Deel bauxietinvesteringen in Suriname houden

28

PARAMARIBO, 7 aug – Suriname moet een flink deel van de investeringen in de bauxietindustrie zien vast te houden. Dit stelt Henk Ramdien, ex-directeur van bauxietbedrijf Suralco en voorzitter van het team dat onderhandelingen moet voeren met multinational New Mont. Hetzelfde gaat op voor de investeringen in de goudindustrie. Het gaat om ruim drie miljard dollar.

Daar mag best een deel van blijven hangen. “We moeten de lokale component zo ruim mogelijk maken, het maximale, zeker twintig procent, in de economie zien te houden”, zegt Ramdien. Het wordt één van de belangrijkste uitdagingen voor zijn team. De traditie in de mijnbouwsector is zoveel mogelijk in het buitenland te kopen. Dat valt goedkoper uit, is goed voor de economie in eigen land en mag worden meegerekend als investeringsgeld.

Suriname kan vooral verdienen aan de lonen. Maar daar moet een arbeiderskorps voor beschikbaar zijn. “Het betekent een enorme spanning op de arbeidsmarkt”, aldus Ramdien. “Het is geen gemakkelijke opgave. De counterpart heeft ruime middelen ter beschikking”, zei president Desiré Bouterse bij de installatie van het team. Toch verwacht hij het ‘maximale’. In het team zitten ook onder meer voormalig legerofficier Etienne Boereveen en zakenman Dilap Sardjoe.

28 REACTIES

 1. Wat bedoeld Ramdien hier in mee. De investeringen in de mijnbouw bestaan grofweg uit drie componenten.
  1 hoog gekwalificeerd personeel voor het onderzoek naar de voorkomens.
  2 extreem dure machines om het goud te winnen.
  3 goedkope arbeidskrachten voor het grondverzet.

  Bedoeld Ramdien te zeggen dat we nu te veel chinezen importeren om in de mijn te werken zodat wij in de hangmatten kunnen blijven liggen OF denkt hij dat wij dergelijke machines moeten gan maken. Denk aan die enorme vrachtwagen. OF denkt hij dat we in één jaar onze ADEK-kers kunnen opleiden tot afgestudeerde mineralogen met 5 jaar praktijk ervaring, etc.??

  Sorry Ramdien maar ik begrijp hier niets van?


  Maak melding

 2. Etienne Boereveen en Dilap sardjoe als ik deze namen leest vraag ik mij af of er in geen integere fatsoenlijke en eerlijk mensen meer zijn in Suriname want je komt iedere keer de zelfde namen tegen van deze oplichters en veroordeelde criminelen.
  We gaan het beter doen en we hebben geleerd van onze fouten één van de slogans van DDB.
  We hebben die witte mensen niet nodig we gaan het zelf doen, Ik vraag mij af welke kleur die mensen van Suralco hebben.


  Maak melding

 3. Ramdien, graag niet op voorhand al te veel kletsen en probeer eerst zo goed en sterk mogelijk te onderhandelen zodat wij er allen profijt van zullen hebben.
  Het gaat er niet alleen om dat een deel van de investeringen in Suriname moeten blijven, maar ook dat een nog groter deel van de opbrengsten en revenuen (bij exploitatie van deze sector)in de staatskas vloeit.


  Maak melding

 4. Er moet zeker een fabriek komen,alwaar eind producten worden gemaakt,denk aan werk gelegenheid en aanverwante bedrijven..

  Er moet zeker een ijzer erts fabriek komen,denk aan bind-rond-ijzer voor de bouw h-balken spoor-ijzer reels voor de export,, een goud verwerkings febriek om eind producten te maken ..dan praat je van een spin-ff..

  Lever green grondstoffen,maar eind producten naar het buitenland..

  dat is ontwikkeling,Duitsland levert kant en klare auto die direct rijden en geen halve auto’s,dus eind producten..


  Maak melding

 5. Wat is het verschil?

  Wij zijn bang om geld te investeren want dat moeten we voorschieten. Maar als het mislukt krijgen we niets terug en dat is doodzonde.

  Angst maakt van de Kat een domme Poes. Of gaan we een lening sluiten om die dan te investeren zodat we die inclusief de rente met de toekomstige winsten kunnen terug betalen? Zo ver kunnen Surinaamse regeerders nog niet denken. En zeker niet een ex militair en een opgepimpte zakenman.

