Politiek krediet districtscommissaris Doebay op

34

PARAMARIBO, 5 aug – Districtscommissaris, DC, Laksmienarain Doebay van Nickerie heeft wellicht zijn politiek krediet verspeeld. Het justitieel staartje aan zijn aanvaring met een burger dwingt de coalitie tot een wijziging van strategie. Zeker de steun in het parlement is aanmerkelijk geslonken na uitspraken van parlementariër Rashied Doekhie (MC/NDP).

Doebay grootste politieke sponsor ziet het niet meer zitten. Of liever, hij ziet Doekhie niet meer zitten, ook al wordt het niet met zoveel woorden gezegd. “Nu de DC voor de rechter moet verschijnen, kan hij niet meer beschermd worden. Het is tijd dat de regering handelend optreedt”, zei Doekhie. Hij deed dat uitgezocht in het parlement, waar de topambtenaar onlangs nog de handen boven het hoofd werden gehouden. Een motie van de oppositie sneuvelde.

“Omdat de zaak al bij de procureur-generaal is”, zei Doekhie toen. De hele coalitie stemde de motie weg. Maar nu de strafrechter Doebay heeft opgeroepen, lijkt het tijd uit een ander vaatje te tappen. Volgens de burger is hij mishandeld met een stuk kabel en bedreigd met een pistool. Dat gebeurde na een woordenwisseling met Doebay over een fout gelopen autodeal. Volgens de districtscommissaris was het een kwestie van zelfverdediging.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. aub, neemt u mij niet kwalijk maar het blijkt weer iemand van een hindu gemeenschap te zijn die zich weer heeft misdragen.moeten wij deze mensen eindelijk nu eens gaan heropvoeden? de goeien niet nagesproken het krioelt van wandaden die door deze gemeenschap worden gepleegd


  Maak melding

 2. De man die heeft gefaald moet gaan!

  Meer smaken zijn er niet.

  De man had mogelijkheden te over om de zaak ten goede te beslechten.

  Sommige mensen weten nou eenmaal niet zo goed om te gaan met macht en verworden al gauw tot mahtswellusteling!!!


  Maak melding

 3. In het kader van rechtsgelijkheid wachten we met spanning op de veolgende uitspraak van Doekhie:

  “Nu DDB, Abrahams en maties voor de rechter moet verschijnen, kunnen zij niet meer beschermd worden. Het is tijd dat de regering handelend optreedt”,


  Maak melding

 4. Een (burgervader) die zijn landgenoot met pistool bedreigd en met stuk kabel mishandeld krijgt politieke bescherming van vechtersbaas Rashied Doekhie en zijn criminele vrienden in het parlement.Mooi voorbeeld voor de zogenaamde moderne maatschappij in wording.Was het niet deze zelfde Doekhie die Amafo door het slijk haalde over de bekende verjaardag feest, Amafo is nu mini-ster. dit geeft aan hoe onbetrouwbaar dit hele zootje is die zich MC noemt .


  Maak melding

 5. Het is te zien dat Somo niet in het land is en lonnie het druk heeft als adviseur en rapporteur.Zo heeft doekhie nu alle ruimte om als despoot op te treden.Anders hadden de twee al brut ingegrepen en doekhie als voetbal gebruikt.Maar bout sr en jr zijn er nog.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Goed gedaan Dc het was of hij(arme burger zonder wapen)of wij(jij,je vrouw en kind mooi yere Dc)Dc je hebt heel goed afgekeken in Dec 82 hoe dat gegaam is he?. Je liegt hier en daar wat in dit verhaal(mishandeling arme en ongewapende burger) Je geheugen zal je niet in de steek laten.En gelukkig maar,want jouw handelen is kortgeleden gepleegd. Hopelijk ga je lekker brommen in de bak,waar jij vroeger als een M over de gangen liep . Mooi man Limbo zullen we ’t hierover hebben in BTO (Bigi Tingie Orga) Odi odi Time for Lovers(Dc mishandeld onderdaan wat moet er met de Dc gebueren Guno? ha ha ha haaa.
  Glenny


  Maak melding

 7. alleen dé hindoestanen moeten het onderspit delven..

  tot nog toe heeft geen enkel ndp-er de poppenkast verlaten,hoewel vele malen ergere dingen..v.b. te over..brug carolina die twee tot driemaal over gefactureerd wordt nooit inschrijving gehouden,kantoor o.w. die vele vele malen hoger uit valt en nog door families wordt verbouwd,nooit facturen overlegd.
  time will tell


  Maak melding

 8. Uit een bericht in Starnieuws citeer ik de heer Doekhie:

  “Doekhie zegt het jammer te vinden dat in een paar minuten van onbezonnenheid het imago van Doebay zo een deuk heeft gekregen. “Ik hoop dat er geen vonnis komt en dat hij zich verder kan ontplooien”, zegt Doekhie.”

  Het is een schande dat een politicus zulke uitlatingen doet. Mishandeling is mishandeling en dient bestraft te worden. De dc is fout, dus straffen die hap en ontheffen.


