DA 91: sluipende presidentscoup in Suriname

61

PARAMARIBO, 9 aug – In Suriname voltrekt zich een sluipende presidentscoup naar Chavez-model. Dit stelt de oppositionele DA 91. President Desiré Bouterse trekt steeds meer macht naar zich toe. Macht die traditioneel bij ministeries en ministers zit. Aan de andere kant dekt het staatshoofd zich wel lekker in.

Want, wie kan zich nog de laatste keer herinneren dat Bouterse verantwoording aflegde in het parlement? Het was helemaal duidelijk bij de begrotingsbehandeling. Er waren nogal wat vragen die de vicepresident en de ministers niet konden beantwoorden. “De president die de begrotingen heeft ingediend en constitutioneel verplicht is verantwoording af te leggen aan het parlement, is tijdens de beraadslaging niet verschenen”, stelt DA 91.

Aan de andere kant wordt wel getornd aan de bevoegdheden van ministers. Commissies en adviesraden krijgen taken toegeschoven die eigenlijk de minister toekomen. “We kunnen spreken van een sluipende presidentscoup van het Chavez-model, waarbij de toegenomen macht van de president uiteindelijk grondwettelijk wordt gesanctioneerd. Ook daar is het parlement aan de kant geschoven”, aldus DA 91.

61 REACTIES

 1. Hahahahahahahahahhahahaahhahaahhahahahahahahahahahahahaha, de oliedomme aanhangers verdienen geknecht te worden door hun eigen soort, net zoals tijdens de slavenhandel, de negers hun eigen krijgsgevangen negers verkochten aan de blanken voor kralen en snuisterijen. Leve onze lieve pres. zullen de oliedommen noodgedwngen krijsen anders geen gratis brood drinke en bermspele hahahahahahahahahaha. leve de nieuwe wind, dankzij onze domme surinamers, e onozele jeugd en domme aahanhagers. Neks no fout. hahahahahaha


  Maak melding

 2. Vergeet niet,dat deze verkiezing een ,,, demo-craties gekozen dictatuur is,,,was al algemeen bekend voor de instalatie van het bestuur..

  Je zag het gewoon aankomen,na de verkiezing,werden alle maties van de coup ’80 en de december moorden aan gesteld benoemd geïnstaleerd in binnen en buitenland..ze kregen allemaal een medallie

  Kijk maar om je heen alle sleutel posities zijn door crimies ingenomen de rest heeft het nakijken..

  Minis-ters zijn pour la form aanwezig geen letter van betekenis,geen enkele vorm van inbreng..dus waardeloze ministers,die kunnen beter de EER aan zich zelf houden,dan aanwezig te zijn..

  Straks wordt het ,,grond-wet wat het ook moge voorstellen terzijde geschoven,immers nu al wordt er geen rekening mee gehouden het parlement z.a. geconstateerd speelt al geen rol meer..

  Het opperhoofd bepaalt en beslist als enige..


  Maak melding

 3. Voor alle zekerheid heb ik het woord sluipend opgezocht in Van Dale aangezien ik het niet geheel eens ben met Da91.
  Volgens van dale betekent dit:
  1 zich in alle stilte voortbewegen
  2 zich zeer geleidelijk en stil ontwikkelen.
  In stilte staat er. Als ik op waterkant lees wat er in Suriname gebeurt kan ik moeilijk spreke van in stilte.
  Een ieder moet voor zich maar bepalen of het wenselijk is dat een leider steeds meer macht krijgt en de volksvertegenwoordiging steeds minder.


  Maak melding

 4. DA 91 zegt eindelijk als eerste politieke partij wat iedereen al lang ziet.
  Het zelfde geldt voor de vrijheidvan nieuwsgaring en voorziening. Stapje voor stapje vindt de dictatuur zijn intreden.

  En het proces dat lijkt doodgebloed.

  De nabestaande doen er goed aan om de voorbereidingen te nemen om naar de OAS te stappen.
  en het volk moet dit tijdig keren voor ze vast zittin in een situatie als in Zimbabwe en ons verleden waarin niemand zijn mond open durfde doen uit angst voor verraders.


  Maak melding

 5. Dit is juist goed voor Suriname aangezien gebleken is dat het beter is voor Suriname dat een iemand de touwtjes in zijn hand heeft en houdt!. De ministers, moet je die mensen vertrouwen?
  Meneer Bouterse, ik zou precies hetzelfde hebben gedaan!