  Dat is het verschil!


  Maak melding

 6. Ramdien begint zichzelf alvast in te dekken.

  Toen hij Directeur was heeft hij nooit het initiatief genomen om tot een andere schikking te komen en plots heeft hij het licht gezien.
  Maar ja, hij heeft nu de beschikking over 2 intellectuele experts(2 bigie bere’s),
  dus wss lukt het nu wel.
  Het wetenschappelijk bureau van de ndp heeft vooraf onderzoek verricht, moet kunnen zou je zeggen..

  50% was het toch, van 5% naar 50% aandelen NM, beloofd door baas.


  Maak melding

 7. oh, elke keer dezelfde namen ja, alsof er niemend anders in suriname woont. en het zijn vaak genoeg die maties die ooit in opspraak zijn gekomen ivm drugs enz.. is het u niet opgevallen dat bijna iedereen (gestudeert of niet) drugsmokkalaartje wil worden en of geworden is? waaraan zal dat liggen?


  Maak melding

 8. Wiki(lies) even indimmen met je misleidende,ogefundeerde en tendentieuze berichtgeving.Je bijbedoelingen hebben we niet nodig.Je verliezersgedrag hebben we niet nodig.Deze commissie bestaat uit goed geschoolde mensen en het is Surinaams kader. De vorige regering had het over een gebrek aan kader aan Surinaasmse zijde om met I’m Gold te onderhandelene.Je zag wat het resultaat is geweest.Suriname krijgt maar 5% van de opbrengsten.Deze commissie gaat het maximale voor Suriname uit de onderhandelingen halen.


  Maak melding

 9. Quote: “Het gaat er niet alleen om dat een deel van de investeringen in Suriname moeten blijven, maar ook dat een nog groter deel van de opbrengsten en revenuen (bij exploitatie van deze sector)in de staatskas vloeit “.

  Ik hoop dat de lieden die aan het onderhandelen zijn een onderscheid kunnen maken tussen de staatkas en broekzak.

  Lberty


  Maak melding

 10. Boereveen, een van de topcriminelen van mafiabaas en moordenaar Bouterse en de bankier van de mafia in Suriname Djilip Sardjoe.

  Boereveen en Sardjoe zitten er om op z’n minst een miljard dollar weg te sluizen en die kunnen de mafiosies gaan verdelen.

  Surinamers laten jullie niet in slaap sussen door mafiabaas en moordenaar Bouterse.Deze topcrimineel is alleen maar bezig om zijn hakkje te redden en zichzelf en clan te verrijken.
  Na deze crimineel Bouterse zal het ambt van president van Suriname behoorlijk opgewaardeerd moeten worden.
  Nu is dat ambt waardeloos,niet representatief en het morele gezag dat dat ambt met zich meedraagt is nul komma nul sinds het vertrek van President Venetiaan.

  De grootste killer ooit in de jongste geschiedenis van Suriname die zich boven de wet waant kan en zal geen ontwikkeling brengen.
  De man zal altijd proberen uit handen van justitie te blijven.


  Maak melding

 11. @1 Neus

  Je zegt: Sorry Ramdien,ik begrijp hier niets van.

  Dat komt ervan wanneer je niet geleerd heb op school en nog meer wanneer je niet gestudeerd hebt.

  Alles moet voor types zoals jij, voorgekauwt worden, anders snappen jullie niets.

  Ik zou zeggen neus, kijk ook even verder dan je neus lang is-:).

  Of heb je naast te kleine hersencellen en een te kleine…..ook een veel te kleine NEUS?


  Maak melding

 12. Sardjoe en Boereveen. De een een zakenman die alleen zaken doet vanuit een machtspositie en de andere een criminele ex- militair die de verkorte KMA heeft gedaan en verder geen vak heeft geleerd. En deze mensen gaan praten over mijnbouwkunde. Het moet niet gekker worden. Eens brongbereh, altijd brongbereh. Je raakt die stank nooit kwijt


  Maak melding

 13. Ramdien spreekt klare (war)taal, het is te hopen dat de mensen van New Mont hem zullen begrijpen.
  Waarom zal het vinden van een “arbeidskorps” spanning brengen op de arbeidsmarkt.
  Een arbeidsmarkt met een ongekend hoge werkloosheid.
  Een kwestie van beleid maar dat ontbreekt er nu eenmaal aan bij deze incompetente regering.