  Maak melding

 9. Een doorgeladen en op scherp afgestelde NDP dienstpistool in de functie van DC richten op een Surinaamse burger en zeggen dat het zelfverdediging betreft, is een MC leugen.

  Ongeacht wie gelijk of ongelijk heeft, kan en mag een DC niet een weerloze burger afranselen met een stalen remkabel en vervolgens onder schot houden met een NDP dienstpistool.

  Voor een politieke functie is dit doodzonde nummer 1 en staat slechts opstappen en/of met onmiddellijke ingang op staande voet ontslaan.

  Zo’n DC is qua psychologische normen compleet ongeschikt en vormt een gevaar voor de Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 10. Gelanceerd als een Spaceshuttle , valt boywonder in een schijnbaar eindeloos diep gat en moet hij geloosd worden , als ballast uit een luchtballon eruit gegooid , zodat hij, (z,n goeroe d) omhoog kan rijzen .

  hij is een liability / deadweight geworden , dus moet hij t veld ruimen .
  Begrijp me goed deze kroonprins dacht dat hij boven de wet staat en now he,s paying the price , as they say , the harder they climb and rise, the harder and deeper they fall .
  he tought he was all “that”, want hij verkeert in bepaalde “circle,s” en waande zich “untouchable” .
  Guess what , he is so “off base”


  Maak melding

 11. meneer Doebay,

  dan yu klari kba! yu wi’p Glenn ne leki yu wi’p den straf’man na Boma. a ten doro fu yu fu bai wan lo kaw. lus den na sabana n ef a no arki lon baka den. wi’p den! ma watch out fu den dieren aktivisten. den sma dati de na Sranan ooktu
  yere.


  Maak melding

 12. Deze knevelt , die andere zit achter de tralies.

  Wat bent u toch hyper intelligent met zn allen!

  Een grote schande voor die Surinaamse samenleving.


  Maak melding

 13. @ shariada en pinto.
  geld dat ook voor moordenaars, dictator,oplichters, drugs veroordeelden criminelen.
  Een paar voorbeelden
  Wijdenbosch , alibux, brunswijk AMAFO, DINO BOUTERSE?????
  Alibux heeft een strafblad voor oplichting nu is adviseur van Bouterse.
  Dino voorwaardelijk vrij en mag leiding geven aan zwaar bewapend macht.
  Bosje heeft de staat opgelicht voor meer dan een half miljoen dollar, nu is hij adviseur van Bouterse.Amafo ook misbruik van belasting centen nu minister.
  moeten jullie nog meer voorbeeld??


  Maak melding

 14. rab, nu het gaat een een hindoe, weet je, overigens terecht kritiek te geven.

  Was je aan het slapen toen met name hindoes werden beroofd etc.etc.

  rab voor de duidelijkheid, goede en slechte mensen komen onder elk gemeenschap voor.

  Het is terecht dat deze dc. het veld ruimt, want hij dient te weten dat mishandeling en bedreigen met een pistool laakbaar gedrag is.

  Maar waarom zijn Somo en Brunswijk in 2007 niet gestraft voor de mishandeling van Doekhie?

  Meten met 2 maten is Suriname niet vreemd.


  Maak melding

 15. NR1 weer jij hoeveel negers en anderen dat soort dingen uithalen. Je bent in je reactie zielig en achterlijk. Ja je IQ zal ver onder de 60 zijn imbeciel


  Maak melding

 16. @paraman #2

  De man die heeft gefaald moet gaan!

  Helemaal mee eens, maar:
  DDB
  Abrahams
  Doekhie.
  Amofa
  Somo
  Bruns
  Etc. etc

  Dat moet dan toc ook voor hen gelden??!!


  Maak melding

 17. de meneer van de bekende uitspraak;;op de vlucht dood geschoten..het waren zij of wij zonder tegen stander..moet ook ter verantwoording worden geroepen bij de rechter..

  Deze kan niet weg blijven anno 2011,moet verschijnen,anders kan je het recht systeem weg gooien opdoeken..


  Maak melding

 18. Dit mag in het Waterkant book of records!

  Zelden ben ik het eens met ParaPintoLoser maar met onderstaand ben ik het roerend eens;

  #2.

  “Sommige mensen weten nou eenmaal niet zo goed om te gaan met macht en verworden al gauw tot mahtswellusteling!!!”

  De gedachten gaan automatisch terug naar december 1982 en vanaf 25 februari 1980.
  Voor de goede orde, NIET NAAR 300 JAREN GELEDEN, toen leefde ik niet!


  Maak melding

 19. Weer zo een geval; Districtscommissaris, Laksmienarain Doebay van Nickerie denkt,ik ben benoemd door Baas him zelf.Dan ben ik nú “god”in Nickerie. Kan en mag doen en laten wat hij wil !