  IK BEN TROTS OP U!


  Maak melding

 6. Iedereen staat erbij en kijkt ernaar precies als in de jaren 80, dit volk leert het nooit en Bouterse ook niet.Waar is de reactie van al zogenaamde intelligente Surinamers hier op dit forum, die Surinamers die zo perfect Nederlandse schrijven en praten.
  Ik ben niet geweldig geschoold maar dit heb ik zien aankomen deze keer gaat het nog erger worden let maar op mijn woorden.
  Bouterse en zijn volgers leven buiten alle werkelijkheid. kijk wat gebeurt in Syrie, Libie, Egypte.


  Maak melding

 7. Huh,
  DA91…? De partij die verantwoordelijk is voor de grootste luchtballon (stabiliteit) op het Surinaamse politieke front.

  Als Suriname er beter van wordt door een iets minder “democratisch” proces, I could not care less.

  Wat DA91 hier doet is puur moddergooien, maar ja wat wil je met een leider als Jessurun.


  Maak melding

 8. Dit soort verhalen dit soort onzin rotzooi verhalen kennen wij uit de jaren ’80.

  En het bleek mooi niet waar te zijn want dankzij Bouta kregen wij die zogenaamde DEMOCRATIE terug.

  Maar wat hebben dit soort mannen als Yesitisrum er meegedaan…..ROTZOOI corruptie met VHP.

  Yesserum ga a.u.b. iets anders doen…… yu mofo lee tumzie….kijk hoeveel jaren jullie hebben zitten rotzooien………… nooit behoorlijk wetten gemaakt waar land en volk incl. democratie iets aan kon hebben… niks en gewoon niks…. enkel alleen eigen wurgcontracten en zeer zware corruptie zuku fu law land en volk….smerige valuta handelaren witwas boy’s…JIJ.


  Maak melding

 9. Tja, jullie hebben hem zelf gekozen. Het surinaams electoraat heeft bij wijze van spreken een rokkenjager aangewezen als directeur van een meisjesinternaat?


  Maak melding

 10. Mensen als Simons en alle andere NDP aanhangers zijn medeschuldig aan dit gebeuren. Chavez en Bouterse zijn 2 gekken die denken alles te kunnen maken.CIA wordt het nu geen tijd om deze 2 gekken te laten verdwijnen


  Maak melding

 11. De djoeka’s hebben zoals altijd Suriname de rug toegekeerd en zijn slechts bezig met hun accommodaties. Brunsi met zijn boevenbende.

  De Javanen zijn met Somo aan het piemelen met Pardi in Indonesië. Ook aan het voorbereiden van Tali.an activiteiten.

  Dus blijven slechts de oprechte stadscreolen, de hindustanen (niet de volksverraders van NDP), de chinezen en de andere kleine groeperingen over om Suriname te redden.

  De Nationale Assemplee stelt niks meer voor, dus slechts buiten parlementaire acties zijn de uiterste redmiddelen.

  Reken absoluut niet op de wulpse blanke dames en blanke adviseurs van DDB. Al eerder hebben zij bewezen hoe zij Suriname kunnen vernielen.

  Dus Creolen, Hindustanen, Chinezen e.a. verenig u en red Suriname.

  Voor een parlementaire democratie heb je ook ontwikkelde kiezers nodig en niet het stemvee van Bigi Mofo.

  Beleid t.a.v. het berechten, ook na de dood van de huidige machthebbers, van vrouwelijke concubines(Pardi, in New York op staatskosten schoppende wip) en andere familieleden moet ontwikkeld worden.

  Iedere Surinamers zal individueel de gevolgen van hun misdaden moeten ondervinden. Berechten en opsluiten, al zal dat even op zich laten wachten. Maar iemands molen maalt langzaam maar zeker, of zoiets.


  Maak melding

 12. ´Laat ze maar praten, lalalalalala…. enz enz’. Wie herinnert zich dit liedje nog ?

  Wij gaan gewoon door met hetgeen aan het volk is beloofd nl; ontwikkeling van het land zodat de mensen hiervan profijt kunnen hebben.

  Deze Jessurun is een echte draaikont die je nooit en te nimmer serieus moet nemen want zoals de wind waait, waait zijn bloesje.

  Hij weet geeneens wat hij wilt en praat maar in het straatje van de NPS en dus NF, omdat hij de NPS veel is verschuldigd.