  Maak melding

 14. Wat een slecht geschreven stuk, of ik snap er niets van of meneer Ramdien snapt er niets van.
  Dit zijn de drie opties. Waar doel ik op?
  “We moeten de lokale component zo ruim mogelijk maken, het maximale, zeker twintig procent, in de economie zien te houden”, zegt Ramdien.
  Bedoelt deze man de input. Dat lijkt mij logisch als je het hebt over de lokale component zo ruim mogelijk maken. Ook de heer Neus (1) leest dit zo.
  Maar dan zegt de heer Ramdien in dezelfde zin: “, het maximale, zeker twintig procent, in de economie zien te houden”. Dan heeft hij het over de opbrengsten die in Suriname moet blijven.
  Bedoelt hij het minimale?
  Vaag.
  Ik leesdoor: “detraditie….investeringsgeld. De heer Ramdien pleit ervoor om in het buitenland te blijven kopen? Bedoelt hij vast niet., maar zegt dit wel. Of ik snap het weer niet.
  Ik lees verder: “Suriname kan vooral verdienen aan de lonen. Aan lonen verdien je niet, maar het kost je geld. ( behalve de werknemer dan ). Wellicht bedoelt de heer Ramdien dat, als er voldoende gekwalificeerd personeel zou zijn het werk door Surinaamse werknemers gedaan zou kunnen worden en zou de staat belasting ontvangen. Daarnaast zou het verdiende geld via bestedingen in de economie circuleren.
  Ja zo lust ik er nog een, als en als en nog eens als. Suriname heeft dit personeel niet of niet in voldoende mate.
  En dan wordt er volop gediscussieerd over de slechte resultaten op school.
  Als een ex-directeur zich zo slecht uitdrukt (of de journalist schiet te kort), hoe moeten de kinderen op school dan leren lezen. Ik bedoel niet letterlijk lezen, maar wat wordt met een zin bedoeld. Dat vergt een andere vaardigheid.
  Dit brengt mij bij een discussie van enige tijd terug. De slechte resultaten op school.
  Ik heb de meningen gelezen. Als beleidsbepaler op het departement van O&W, of als minister kan je hier niets mee. Prullenbak. Oplossingen wil ik zien en alleen oplossingen.
  Suriname heeft sinds jaar en dag dezelfde soort opleidingen
  Ams, mulo lyceum en weet ik veel wat nog meer. Heeft Suriname behoefte aan dit soort opleidingen? Een klein beetje denk ik
  De ministers van onderwijs hebben zich gedragen als waarnemend minister en niet als mensen met visie. Er dienen andere opleidingen te komen. Opleidingen die de jeugd aanspreken, waar in de toekomst vraag naar is. Zo vergroot je hun motivatie en krijgt Suriname vanzelf de geschoolden die zij nodig heeft. Dus minder economische opleidingen en meer natuurkunde, scheikunde en biologie.
  Hier spreekt een econoom.
  Motivatie is het sleutelwoord !


  Maak melding

 15. Alles oke? Maar die twee namen van mensen die een duistere kant hebben, maar ook de motor hier achter beloven niet veel soeps. Denk aan Pembadotie, Surland en nog veel meer. Boevenbende.


  Maak melding

 16. Als Arubaan die reeds decennia-lang grote affiniteit met Suriname en Surinamers heeft, online houd ik mijzelf door het lezen van alle Surinaamse kranten en nieuws-sites actueel op de hoogte van het Surinaamse reilen en zeilen, richt ik mij in een open brief tot de President van de Republiek Suriname. Excellentie, mijnheer de President van de Republiek Suriname, bij u ben ik niet geheel onbekend vanwege eerdere brieven die ik persoonlijk tot u richtte, door tussenkomst van vrienden die U ook goed kent.

