Doebay komt niet terug als districtscommissaris

22

PARAMARIBO, 9 aug – Laksmienarain Doebay komt niet terug als districtscommissaris. Dit zegt Doebay zelf. Ook als het justitieel onderzoek uitloopt op vrijspraak, is er geen weg terug. “Het is me zo gezegd”, zegt Doebay.

De in ongenade gevallen districtscommissaris heeft afscheid genomen van zijn staf in Nickerie. “Ik kom niet terug, ik zeg liever niet wie me dat zo gezegd heeft. Ik wil niet dat mijn gezin straks wordt lastig gevallen of dat men aan mijn deur klopt”, zegt Doebay. Topambtenaren hebben meestal nog de gelegenheid het werkt te hervatten als een rechtszaak uiteindelijk in hun voordeel eindigt. De aanvankelijke steun van zijn politieke huis, de Nationale Democratische Partij, wees ook die richting uit.

Niet dus. “Ik zegt liever niets”, zegt Doebay als hem gevraagd wordt of hij een idee heeft waar het verharde standpunt vandaan komt. Officieel heet het dat Doebay ter beschikking is gesteld van minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling. Die is officieel de baas van de districtscommissarissen. Een burger diende eerder dit jaar een aanklacht in wegens mishandeling. Volgens Doebay handelde hij uit zelfverdediging. De man is onder meer geslagen met een metalen kabel.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. God Straft onmiddellijk!!!!

  Één voor één worden ze afgedankt.
  Als je je principes overboord gooit, dan moet je instaan voor de gevolgen.

  Deze coalitie “gaat“ letterlijk en figuurlijk over lijken. Wanneer het hen uitkomt wordt
  je gewoon in de prullenbak gesmeten.,…
  Dit heeft niets te maken met de terechte gerechtigheid voor de mishandelde burger, dit is een offer…, want er zitten nog ergere coyotes in de coalitie, dus..
  Op naar de volgende gerechtigheid, who’s next!!!


  Maak melding

 2. De politie staat onder de DC,maar wat men vergeet is dat de PG niet onder de DC staat.
  Doebé heeft zich als Rawan gedragen en heeft gedacht dat niemand hem rekenschap kon vragen.
  Had hij de Ramayan maar beter begrepen!Heeft hij thuis niet geleerd dat hoogmoed ten val komt?
  Qué Lástima!


  Maak melding

 3. Einde Doebay in wonderland. Ik bedoel, ” was het nou zo moeilijk om te begrijpen dat deze meneer niet zou worden gehandhaafd?” Die intellectuele vaardigheden zijn er nou eenmaal niet.

  Je hebt de NDP te schande gelegd!!!


  Maak melding

 4. de hardheid van de NDP is niet even consequent want in principe is hetzelfde nu aan de hand met degene die men indertijd heeft voorgedragen als president. Die is ook aangeklaagd voor een strafbaar feit en niet zo een kleine ook. Maar die is voorgedragen en ook gekozen door het parlement. Dus waar hebben we het over.


  Maak melding

 5. Het is maar goed ook,dat hij niet terug komt..

  Het wordt immers tijd dat het hele ambtenaar apparaat wordt gezuiverd van alle vormen van crimie loon trekkers,wat hun functie ook moge zijn binnen dit instituut..

  Je werkt bij de overheid,, dit is de hoogste instantie van het land en je dient ook een gerespecteerd persoon te zijn,uitstralen voor het volk in/als buiten het land..

  Het gezag moet uitgedragen worden respect ,aanzien naar buiten toe moet gezien worden..

  Dus zou ik zeggen iedereen die niet voldoet aan deze gemeenschappelijk eisen voor het volk,moeten de eer aan zich zelf houden en plaats maken voor het betere..

  Dat is pas het goede v.b. voor het jeugd die opkomende is..


  Maak melding

 6. Zo baas zo onderdanen, geweldadig van aard. Wee u oliedomme aanhangers voor de komende gebeurtenissen. Onberechte mensenrechtenschenders, moordenaars,drugbazen,terroristen,geweldenaars,bankrovers hebben jullie gekozen als leiders. Wee jullie om deze dwaasheid. Moord, drugshandel,roof,terreur,geweld zijn al toegenomen sinds het aantreden van dit regiem. Copmmewijne ooit rustig, nu vol junks, moorden worden gruwelijker en de daders jonger ( meeste ndpaanhangers), op straat wordt er vaker geroofd ( lon’s achterban) Oplichterij en fraude ( somo’s achterban) Ga zo door, roof van grondstoffen,goud hout ( ponton dino en co) Hout (lon en co) ga zo door. Boeven en moordenaars hebben nu de macht en de leiding met hun parasieten en poepvliegen.


  Maak melding

 7. Er loopt ook een strafzaak tegen de president van Suriname wegens grove mensenrechten schending en die mag gewoon aanblijven sterker nog hij verschijnt helemaal niet op de zitting wegens tijd gebrek. wat is het verschil kan iemand mij dat uitleggen??