  Maar goed, we hebben geen tijd voor deze larrie en spelletjes die onze voornemens vertragen en vragen de mensen om ons bij de volgende verkiezingen eerlijk en oprecht te beoordelen.

  De tijd en al die onzin van ‘stabiliteit, a boeng wroko moesoe go doro, moro e doro, paraat paraat !!!, is definitief voorbij.
  Nu is het allemaal; schouders er onder en er samen voor zorgen dat het goed komt.

  Mijn variant op eerder genoemd liedje is: ‘laat ze maar lullen, sjalalala sjalala ‘


  Maak melding

 13. Oh ze lezen analyses van anderen en verkondigen die alsof het hun eigen hersensspinsels zijn. Shame on them!!!!!! Stille Surinaamse wetenschappers die dingen schrijven, die geen opo-opo maken, die deze dingen reeds in 2008 in internationale tijdschriften publiceerden! Shame on DA91,maar shame on everybody die dachten dat ze het ‘wisten’ dat Bouterse niet meer aan de macht zou komen…..Yes Bouterse is back en zal blijven, dankzij DA91 en anderen in de regering, de sabi So’s van Suriname!


  Maak melding

 14. Wiki(lies), je standpunten zijn als water dat verdampd onder de hete zon. Met je gebakken lucht kan men nog geen lichtgewicht ei vullen.Implodeer maar met je jaloezie.Het is amusant/plesant om te zien dat je politieke rolmodellen geen antwoord weten op de voortvarende aanpak van Bouterse binnen de kaders van de wet.Ze staan perplex.De oppositie is poltiek impotent geworden.De uitspraken van DA’91 zijn een vruchteloze erectie. Met andere woorden ze spuien hun onvruchtbare zaad op vruchtbare akkers.Het zal geen wortel schieten. Suriname heeft een daadkrachtige president nodig en dat heeft men thans met de heer Bouterse.IK HEB GEZEGD.


  Maak melding

 15. @Verandering

  Ook de rol van Breeveld getuigd niet bebaalp van een principes en een ruggegraad.

  @Mik A Man Kon Rotop

  Je bent kompleet gestoord met je walgelijke leugenachtige posting. Omdat je blijkbaar nooit de waarheid over de geschiedenis gehoort hebt en de geschiedenisboeken gemanipuleerd gaan worden heb ik maar wat links voor je gezocht:
  http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2009/dec09/02-12-09/Nat_8%20decembergetuige%20De%20Miranda.asp
  http://www.kennisaanval.nl/revolutie.html
  http://www.rnw.nl/suriname/article/politiekorps-stortte-door-coup-suriname
  http://www.landenweb.net/suriname/geschiedenis/
  http://www.suriname.nu/301ges/eeuw11.html


  Maak melding

 16. Ja wat moet ik er van zeggen volk van suriname stre de foe stre wie no sa frede gado de wie fesie mang dat A sa go boeng nanga sranang.

  GUIDO WIELZEN


  Maak melding

 17. DA91 is op sterven na dood. Stel je eens voor dat deze miniputter niets meer te vermelden had.

  Bovendien staan wij hier niet te wachten op:
  ministerie van en voor de indianen;
  idem voor de chinesen;
  idem voor de creolen;
  idem voor de bosnegers;
  idem voor de hindoestanen;
  idem voor de javanen!

  Zo’n poespas is het wel geweest ja waarbij el Vene geen ene H te vertellen had op een VHP ministerie of omgekeerd. Stop daaraan nu.


  Maak melding

 18. Surinamer,
  Stuk voor stuk vrijwillige ballingen,l die telkenmale iets nieuws zitten te bedenken.

  Ik zat vandaag wel binnen drie kwartier in Groningen vanuit de Brokopondolaan.

  Een pracht van een Uitkijkbrug.

  Bouta is zeker weer president he?


  Maak melding

 19. DA91,eindelijk een dappere en duidelijke prognose. Geen nieuws voor de weldenkend mens maar laten we hopen dat de meelopers van Bouterse eens nadenken over de realiteit.
  We zijn er nog niet, laten we hopen dat Bouterse ten goede zal keren maar die kans is nihil. De machtswellusteling volhard in de strategie om als dictator Suriname (weer)naar zijn hand te zetten.