  In dit verband is het ook dienstig te melden dat ik onderdeel vorm van een grotere groep mensen die niet alleen in Suriname en Nederland, maar ook op Aruba en Curaçao aktief zijn in het promoten van de NDP c.q. de Surinaamse zaak in het algemeen. De ons van projecten zeer bekende heer Roy de Miranda, o.a. secretaris generaal van Clean Files Tribunal is in dit geheel altijd een belangrijke stimulator en stuwende kracht geweest. Zijn alom gewaardeerde artikelen die gedurende een lange tijd ook op Aruba en de overige eilanden die de voormalige Nederlandse Antillen vormden, vonden ook grif de weg naar de pers en media in dit gebied.

  Juist door deze input van de bovengenoemde functionaris konden wij op Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen een helder beeld krijgen van het Surinaamse gebeuren maar in het bijzonder de Surinaamse politiek. Al degenen waarop ik hierboven doel, betreuren het daarom ten zeerste dat diezelfde stuwende kracht op, naar onze mening, inhumane wijze is en nu nog wordt behandeld.

  De aanleiding voor deze open brief ligt opgesloten in het volgende. Terwijl er recentelijk een wereldwijde discussie is losgebarsten over het functioneren van de pers en media en de journalistiek in het algemeen, men denke aan de perikelen rond de uitgever Rupert Murdoch en zijn zoon, voerde mijn herinnering mij terug naar de maand april 2010. Toen ontstond er in uw land namelijk een rel rond een viertal regels in een Inleiding die de gerespecteerde organisatie Clean Files Tribunal als kritiek op het functioneren van de Surinaamse pers en media naar buiten had gebracht. De Inleiding zelf had ik naar aanleiding van de ontstane rel die door nieuwssites en lokale kranten publiekelijk breed werd uitgemeten, op de NDP website gelezen.

  Niets van wat er over de pers en media daarin werd vermeld had naar veler overtuiging het karakter van het bepleiten van een persbreidel of het muilkorven van de journalistiek in de Republiek Suriname. Integendeel werd er in dat stuk onverholen opgemerkt dat de grondrechten van de pers en media en de vrijheid van meningsuiting als gerespecteerd het uitgangspunt was. En toch blijft de ongefundeerde beschuldiging en smet richting Clean Files Tribunal, maar met name die gepersonaliseerd en venijnig in de richting van de Secretaris Generaal daarvan geprojecteerd, zelfs nadat er daarvoor gerede aanleiding voor totale rehabilitatie bestaat, een eigen leven leiden en voortbestaan.

  Mijnheer de President, uw politieke organisatie, de NDP, heeft bij monde van uw huidige minister van Buitenlandse Zaken, de heer Winston Lackin, zeer misplaatst en ondankbaar de vloer aangeveegd met een organisatie die in de loop der tientallen jaren voor Suriname, maar meer nog en in het bijzonder voor uw partij en “uw persoon” van onschatbare waarde is gebleken. Ik breng u enkele markante feiten die deze stelling staven nogmaals onder de aandacht.

  1. Het was Clean Files Tribunal dat publiekelijk in Nederland stelling nam tegen het incident waarbij het actualiteiten TV-programma NOVA de Surinaamse vlag beledigend tentoonstelde met een witte vlek die suggestief de relatie met cocaïne moest uitbeelden;

  2. Het was Clean Files Tribunal dat de uiteindelijke redactie van het Memorandum had dat in 1999 succesvol bij Interpol Internationaal te Lyon in Frankrijk, mede door de Secretaris Generaal van de genoemde organisatie werd gepresenteerd en waarbij uw naam aldaar als een op te sporen en te arresteren crimineel werd gezuiverd;

  3. Het is Clean Files Tribunal dat tot op heden samen met uw Nederlandse advokaat druk doende is, het politieke Stellendamvonnis in een juister licht geplaatst te krijgen en waarbij ook uw naam in het licht van de criminaliteit zal worden gezuiverd.

  Nu uw partij in coalitieverband regeermacht uitoefent en onomstotelijk is komen vast te staan dat de visie van Clean Files Tribunal over een nodige revisie van het fenomeen “de journalistiek” in Suriname daadwerkelijk strikt noodzakelijk is. En deze stelling wens ik met de volgende ondersteunende feiten te staven.

