Geen politieke steun voor illegaal grondbezit

19

PARAMARIBO, 4 aug – Als er nog onduidelijkheid over bestond, heeft parlementsvoorzitter Jennifer Simons het nu glashelder gesteld. Mensen die andermans grond inpikken voor woningbouw hoeven niet op haar steun te rekenen. Oude gevallen worden misschien gedoogd en hebben de aandacht. “Maar niemand die nu occupeert, hoeft bij mij aan te kloppen.”

Dat het wel mocht, dat aankloppen, is een indruk die wellicht toe te schrijven is aan de ooit ietwat militantere houding van Simons zelf. Door de jaren heen ontpopte zij zich als voorvechter van landloze burgers. Een groot deel bezet illegaal lappen grond die om een of andere reden onbenut staan. Het gaat wel om grond van particulieren. De issue van de ‘occupenten’ is volgens Simons nooit behoorlijk aangepakt. Opeenvolgende regeringen schoven het maar voor zich uit.

Dat de oppositie, voornamelijk voormalige machthebbers, nu om bescherming van de landeigenaren roept, wordt dan ook afgedaan als pure hypocrisie. “Er zijn echte oplossingen nodig. Dit probleem is de afgelopen jaren getolereerd”, zegt Simons. Zij wil de regering nog even de tijd geven, een jaar als het kan. Het parlement wil mee helpen denken. Juist daarom moet er een eind komen aan het illegaal bezetten. “Anders is het dweilen met de kraan open.”

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons praat hier op persoonlijke titel en geeft de regering nog een jaar de tijd??

  Waarom??
  Ze moet het gewoon op de agenda’s zetten. Vanuit haar positie heft ze daar alle midelen voor. Volgende week binnen haar eigen partij en volgende maand in de DNA.

  Nu is het niet meer dan een schot voor de boeg. Een waarschuwing in de sfeer van “als je occupatie overweegt, doe het dan nog dit jaar want straks wordt het moeilijker”.


  Maak melding

 2. De bouw van de bruggen stagneert omdat financiële middelen niet vrijgemaakt worden. Starnieuws verneemt dat Nameco ruim acht maanden wacht op betaling. De schuld is opgelopen tot bijkans SRD 6 miljoen. Er is voorbereidend werk verricht voor de bouw van de brug over Saramacca Doorsteek. De aannemer overweegt om de werkzaamheden stop te zetten.

  De bouw van de nieuwe brug over de Surinamerivier bij Carolina kan pas beginnen, wanneer de financieringsovereenkomst is getekend met Ballast Nedam. In De Nationale Assemblee is er kritiek geleverd over de 32 miljoen Euro die hiervoor neergeteld zal worden. Volgens diverse assembleeleden kunnen Surinamers de brug voor veel minder geld bouwen. Er is een intentieverklaring getekend tussen minister Ramon Abrahams van Openbare Werken en Ballast Nedam.

  De stukken voor de financiering liggen bij het ministerie van Financiën, dat samen met de Centrale Bank van Suriname een besluit over de overeenkomst moet nemen. Pas als de middelen aanwezig zijn, kan de overeenkomst worden gesloten. Ballast Nedam had als deadline 1 augustus gesteld. Deze is niet gehaald.

  Hahahahahahahahahahahahahahahaha. De oliedomme aanhangers zullen deze megaschulden aflossen. Velen zijn de eeste begroting van de brug over de surinaamse rivier door B.N niet vergeten. Enkele weken daarna was deze met miljoenen nf. flink gestegen. Waar zijn die n.f gebleven? He B.N, wil je dit werk, gooi dan effe wat miljoentjes op op naam van….de nationale dieven partij.


  Maak melding

 3. Mooi zeg!! De Chinezen, Brazielianen, Guyanezen en en jawel tegewoordig de turken en nog velen bevolkingsgroepen die niets hebben kunnen ook de eigendommen van Bouterse, Brunsie, Somo Vene en heel veel anderen pikken en mee verder gaan zonder eninge probleem!!

  Ik ben aan het koekkeloeren op die ene van Simons zelf!!


  Maak melding

 4. Jennifer Simons :het is nu glashelder gesteld. Mensen die andermans grond inpikken voor woningbouw hoeven niet op haar steun te rekenen. Dit probleem is de afgelopen jaren getolereerd, zegt Simons.

  He,he; eindelijk klare taal van uit de mond van Tanta Simon !!! Zou haar óók sieren, als zij gelijk er achter aan zou zeggen: door toe doen van Tanta Simon(en de NDP)de Marons in de achter liggende jaren zelfvertrouwen hebben gekregen om ander mans(van kondre mangs) eigendom te gaan beschouwen als eigen bezit !Hoe laag en ombschoft kun je zijn,om zo iets toe telaten en uit te voeren ????!!!!! Dit is nú één groot probleem geworden in de Surinaamse gemeenschap.Ga maar er voor staan.