  Zolang er nog van die zotte naïeve blinde en dove domkoppen als Boy, blakaboy en surinamer rondlopen zal er jammer genoeg tweespalt zijn waar Bouterse z’n electoraal van moet hebben.
  Mik A Man Kon Rotop spant in deze de kroon, deze superman verdoet z’n tijd aan pure onzin, hij schrijft vele verwijten maar noemt geen enkel feit. Mijn advies is om deze rubriek niet meer te vervuilen met loze kreten en verdiep je eens in de Surinaamse geschiedenis van na 1975.


  Maak melding

 20. @ 5

  De natuur reinigt zich.Aan alles komt er een eind.
  Meneer Neus, zelfs het langste touw heeft een eind.
  Castro en Chavez zijn twee duidelijke voorbeelden.Laten we God bidden en hopen op lang leven om dingen mee te maken en vooral zien.Mischien gaan we zelf medelijden hebben met deze mensen.Wij wonen en slapen niet met hem, maar wat we wel weten is dat hij helemaal niet gezond is.Hij lijkt op een beri-beri patient.

  Danitia


  Maak melding

 21. Boodschap nr.3/a-24 voor domoor Wiki(lies).
  Elk land heeft een daadkrachtige politieke leider nodig.Dit geeft zelfvertrouwen vooral in tijden van een dreigende wereldwijde economische crises.Er is bij president Bouterse helemaal geen sprake van zwalkend politiek en economisch beleid. Hij straalt daadkracht uit. Dit is de reden waarom de bevolking vertrouwen stelt in het beleid van deze regering.

  Van alle leden van dit kabinet is president Bouterse de meest ervaren persoon met ruime politieke en bestuurlijke ervaring.De ministers van zijn team hebben nog maar weinig politieke en bestuurlijke ervaring. Het zijn technocraten oftewel vakspecialisten die inhoudelijk verantwoording kunnen afleggen. Het is mijn inziens niet ongebruikelijk dat de president, de leider van dit kabinet als politiek leider op de voorgrond treedt.


  Maak melding

 22. en wat heb je aan al die macht, als je dood gaat moet je het allemaal achter je laten, en mensen zullen je herinneren hoe je WAS , niet hoe je eruit zag.


  Maak melding

 23. Ai boy sranan mang oeng tja ding eindelijk wang baas dhe in a kondre touwtjes in handen ,,,,,,,,struktuur beleid dan na mang …..wie tegen is za altijd zijn handen open doen voor die tatassssss.BOUTA GO FOR EVER. goed zo oom desi dat is SU van anno 2011. ga zo door
  wordt vervolgd: FROM RICO


  Maak melding

 24. Hij is Demonisch gekozen en blijkt ook nog een demoon te zijn.Ma soso fa sranang blakamang lisie en gridie ding stem so. Vene was niet goed hij deed niks voor die luie zwarte mens.Nu heeft die zwarte man alles wat zijn hart begeert zonder er iets voor te hoeven doen. En let wel alle zwarten ook de djoekas .Deze hebben het zo goed ze zijn nomaden geworden ze trekken van hot naar her en komen steeds weer meneer Dompig tegen met in zijn achterzak Melvin en Dino.Maar nogmaals het is heel goed voor ze dat dit demonisch gekozen rommel hen de keel dicht knijpt(ding e barie k’ba)Geef de regering een kans ze zitten nog geen jaar ha ha ha Determinist het is echt goed voor ze(Su.volk)Limbo komt je over je bol aaien en Guno over je hart want ding kisie loon naar werken(vuilspuien) en yu san stem lik fa Limbo takie yu e barie. Odi odi.
  Glenny


  Maak melding

 25. Altijd als het de goeie kant opgaat met Su heb je van die oproerkraaiers die aan de zijkant allerlei doemscenario’s schetsen en zelfs geen poot uitsteken om het land helpen op te bouwen.
  Wat Su nodig heeft is eenheid, voorwaarts Su!!!
  Heb alle vertrouwen in dat het goed zal komen met het land!!


  Maak melding

 26. Tja meneer Jesserun, nu moet je weer werken voor je geld. Jou front vrienden politiek is niet meer. Als jullie het beter gedaan hadden zat DDB daar niet. Ga eens leren werken of vertrek naar Nederland. Je hebt toch 2 paspoorten?? of niet soms. Als je snel bent krijg je nog een paar maanden sociale steun voordat PVV aan de macht komt.