  1. Recentelijk heeft een wetenschappelijk onderzoek in Suriname het falen van de pers en media in Suriname openlijk blootgelegd;

  2. Uw regering ondervindt aan den lijve hoe bizar dit orgaan dat weleens de 4e macht in een staatsbestel wordt genoemd zich manifesteert en de openlijke conflicten daarmee evident zijn;

  3 uw eigen politieke partij noodgedwongen ertoe moest overgaan het dagblad KrinDenki te reactiveren en er zelfs een nieuwssite van dezelfde naam tegen aan te gooien teneinde meer evenwichtige berichtgeving rond uw beleidsdaden te bevorderen en censuur te bestrijden;

  4. uit WikiLeaks papers afkomstig van de Amerikaanse Ambassade in uw land blijkt dat er internationaal zware kritiek wordt geleverd op de kwaliteit van het journaille, waarbij ik in dit verband ook nog memoreer dat recentelijk in Caricom-verband over hetzelfde onderwerp op niet mis te verstane wijze ook het functioneren van de pers en media in Suriname aan de kaak werd gesteld.

  Mijnheer de President, het is mijn overtuiging dat het koesteren van het vrije woord en de vrijheid van meningsuiting een hooggoed is. Echter kan en mag dat nimmer leiden tot een situatie waarbij journalisten met het bedrijven van hun vak veranderen in ongeleide projectielen die zich God, verheven en onaantastbaar wanen.

  Ik vermag op grond van al wat ik hierboven onder uw aandacht breng, niet in te zien dat er tot op heden geen correctie heeft plaatsgevonden in de richting van Clean Files Tribunal en met name in die van haar Secretaris Generaal die de verbale karwats onverdiend over zich heen heeft gekregen en thans als niet democratisch ingesteld gestigmatiseerd door het leven gaat. En dit laatste zal ik nimmer accepteren als vriend van hem en ook van U.

  Mijnheer de President, het was onder uw verantwoordelijkheid, toentertijd voorzitter van de NDP c.q. de MegaCombinatie, dat deze misdaad, zo u wilt, wandaad en wanprestatie in de richting van Clean Files Tribunal ongestraft kon plaatsvinden. Het heeft u zelfs behaagd om de schuldige van deze gruwelijke karaktermoord te belonen met een ministerschap. Deze beloning is naar veler overtuiging één voor het valselijk bedrijven van unfair-play. Naar mijn en vele anderen hun overtuiging is het daarom dan ook rechtvaardig dat u het doet bevorderen, dan wel persoonlijk daarvoor zorg draagt dat zowel Clean Files Tribunal alsook in persoon, diens secretaris generaal, in het openbaar worden gerehabiliteerd.

  Uwe excellentie, mijnheer de President van de Republiek Suriname, de door het slijk gehaalde organisatie en met name haar secretaris generaal verdienen zoals u ongetwijfeld uit eigen ervaring ook weet, veel beter! Niet twijfelend aan uw rechtschapenheid vertrouwen velen erop dat u in deze welwillend en trefzeker zal willen handelen en veler misnoegen in dit kader tot het verleden zal willen doen behoren.

  Mede gezien het feit dat de genoemde Secretaris Generaal van Clean Files Tribunal gedurende een lange reeks van jaren voor Suriname en u persoonlijk vakbekwaam, verbaal zowel schriftelijk, gedegen public relations werk heeft verzet, verwacht ik niet minder dan dat u gehoor zal willen geven aan het onderhavige verzoek.

  Tot slot deel ik u mede het voornemen te hebben om als toerisme deskundige uw land voor een oriëntatie te zullen bezoeken. Dit laatste zal ik met mijn gezin doen en hoop er Uw persoon en de vele vrienden die ook ik in de Republiek Suriname heb, te mogen ontmoeten en spreken, alles tot heil en zegen van uw land en volk.

  Met gepaste eerbied en hoogachting verblijf ik inmiddels.