  Je zult maar zelf, in zo een situatie zitten. Zoals wij nu.Ons eigendoms perceel is op Bennie`s park 2,door djoekas in gepikt.Men is daar op ,ongeveer 10 jaar geleden gaan bouwen.Op dit moment hebben wij geen poot om op te staan.

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 5. Dit zegt de mevrouw eva braun.
  Ik kan mij nog herinneren hoe deze valse dame mensen heeft aangezet om huizen van anderen te kraken en nu doet zij zich voor als een moraalridder.


  Maak melding

 6. Cobie de djoekas waren gewaarschuwd. Ma nono deze gierigaards(die alles gratis willen)hebben niet geluisterd. Alles van de djoeka was baas,baas.paars,paars nu krabben ze in ’t nest van de krasmiera.dus now ding e zie en firi soso kras mie raas. Goed voor ze.Ze(djoekas) hadden beter moeten weten.Vene was niet goed de ndp wel dus mik ding tiki san ding fini. Ondankbaar stuk rotvlees (poormitie).De djoekas hadden gedacht dat met de ndp aan de macht zij zich als Pingo’s zouden kunnen en mogen gedragen. In ’t binnenland misschien maar niet in de stad. Ini voto pingo no e broeja. Pingo no e long,long verdwaal. Odi odi
  Glenny.


  Maak melding

 7. Beste lezers,

  Occupuren is nooit toegestaan, ook niet bij wet.
  Het is ook nooit gedoogd. Simon je weet niets over de begrippen occupatie, domeingrond, erfpacht, Grondhuur, Huur, Allodiale eigendom en Eigendom BW. Iedereen in Suriname wil gaan bemoeien over de grond, – inspectie,- grond administratie en de grondregistratie.
  Personen die geen weet hebben, betreffende het bovengenoemde item.
  Het zou Simon sieren zich te houden aan het parlementair werk. Laat dit problematiek aan de deskundige over.


  Maak melding

 8. Ik heb gevoel dat er een op gluiperige manier censuur plaats vindt op een aantal forums ik druk mijn iets diplomatisch uit om niemand voor het hoofd te stoten.Dit allemaal te gunste van figuren die altijd een loopje hebben genomen met de persvrijheid in ons land.
  En nu terug naar jennie de regeerders in Surinamers denken dat wij met zijn allen zaagsel in onze hoofd hebben.Op het internet kan je veel van hun uitspraken terug vinden en een vergelijk maken met de dingen die ze vandaag roepen nu ze aan de macht zijn. Iedereen weet dat de NDP en Simons mensen hebben opgeroepen om andermans eigendom te kraken en toch ontkent deze dame dat, het ergste vindt ik dat de media in Suriname niet confronterend genoeg zijn.


  Maak melding

 9. Glenn zo gaat het toen de (djoeka’s) de NPS aan macht had geholpen waren ze geen pingo daarom na so oenoe o tang de krabben mentaliteit foe blakkama je ben altijd beter dan de andere


  Maak melding

 10. @Glenn Pengel,je hebt helemaal gelijk.

  De djoekas waren dom, (niet ontwikkkeld) met hun houding in deze kwestie laten zij zien,dat zij nog steeds te bedotten (in 2011 maar dan niet met kralen en spiegels)door hun baas,ndp en niet te vergeten door taante Simons ! Nu zij zelf dit probleem hebben gecreerd,laten zij naar een fatsoenlijke oplossing gaan werken !Waar mee een ieder te vreden kan zijn !!!

  @ Swietie,jij kraait hier soso onzin !Heb je niets nuttigs te doen !!???? Wie wil nou in deze situatie naar Suriname komen ? Mij niet gezien.Ik kan mijn geld, aan veel betere dingen uitgeven.Mij kun je niet uitdagen om daar in de tropen te komen. Jullie Surie`s hebben géén mentaliteit om trots op te zijn.

  Wat jullie daar heel goed kunnnen; de SurieNeds mis gunnen,jaloers en met de nek aan kijken !Alleen, als wij bereid zijn Euro`s te sturen,dan grijpen het, met bijde handen !Ja,dan zijn wij wel goed !!!!!

  @ wikileaks broeder; je hoeft niemand voor het hoofd te stoten.Maar wij moeten wel, in alle vrijheid, de waarheid blijven schrijven. Wij laten ons ook niet intimideren ,door niemand.

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 11. Glenn,
  zo is het!Eerst zijn de djoeka’s opgestookt door de ndp tegen het front om obstructie te plegen en nu krijgen ze een trap als dank voor.Hun verdiende loon zeg ik ook.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Een jaar?

  Jenny geeft de regering een jaar? Als die dan nog niet gevallen is na al die ellende die zich maar blijft ophopen. Zoals men nu bezig is is het net “pappen en nathouden”.