  Maak melding

 27. Kleine indiaan, lacht zich een slag in de rond, over al die stommelingen die hem in het zadel hebben geholpen.
  Ik stop want het lachen maakt me onmogelijk om verder te typen hahahahahahahaha


  Maak melding

 28. Hihihihi………… dat dacht ik al, heb maanden van tevoren hiervoor gewaarschuwd. Trouwens, over die megalomaan projecten wil ik niets zeggen. Er zijn geen projectdocumenten opgemaakt, er zijn geen ESEIA studies gedaan, en als het aan mij ligt komt er nu of nooit een weg naar brasil, er is al een weg naar brasil via fransguyana en guyana, dus wij moeten alleen zorgen voor de bruggen tussen deze twee landen, maar de financiering daarvan moeten wij rustig voorbereiden tesamen met de designs, mag niet tenkoste van land, volk en democratie.


  Maak melding

 29. Hihihihi………… dat dacht ik al, heb maanden van tevoren hiervoor gewaarschuwd. Trouwens, over die megalomaan projecten wil ik niets zeggen. Er zijn geen projectdocumenten opgemaakt, er zijn geen ESEIA studies gedaan, en als het aan mij ligt komt er nu of nooit een weg naar brasil, er is al een weg naar brasil via fransguyana en guyana, dus wij moeten alleen zorgen voor de bruggen tussen deze twee landen, maar de financiering daarvan moeten wij rustig voorbereiden tesamen met de designs, mag niet tenkoste van land, volk en democratie.Die dingen moeten we projectmanistisch aanpakken …….. hahahaha ……….sjongejongejonge…..


  Maak melding

 30. Danitia#26,
  Velen zijn de de overleggingen der mensen zoals jij, maar de raad des Here, die zal bestaan.

  Waar zijn al je voorgangers gebleven, die hem sinds jaar en dag het graf in hoopten?

  Mi e bar yu!!!

  De mens wikt maar God beschikt jo heiden jo.


  Maak melding

 31. Nog meer Dictator wetten voor Venezuela in 2011

  Venezuela zal als het aan Chavez ligt in 2011 volledig moeten voldoen aan de communistische eisen die hij momenteel aan het voorbereiden is. Chavez komt met een wet op de media, welke in 2007 nog met een referendum werd weggestemd.

  Chavez wil met decreet gaan regeren en het Asamblea Nacional (AN) heeft ook wat wijzigingen en zelfs de TSJ (Tribunal Supremo de Justicia), ondergaat wat veranderingen.
  In feite komt het erop neer dat de AN voor een groot gedeelte gewoon buitenspel gezet wordt. Dat alles tegen de constitutie ingaat mag duidelijk zijn, maar het lijkt of niemand zich daar nog druk overmaakt. Chavez gaat vanaf 2011 alleenheerser zijn wil opleggen in Venezuela.

  Hitler deed exact hetzelfde, de man regeerde alleen maar per decreet en Stalin verscheen ook alleen in de media als er goed nieuws gebracht moest worden, al het overige nieuws wat slecht voor het imago is werd door Hitler en Stalin gefiltreerd en uit de media gehouden. Deze Hitler/Stalin strategie welke Chavez nu overneemt moet hem aan de macht houden en sympathie en bewondering opleveren en de indruk wekken dat hij er is voor het volk. Het imago moet op communistische lees even opgepoetst worden zonder daadwerkelijk iets te doen.

  We nemen eerst even het bericht van de TSJ en de AN. De AN heeft nieuwe rechters geselecteerd voor de TSJ en ze hebben zich verzekerd dat deze rechters Chavez steunen en elke order van Chavez supporteren. Het houdt in dat wat voor order er ook komt uit Miraflores dat deze direct geaccepteerd worden en door zowel de AN als de TSJ geaccepteerd wordt. Het voorkomt dus een schandaal als het eventueel zou worden afgewezen.
  Ook hoeft Chavez zich geen zorgen te maken dat er iets afgekeurd wordt.
  Tevens is de TSJ een politieke steun geworden van en voor Chavez. M.a.w. er is geen rechtspraak meer. Een order van Chavez om iemand op te sluiten wordt dan ook direct uitgevoerd. Het is ook ondenkbaar geworden dat de oppositie met een verzoek komt om iemand te vervolgen. De TSJ zal in dat geval iets zeggen dat er geen strafbare feiten zijn die verder onderzocht dienen te worden. We kunnen ook zeggen dat de rechtspraak het alleenrecht van Chavez wordt.