  Wel meneer de Districtscommissaris;de wet geldt vóór een ieder,dus ook voor jou !Het siert jou niet, om als burgervader zo te keer te gaan tegen over je mede mens.Je hebt de man flik afgetakeld. Je hebt je verantwoordelijkheid/ functie totaal niet begrepen !Het recht moet zijn beloop hebben!!!! Hoop alleen,dat de rechter niet gaat zwichten voor een beetje smeer geld!

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 20. Het dienen in welke ambtenarenpositie dan ook in het Rijstdistrikt Nickerie is geen sinecure.

  Je mag zo strak zijn als een navy seal, ze zullen je vinden. Die samenleving beukt net zo lang totdat je door de knieen gaat.

  Je moet zo strak zijn als Paraman om het te overleven.


  Maak melding

 21. Wat voor nonsense hebben die mensen geen belangerijke dingen te doen?

  Als je jezelf beschermen moet bel eerst de politie en ga dan op de vuist!


  Maak melding

 22. Handje helpen!

  Als deze meneer niet zelf opstapt, dan moeten we hem een handje helpen. Desnoods nmet het zelfde geweld als hij de ander heeft aangedaan.

  Machtsmisbruik is in Suriname een mode geworden sinds de huidige regering haar macht ook misbruikt.
  En dan wordt er met halve maatregelen gestraft omdat er meer in de regering zitten die grotere straffen verdienen. En het volk blijft maar lachen en feesten. Eensgezind!


  Maak melding

 23. Glenn er is afgekenen,maar niet gehandeld volgens dat recept van 8 december 1982,want de mishandelde heer kan het nog na vertellen.
  Hij heeft aangifte kunnen doen tegen dhr.Doebay.Maar de andere 15 zijn vermoord al dan niet in opdracht van de huidige president van Suriname Desi Delano Bouterse.(schande,schande)Wie of wat volgt hierna?Waarheen met dit gedrag van mensen die denken eigenrechter te moeten spelen?

  Jermo.H.


  Maak melding

 24. Zelfverdediging als smoes werkt voor Doekhie en soortgenoten niet, Doebay had moeten zeggen dat die man op de vlucht was geslagen en dat hij hem daarom van achteren met een kabel heeft moeten neerslaan. Doekhie had hem dan waarschijnlijk het advies gegeven dat hij hem niet had moeten neerslaan maar had moeten neerschieten, daar was Doekhie vast niet over gevallen.

  Waarom sommigen hier op het forum, ras en religie, er met de haren bij moeten slepen, is mij een grote vraag. Zielige, bekrompen mensen zijn dat.


  Maak melding

 25. ja ze moeten hem opsluiten.Niet zijn macht misbruiken.1 jaar de bak in.Dat is goed voor hem.Stoer is die wel,met zijn dienstpistool.

  wat een goede voorbeeld voor de burgervader
  schande schande.


  Maak melding

 26. Wel de meesten slapen nog:
  De hele MC heeft het gemunt op de hindostanen, VHP wou toch niet samenwerken met deze rovers/criminelen/oplichters, nu wil MC bewijzen dat ze de macht hebben. Als de hindostanen een vuist vormen is het wel gedaan met heel wat zaken. Doekhie jij moet oppassen, je bent een grote gatlikker en foetoeboy van Bouta. Over een paar jaren hebben de djoeka’s de grote macht in suriname, dan is het een vrijgevochten boel. Vergeet niet er bestaat een God en dit is niet het wil van DDB maar van God, Bouterse en Abrahams zullen nog kraperen, van allerlei ziekte, ze zijn gevloekt en wat er daarna gaat volgen zullen julie zelf meemaken.


  Maak melding

 27. Bij zijn aanstelling zij hij al.
  ik ben een Nikeriandus.
  dat is een eigen universiteit in nikerie waar sommigen kunnen afstuderen.
  bij de uitreiking van de bul op zo een universiteit krijg je een zeepkabel en een pistool gelijk mee.

  want je weet maar nooit.

  Raga


  Maak melding

 28. Wikileaks,

  je mag de lijst uitbreiden met
  de naam, R. H. te Z.
  Want die heeft ook enige maanden moeten brommen.
  En dat moet je ook wereldkundig durven maken.
  Maar daar zal jij je smoelwerk wel over houden. Hypocriet die je bent!
  Wel de vinger naar anderen wijzen
  ondertussen…..


  Maak melding

 29. hel valt op,dat alle lanti-mang/oema op één of ander manier betrokken zijn met crimienele activieten..

  zie maar zelf ,,vanaf de pres. tot de dakloze medewerker met een loonstrook bij lantie heeft iets met crimienaliteit..,zowel in het land sme als buiten sme..

  de onderhandelaars met newmond ramramdien/sardjoe/boerenveen,allen crimie.achtergronden.

  wat is de toegevoegde waarde van ramdien met die 20 % moet in sme blijven,,dat had de vorige regering vene/ram ook al geëist,terwijl baas altijd gepleit heeft van meer dan vijftig procent van de inkomsten in het landsbelang moet in sme blijven..

  zijn de mensen dan olie domm..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.