  Halve oplossingen voor hele problemen is wat de regering nu doet. Maripaston-probleem wordt straks een Kokosnootprobleem. Illegaal grondbezit wordt straks illegaal stadsbezit.
  Ponton in Stuwmeer wordt straks Armada in stuwmeer. Geschiedboekje vervalsen wordt
  straks de hele geschiedenis vervalsen.
  Nw Yorkkoopjes wordt straks gehele VS koopjes. CTU wordt straks Gestappo! En de arme leerlingen op school staken en gooien alle leerboekjes weg.

  De gevolgen; belangrijk Kader verlaat het zinkend schip. Nu al is een uittocht van beter geleerden aan de gang. Uiteindelijk zullen de Militaristen zoals Parraman achter blijven, samen met een bataljon ongeschoolde, grootgebekte driftkikkers die alleen militaire bevelen kunnen opvolgen.
  O ja, ik vergeet de dromers die in de Palmentuin onder een Palm, achter een jointje zitten te kwijlen over El Dorado.

  Mensen; je land is je land, maar je regering hoeft dat niet te zijn.


  Maak melding

 13. Ik heb het niet over ontwikkeld niet iedereen kan gelijk zijn en in Suriname zeker niet maar Glenns reactie getuikd het denk beeld van front een club van discriminatie met dit houding wil je land besturen,nou Agu nanga Pingo lijken op elkaar het verschil is dat Pingo in het wild en Agu in gevangenschap


  Maak melding

 14. Het verhaal van de occupatiewet wordt ook serieus in het buitenland gevolgd.

  Buitenlandse investeerders zijn uiteraard ook benieuwd, want hun investeringen en bezittingen kunnen dan ook legaal geoccupeerd worden met dit wet. Welke buitenlandse idioot gaat dan in zo’n land willen investeren.

  Het ligt aan de Surinaamse volk en rechtsstaat, welke richting ze op willen gaan, want ik zie de occupatiewet puur als doodgewone, ordinaire diefstal, niets meer en niets minder. Dat er mensen zijn zonder grond is de schuld van de staat die het nog steeds niet voor elkaar heeft, elke behoeftige, van een stuk staatsgrond te voorzien, er is veel meer dan genoeg grond.

  Maar heel Suriname word juist langzaam maar zeker door een groep eliten en politici geoccupeerd waardoor er niets meer overblijft voor de gewone burger volgens mij is er een wedstrijd gaande in Sme wie het meeste grond kan bemachtigen..


  Maak melding

 15. Massief je hebt een raar begrip van discriminatie hoe kom je erbij? Ik zeg alleen maar dat de djoekas zich hebben laten pakken of zo je wilt de djoekas hebben zich laten NEMEN,NAAIEN, voor soso(gratis),want de djoekas hebben niets voor ’t samen gaan met de ndp terug gekregen.Dat zie je toch zelf.De djoeka heeft op geen enkel vlak bewegingdvrijheid. Zie bv de bouw van de woningen alles gebuert op ’t ministerie van OW waar is Amafo.Missidjan MOCHT geen anwoordt geven op vragen mbt CTU,waardoor hij zichzelf uit frustratie kleiner heeft gemaakt dan hij is in zijn daden.Zo kunnen we nog door gaan.Wat gebuert er met de djoekas in het binnenland ze worden weggejaagd. De djoekas mochten woningen kraken hen was beloofd dat de me-ka combinatie dat zou regelen als de djoeka op de ndp zou stemmen.De mensen hadden allenaal recht op een stuk grond want zij zijn ook pipkin fu dotie.Dat wat er verdient zou worden met ’t goud zou terug vloeien in de zakken van de binnenland bewoners.Fawaka tide? De djoekas kunnen nergens meer rustig aan goudwinning doen.En laat een ding duidelijk zijn de NPS is NIET ‘Front,maar maakt deel uit van het Front.En ik sta achter wat ik eerder zei @8. Ik vond wel lastig met AC in ’t front(aanstellerig gedoe van Lonnie)maar de djoekas konden hun gang gaan. En de djoekas bewogen ook behoorlijk.Massief je zal ’t maar hiermee moeten doen of je het leuk vindt of niet.En vanaf morgen zal ik vanuit Amsterdam- Paramaribo met een gammel bootje meer ontwikkeling voor je brengen naar ’t binnenland maar dan blijf je in paramaribo je opleiding afmaken en wonen.Je haalt ook nog je rijbewijs dan rij je over de glade wegen in de stad je kandideer je alvast voor de volgende verkiezing en overmorgen wordt je president of parlementarier.Zo zie je maar ik ben helemaal niet racistisch. ha ha ha ha haaaaaiii.Odi odi krijg je ook nog gratis.
  GLENN PENGEL


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.