doen van diefstal van hun pinpasje. De Advocaat-Generaal (OM) neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij de twee vrouwen die geestelijk niet weerbaar waren, op ernstige wijze heeft misbruikt. De verdachte heeft zich volgens de Advocaat-Generaal `als een aasgier’ op de jonge vrouwen gestort en hen zeer grote risico’s laten lopen waarbij hij zelf buiten schot bleef.

In deze zaak staan drie verdachten terecht. De zaken tegen de twee medeverdachten zijn vandaag voor onbepaalde tijd aangehouden. De rechtbank Den Haag veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 36 maanden, conform de eis van de officier. De verdachte en het OM stelden hoger beroep in tegen de uitspraak. Uitspraak (naar verwachting) op 25 augustus 2011.


2 REACTIES

  1. Maar 36 maanden voor die laffe dagoe.

    Dit soort figuren moeten met naam en foto in de media komen opdat iedereen voor ze gewaarschuwd is. Het privacie argument is in dit geval niet valide omdat dit soort figuren altijd terugvallen in hun crimineel gedrag.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.