  Het verzoek aan de AN om voor een onbepaalde tijd te regeren per decreet (Ley Habilitante) zal ongetwijfeld doorgaan. Chavez zegt dat dit noodzakelijk is vanwege de watersnood in het land. Chavez wil onmiddellijk geld hebben en land om de gedupeerde te helpen. En dat kan alleen als hij per decreet regeert. Dit is natuurlijk pure Bull Shit want de man beschikt al over enorm veel land en geld. Natuurlijk komt het aardig over op de bevolking en zal zijn imago doen stijgen. Ik zie het regeren per decreet totaal anders. In januari komt de nieuwe bezetting in het AN en na jaren heeft Chavez nu niet de benodigde tweederde om er iets door te jagen. Het regeren per decreet lost dit op.
  Een video clip waar hij verklaard waarom hij het regeren per decreet nodig heeft en dat hij dit heel snel erdoor wilt hebben. logisch want in januari heeft hij 2/3 van de stemmen nodig!! Het is de vierde keer dat dictator Chavez dit nodig acht, eerder in 2000, 2001 en 2008 met 18 maanden een record in Venezuela. Het is onnodig om te zeggen dat het tegen de constitutie ingaat.
  En dan zien we dat waar de bevolking in een referendum uit 2007 nee tegen gezegd heeft nu gewoon doorgevoerd wordt. De mediawet en alles wat er daarmee bedoelt wordt.
  TV, Radio, Internet, kranten, folders, berichten over de mobiele telefoon, etc..etc. word aan banden gelegd. Zodra er iets gepubliceerd wordt wat niet geheel correct gevonden wordt, worden er straffen uitgedeeld. Het kan gaan om een geldboete, maar ook gevangenis straf kan er worden uitgedeeld. Wie bepaald wat er wel en niet kan. Dat is simpel dat zijn de rojo rojito´s. Is er verweer mogelijk, ja natuurlijk zie de verandering van de TSJ, kans op vrijspraak is nul comma nul.
  Zodra dit een feit wordt en kranten worden gesommeerd om alleen maar goed nieuws te printen en geen criminaliteit, idioterie van de regering of over de Pudreval mag berichten, zal de bevolking denken het gaat beter met Venezuela. Telefoons zullen afgetapt worden, wat nu al gedeeltelijk wordt gedaan, Sms berichten zullen gecontroleerd worden, Internet wordt een verhaal op zich. Bloggers die niet vlijend over Chavez berichten zullen verdwijnen of moet enorm aan self-censuur gaan doen. Berichten zoals via Twitter en Facebook zullen gecontroleerd worden of uit de lucht gehaald worden. Het Chavez regime is als de dood voor de info die vrijgegeven wordt door sociale netwerken en bloggers.
  Vermoedelijk zal mijn blog met de tijd niet meer in Venezuela te lezen zijn, zelfs als het in het Nederlands is. De prioriteit zal eerst gelegd worden op de Spaanstalige blogger en dan de Engelstalige en dan de rest. De wet druist in tegen alles wat te maken heeft met vrijheid van meningsuiting en expressie.
  Chavez zal doen voorkomen of alles loopt als een kieviet en dat Venezuela het voorbeeld is voor de wereld. De Venezolanen en ook de rojo rojita´s zullen met de tijd de gedupeerde zijn. Bedenk en besef dat Chavez alleen aan zichzelf denkt, een echte democratische president doet al deze dingen niet.
  Alles is gericht op het monddood maken van de oppositie en de schade aan het beleid te voorkomen. Met het decreet kan Chavez in 2011 rustig bouwen aan zijn herverkiezing in 2012.

  Bron: http://www.freeopinionvenezuela.nl


  Maak melding

 32. Is Jesserun vergeten hoe hij Bouta zijn roti zat te eten bij Bouta thuis onder die manja boom? Laat Jesserun me laten hoor! Mij houdt ie niet voor de gek!


  Maak melding

 33. De reactie’s van de aanhangers van sekte leider DDB spreekt boekdelen. Ze gedragen zich als slaven,zo onderdanig.Het is werkelijk onvoorstelbaar hou die kudde van DDB het opneemt voor die DUIVEL. ze hebben geen waardigheid ze verkeren allemaal in een morele staat van ontbinding.


  Maak melding

 34. Je kunt van Bouta zeggen wat je wil maar hij is zeker niet dom,ik krijg de indruk dat de meeste kritiek uit Nederland komt,nou DDB ik als Bakra zeg je Go for it niet ieder land is gebaat bij de “Democratie”zoals men die in Nederland denkt te kennen,dus Bouta doe je best en laat die bleekscheten in Den Haag een poepje ruiken om het zomaar te zeggen,kom volgend jaar April weer lekker twee maanden van je prachtige land genieten.