  Maak melding

 8. Beste Wikileaks,

  Natuurlijk kunnen wij jou vertellen waarom er geen tijd is om de zitting bij te wonen en ook de vergaderingen in het Parlement.Als je snuift ben je voor een aantal uren “HIGH”.Hoe verschijn je dan op een zitting.Welke taal ga je dan spreken ?Ben je dan in staat te spreken.Vooral in deze periode.Hij gaat alleen maar de bergen goud zien en
  dromen.De likkers hebben allemaal al een taakverdeling.Het volk is al lang wakker.Deze kiezers moeten nog even gestraft worden omdat ze ervoor hebben gekozen.Laat ze eerst pinaren en geen eten meer hebben.Laat ze eerst voelen waarvoor zij gekozen hebben.De jeugd heeft al bewezen wat hun prestatie is op school.Tijdens het Front-bewind waren de resultaten positief.
  Voorlopig zijn er nog wat euro’s en dollars in omloop.Straks zijn de rekken in de supermarkten leeg dan moeten we weer in rijen gaan staan voor hondenrijst, zwarte suiker , rotte uien en aardappelen.Ik geniet van de situatie.Nu schreeuwen ze allemaal:”HAD IK MAAR GEWETEN, DAN ZOU IK NOOIT VOOR DEZE SATAN HEBBEN GESTEMD” It’s too late.
  De klok kan je niet terugdraaien.We leven nu in de 5 JAREN VAN DE DUIVEL.Kies deng mooi, mek deng njang stong.Oen ben wan a coca ingi lek’ Chavez.Die gaat de hel voor hem zien.

  Danitia


  Maak melding

 9. Ten aanzien van Doebay.

  De leerling overtreft zijn meester.Soort zoekt soort.Deze mensen horen bijmekaar.Hij wilde zeker niet naar Doekhie’s pijpen dansen.Wie weet vliegt hij binnenkort naar de VHP-met zijn bende.

  Danitia


  Maak melding

 10. Die indiaan praat nooit en als de indiaan iets zegt dan is ’t kolder zie de president van Su.Er wordt voor hem gesproken door de ministers en stomme aanhang.Ga terug naar ’t geval(binnenlandse oorlog)indiaan en zwarteman werden gevangen genomen door Lonnie Comando(J.C.).Die indiaan werd zodanig door de jongens van Lonnie mishandeld en (die indiaan)rolde gewoon van links naar rchts op de grond maar er kwam geen woord uit zijn mond,maar zie je die zwarte man; die begon als een koe te loeien en noemde in 1 keer zijn naam en toenaam adres, leeftijd. door wie hij was gezonden .Ha ha ha ha ik lach opnieuw wai wai wai meneer mi ning na R.de Z.Dus no span die indiaan zal niet naar Boxel,maar zijn bloedbroeders van weleer zullen hem toch de bak inpraten. Zie maar hoe vaak ze elkaar tegen spreken en ga zo maar door.Un no span ’t langste touw heeft toch een eind.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 11. Doebay komt niet terug als districtscommissaris, maar hij komt terug als Vieze President. Ameerali is poepstil en is aan het inpakken om te gaan. Simons is al opzij gezet, haar klimaatbeleid is de naar ongeschoolde nep Ingi.

  Psychipatisch gestoorde Doeb is misschien geschikt om Assemplee voorzitter te worden. Zijn salaris, voor niks doen, heeft hij al. Ook kan hij goed omgaan met stalen kabels (op de vlucht opgehangen) en doorgeladen pistool (rondzwaaien in de Assemplee).


  Maak melding

 12. Hooggeplaatse figuren dneken dat ze mensen op straat kunnen mishandelen. Peneux (directeur Bruinzeel) heeft een onschuldige Chinees (die valselijk werd beschuldigd van diefstal door zijn buren) op straat ook geslagen met een knuppel en moet nu 6 jaar brommen voor moord/doodslag.


  Maak melding

 13. Had een paar leuke plannen voor de d.c. jammer dat het anders is afgelopen. Hij weet tenminste hoe het moet ……iets dat vele politici in het parlement niet verstaan. Wij Nickerianen weten percies wat te doen als we in de fout zijn gegaan …….. sma ne kong teigi oen lou lou san. mi wang si soema o kmopo a voto kong njang a kerrie doksa nanga schapu…….. en pe foe nickerie.


  Maak melding

 14. Prima dat Doebe opgedonderd is.Ik vond het gewoon machts vertoon ,dat hij die monteur zo mishandelde. Begrijp goed ,als DC heb jij het voor het zeggen in je districkt. Niemand die het in zijn of haar hoofd zal halen om de DC aan tevallen . Aboen djing. Reactie 19, is het echt waar? Smers op hoge posities houden er van om misbruik van hun positie te maken. Laat die nu brommen .


  Maak melding

 15. Ja ja paraman alleen die DiDiBrie vam jou heeft iets noemenswaardigs gedaan. Een coupe plegen in 80.Het geld van ’t land toen al stelen.Daarna staats olie opgebouwd in 84.wel laat mij je vertellen dat mensen zoals jij Jopie Pengel had verweten dat hij met de olie baadde(wasie)Alle ontwikkeling in ’t binnenland na Bouta fu yu tja dape.Esmerald had je eerder al gewaarschuwd.Ma yu jesi tranga. Nu doe ik ’t nogmaals luku bun te yu e neem a san op gi a DiDiBie disie morgen vinden we je in cement vast gemetseld of je heb je zelf aan een schoenenveter(ver)opgehangen(Horb-Bouta) Crisstoffer-Linscheer.Horb dede gwe libi a DiDiBrie.Chris dede gwe libi Linscheer. Mahadew met Bouta naar Brazilie ie sabi toch ze zijn wezen zwemmen en DiDiBie kwam alleen terug hij heeft niet omgekeken dus take care (brave)bad boy.De Natie heeft hier niks aan.Vind je de afobakkadam (stuwmeer)iets?volkswoningen te Beekhuizen en Zorg hoop en Land v Dijk. Soso Jopie Pengel mi ta.Als je iets meer moet zien we ’t wel weer.Odi odi.
  Glenny


  Maak melding

 16. PARAMAN PINTO,
  Pengel tijd was in iedere geval veel beter dan die dictatuur van jou president die duizenden doden en velen slachtoffers heeft gekost en achteruitgang, yu kaw.
  Vergeet die duizenden vluchtelingen niet in frans guyana en die naar nederland zijn gevlucht voor die KWELGEEST DDB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.