  Isidro Henriquez

  P.s Men moet echt oliedom zijn of dwaas om de duivel te verafgoden en te geloven. Rare jongens die duivelvereerders. Onrecht voor recht,misdaad voor goed spreken. Parasieten. hahahahahahaha


  Maak melding

 17. Rob,
  sang dati je gebruikt geweldige woorden.
  Boereveen werd in maart 1986 in Miami door de CIA gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid tot invoer van drugs in de VS hij werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegen zijn betrokkenheid bij de drugshandel in hard drugs. Boereveen kwam al in 1991 vervroeg vrij wegens goed gedrag.Hij keerde terug naar Suriname, waar hij weer in dienst kwam bij het leger.in 1997 werd hij bevorderd tot kolonel, hier het bewijs dat misdaad loont in Suriname.
  Dilap oud penningmeester van de VHP onbetrouwbaar en verdachte van het wit wassen van drugs geld en daarom bevriend is met DDB. Rob als jij mij wil tegen spreken doe dat met voorbeelden a.u.b, anders raad ik jou aan om een pas op de plaats te maken.
  Boeven, oplichters, moordenaars drugscriminelen, dictators hoeven niet op mijn sympathie reken.


  Maak melding

 18. Geachte president,
  Ik geloof dat u meer mensen uit het buitenland moet trekken om de onderhandelingen voor jouw rond te trekken in ben bereid een bijdrage te leveren.Ik stel voor om maar een voorlopige contract van 2,5 jaar af te sluiten voor beter optie met hele strenge milieu eisten.En er moeten fabrieken in suriname opgezet worden willen de buitenlanders dat niet dan mogen ze vertrekken er zijn andere die dat willen en daarop moeten wij op richten wat is 20 procent weer zo een slaven verdienste kom op jongens van suriname mijn president laat niet voor niets jullie aan de onderhandelings tafel zitten,hij verwacht keiharde onderhandelingsovereenkomsten van jullie en als je het niet kan steld een open site voor ideeën en gedachten open en put daar maar uit,voordat er fouten beslissing worden genomen en denken jullie ook aan de volgende generatie en ook aan de volgende natie van suriname.President let op je mensen die zaken voor je onderhandelen hou ze scherp, ze moeten goed voor bereid op pad gaan voor de toekomst van morgen,want jouw naam kom op de voor pagina van de media,let op president,hou ze scherp. ik hoop hiermee een bijdrage hebben geleverd.Kom op voor je rechten.Tang Boeng


  Maak melding

 19. @dos Caminos

  Als jij het dan zo goed weet waarom maak je niet samen met die andere idoot een goed artikel. Nu kom je alleen maar met inhoudloos geblaat.

  Overigens ook pico, toch ook niet de eerste de beste, begrijpt geen barst van dit artikel. Vreemd want zowel pico als o.g.t zijn hoog geschoold in de economie. Maar ja misschien is dat het punt wel. Misschien is het de geheimtaal van het OCER. 😆

  @determinaist.
  Die Roy de Miranda, o.a. secretaris generaal van Clean Files Tribunal is destijds zelfs uit de NDP getrapt, ik geloogf 2 jaar terug, omdat ze zelfsdaar zijn leugenachtige postings en hetzerige stijl. Het was, dacht ik, om een artikel waarmee hij feitelijk DDB hartstikke voor het blok zette. En dat is dom want DDB duld niemand naast zich. 😉

  Met deze open brief aan DDB proberen ze blijkbaar weer in de gunst van DDB te komen, alleen als we dan de laatste alinea’s van Isidro Henriquez lezen dan blijkt duidelijk wat voor een idioot met grootheidswaan die lui van CTF zijn. Triest. 🙁


  Maak melding

 20. Wiki(lies) je bent een verzuurd persoon.Dus ook verzuurd in bed.Ik zou graag je vrouw of vriendin willen leren kennen.Ik breng in elk geval de vreugde en dynamiek terug in haar leven. Ik volg je een poos en je ben net als de schreeuwer Romeo Hoost een verbitterd persoon. Je hebt Bouters en de NDP verketterd en wat blijkt in de praktijk? Bouterse wordt president en de NDP wordt de grootste politieke partij van Suriname. Dit is het werk van de onzichtbare hand van God, vind je niet?Godswegen zijn ondoorgrondelijk.Dus Wiki(lies)ga maar lekker tegen God schelden.IK HEB HET GEZEGD!!!


  Maak melding

 21. Rob 20
  Ach jongen ik neem het jou niet kwalijk dat jij zo reageert me boi,als je hulp nodig hebt zeg ik maar, na wang sari nanga deng Bouta Bakaman.
  Jou je reactie bevestig wat ik al jaren weet, geeft aan hoe de geestelijke toestand is van de volgers van Bouterse, kleingeestig,onwetend,incompetent en een zeer ergere vorm van minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 22. #16 Determinist

  Stank voor dank. Dat is het lot welke vele ndp-groupies staat te wachten.