  Maak melding

 35. meneer of mevrouw nr 21, dat is me toch een mooi historische terugblik…echt laten die meelopers hun ogen open doen in suriname dan zien ze wat er voor materiaal er is omtrent de donkere geschiedenis 80jaren dan kunnen ze gelijk die boeken beter vullen met die materie. dank u nogmaals..


  Maak melding

 36. Hahahaa…ondertussen maakt Standard & Poor’s bekend dat de rating van Suriname zal worden omhooggeschroefd en wel binnen 6 maanden.

  Eat your heart out…stelletje doemdenkers. Sranan sa wini, ondanks jullie gezeur…!

  President Desiré Delano Bouterse heeft in een klein jaar meer voor elkaar gekregen dan lippie in al die 15 jaren.

  Gado na wi fesi man…het komt zeker goed met ons geliefd land!


  Maak melding

 37. Met het land Suriname is niets mis mee. Het zijn altijd de bewoners (het demonische deel) die het verkwanselen.

  Na een diepe donkere nacht, komt altijd de zon op.

  Oprechte stadscreolen, hindustanen, chinezen en andere kleine groeperingen. Bereid je voor op de zonsopkomst.


  Maak melding

 38. @neus 21
  Ik weet niet of ik je moet bedanken voor de links. Enerzijds ben ik blij en anderzijds zeer droevig. Hoe kan zoiets na zoveel jaren mij nog tot tranen beroeren.


  Maak melding

 39. #24.

  De brug is door de voormalige regering afgebouwd, geen leugens gaan verkondigen.
  De brug is weliswaar opgeleverd tijdens deze
  M(oord) C(ombinatie) regering, maar de opdracht is verstrekt door de vorigenregering.

  “Ik zat vandaag wel binnen drie kwartier in Groningen vanuit de Brokopondolaan.”

  Brokopondolaan, brokopondolaan?!
  U bent toch niet de bewuste persoon die op een voorbijganger schoot?!


  Maak melding

 40. Afkodre Paraman.
  Ga liever je President baden onder een awaraboom.Mischien kunnen jullie daarna Suriname redden.Heiden ben ik zeker niet en behoor ook niet tot de sekte die jouw President beschermt met zijn zogenaamde onzichtbare handen.Jij als Paraman moet weten dat vloek ongeneeslijk is.Wij Fronters weten zeker dat er geen vloek op ons rust.We zijn rein en vrezen geen kwaad.WIE HEEFT DE MOORDEN VAN DEC82 GEPLEEGD??Was het Jesserun of Vene?Hoeveel ministers en direkteuren zijn al naar huis gestuurd en hoeveel volgen er nog?Wat niet bij elkaar hoort zal niet bij elkaar blijven.Dat weet een ezel ook wel.Domme mensen zonder verstand kiezen voor dat soort figuren.Die domme javanen zijn ook al misbruikt. Die hebben hem binnengehaald.Het is nog even wachten dan is het ook gedaan met Sapoentje. MORO E DORO, SOEMA DENG GO POT’ NA DORO.NOW DING ATI AI ZORO.Veel plezier, droom van de indianen en de awara’s.

  We zullen voor je bidden, mischien wordt je spoedig wakker en vooral nuchter.
  Ik heb niets tegen jou hoor Paraman.Alleen jou denken vind ik niet normaal.Ik hou van iedereen, behalve moordenaars en leugenaars.
  We blijven goede vrienden Paraman.Welterusten.

  Danitia


  Maak melding

 41. #45 Whome.

  Nee hij bedoeld een zijstraat van de brokopondolaan, H…..weg.

  We hebben hem gespot via google-streetview.
  namens de Bijdehante,Verenigde,Dames (BVD)

  De ndp-groupies zijn weer blij gemaakt, dit keer niet met een dooie mus, maar dit riekt naar “tingie fowroe”.

  Morgen is weer een dag…..


  Maak melding

 42. Bouta ever, backward never.

  Deze “plastieke cirurrurigh” doet er goed aan om zich wat meer te geven aan de zieke mens dan zich bezig te houden met zaken waar hij geen verstand van heeft.

  Het is de volle oom van Dino die hier zit te zeuren, voor wie het niet weet.


  Maak melding

 43. Danitia#46,
  Doe niet zo naief of ben je dat gewoon.

  Over welke moordenaars heb jij het? Wie hebben allemaal de hand gehad in die binnen landse oorlog welke gewoed heeft van af 21 juli 1986 tot en met 1992. Mijn dode vader zeker.

  Er vielen wel honderden doden te betreuren. Jij hebt zeker de klokken horen luiden maar de klepel niet weten te hangen.

  Onthoudt goed dat die discussie nog zal losbarsten. Koenoe is koenoe.


  Maak melding

 44. Whome 45,
  Was jij die bewuste persoon maar, dan had jij hier nu geen onzin zitten uitkramen.

  In elk geval hebben fronters geen weet van het afbouwen van zaken. Het zijn net als geiten.

  Wat zij aanraken groeit niet meer.


  Maak melding

 45. @Paraman

  Je spoort werkelijk niet en moeten we posting #49 weer opvatten als de zoveelste levensbedreiging van jouw kant??

  Volgens mij ben je een van de foetoe boys die meededen aan 8 dec en Moi Wana. Jammer dat die hun rechtvaardige straf ontlopen want het zijn laffe, ruggegraadloze moordenaars die meelopers en foetoe boys


  Maak melding

 46. The one and only leader up to the next 15 years.join the caravan,don’t be a looser!!!
  En meneer jessurun alias doemdenker waar is de issolatie gebleven,hebben we een instabiele koers,zijn de ratingburo’s negatief,doet de centralebank het slecht,staan de investeerders niet in de rij…etc!!!!NEE,DAN IS HET TIJD OM NAAR NEDERLAND TE VERKASSEN, EEN OOGARTS TE ZOEKEN EN AARDAPPELEN VOOR JE OGEN TE LATEN PLAATSEN


  Maak melding

 47. nr 46 Danita mijn president heeft niet eens een emmer laat staan dat het een gat heeft.
  EEN BEZEM HEEFT HIJ in geval het je nog niet duidelijk was!!!


  Maak melding

 48. bouterse is president,oke.
  bekritiseer hem wanneer hij zijn ambtstermijn
  heeft gehad.hij durft in elk geval beslissingen te nemen,goed of fout.
  time will tell.


  Maak melding

 49. Winst!

  Wat je kiest, is je winst. Is je winst niet wat je gekozen hebt, dan heb je verlies.
  Suriname verliest winst, tijd, naam, faam en vooral eerbied met deze regeringsleider.

  Niets doen is ook verlies. Alles op zijn beloop laten is net als jezelf neerleggen bij het verlies van een potje dammen. Het karakter van mooi Suriname is behoorlijk vernietigt. Door 1 man!


  Maak melding

 50. @ 38 dus omdat Jesserun Rotie had gegeten met die DiDiBrie moet hij ook al ’t andere wat hij niet goed doet voor lief nemen.Wel jij vreet nog iets anders als jj met ‘m een sopie drinkt. Ooit had ik ergenns gelezen dat een Surinamer sardine in blik zou zijn ,omdat hij geen kop heeft dus hersen no de jij bent echt zoiets.Vreet jij maar alles van deze duivel ook als hij zou kaken.Daarna mondje toe.
  @42 aLS deze Duivel is vertrokken dan a o go lippie gi yu tu.Yu o vreet sopo foe kasie.
  DA’91 is een todo prasoro partij,maar what about SEKA die heeft geen enkele zetel ma Abina no trong minister dus jESSERUN gaat ons gewoon vertellen wat er niet deugd.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 51. hahaahaha die koenoe is nu jou president.
  Vergis je niet in de tranen van een moeder die zijn kind negen maanden lang heeft gedragen
  jozef zoon , cyriel daal en die andere 13 slachtoffers van 8 dec hebben ook een moeder vergeet die jonge militairen niet die zogenaamd door zonnesteek om het leven zijn gekomen ook hun hebben moeders, en die ongeboren kinderen te moiwana.
  Paraman-Pinto jij hebt een Chronisch te kort aan beschaafdheid.


  Maak melding

 52. hhahahhahaa ai me gado ,
  Paramanpinto yu tjading over welke plastiek heb jij het over hahahhaaa tranen komen uit mij ogen van het lachen.
  Dus omdat die plastiek man familie is van die beruchte en criminele familie Bouterse is, mag hij geen kritiek hebben op ze?
  Een plastisch chirurg is dat pinto.
  En Bouterse is de BUTCHER van paramaribo hij ontneemt mensen het leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.