  “Teneinde misverstanden t.a.v. de standpunten van de Partij en de Mega Combinatie te voorkomen, worden de artikelen van Clean Files Tribunal niet langer op de NDP website gepubliceerd.” (copy ndp-site).
  Zielig voor die Miranda, gebruikt en weggemieterd…
  Srika is ook een mooi voorbeeld, van een wegwerp-artikel, ex-ingiematie, ja toch Srika..

  Paraatje je hebt nog de kans om van gedachten te veranderen, baas denkt alleen maar aan zichzelf.
  Baas heeft dertig jaar lang niets gedaan voor geen enkele veteraan, ahum behalve een geel sterretje opgespeld, hahahaha

  Oeng wikie now!!!!!


  Maak melding

 23. @19 neus

  Je beweert hier schaamteloos hooggeschoold te zijn in de economie.

  Echter helemaal niets van te merken hier met je slappe gewauwel. Net zo slap eigenlijk als jouw………
  Ben je soms interieurmedewerker oftewel schoonmaker geweest) op een hogeschool voor economie? De schrijfwijze van het woord economie heb je waarschijnijk gegoogeld of niet?
  Let op neusje, dan ben je in jouw belevingswereld inderdaad economisch hooggeschoold. Zalig zijn deze economisch hooggeschoolden.


  Maak melding

 24. Hallo Rob,

  Bouterse wordt president en jij zegt “Dit is het werk van de onzichtbare hand van God”

  Ik denk dat God voorlopig even geen aandacht voor Suriname heeft en nu de onzichtbare hand van zijn tegenspeler aan het werk is.


  Maak melding

 25. Hi, hi,
  Lies, lies, Wikilies!!!
  Deze bastaard BVD’er van de Nederlandse inlichtingendienst is zelf moe geworden van zijn boycot campagnes tegen Bouterse.

  Een warhoofd ten voeten uit.


  Maak melding

 26. In dit arubaansverhaal wordt de bedrieger bedrogen.DiDiBrie is klaar met je en je moet niet hier komen jeremijeren(waterkant),want je werkt alleen maar op onze lach spieren. Je smeekbede is voor de ndp-site.Ga daar medelijden wekken.Blij dat je ervoor heb kunnen zorgen dat DiDiBrie van de opsporingslijst is gehaald(interpol)zorg er aub ook voor dat hij met vakantie kan en liefst in Europa of elders maar dan echt met vakantie en let wel NIET op werkbezoek,wat zal hij warm ontvangen worden.Dan ben jij de echte echte Roy de Miranda en niet de zgn arubaan,curacaonaar.antilliaan.Isidro.Henriqu Je krijgt geenborstbeeld maar een heel groot Standbeeld. Er wordt niet een straat naar je vernoemd maar een project(nw project 500 woningen)je denkt dat de wereld even gek isliki yu nanga Botersacht. Het viel meteen op dat dit schrijven vanjou afkomstig was.Blijf lekker rotten waar je bent
  Glenny


  Maak melding

 27. @dos Caminos / Isidro Henriquez / Roy de Miranda

  Wees verstandig, leg je bij de feiten neer en aanvaard dat zelfs DDB een looser als jouw niet moet.
  Wees verstandig en probeer om met je uitkering te genieten van wat je hebt want een ander toekomst perspectie heb je niet.


  Maak melding

 28. Isidro arubaan als je een dag langer wilt leven raad ik je aan de DiDiBrie maar rustig voorbij te lopen,anders keert een deel van jullie terug nl je vrouw en kinderen,maar jij niet.Je weet na alles van Su gelezen te hebben dat deze DiDiBrie je zo meeneemt voor een reconstructie(zie reconstructie 5 indianen van de tucajana die nooit meer zijn terug gekeerd na in de heli te zijn gestapt met Ganpat)Er is tot op heden niemand geweest die hen ooit nog heeft terug gezien toch paraman? En deze duivel moet niks van buitenlanders hebben.Mi baariyu en gezin.
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.