Surinaamse schrijfster op nummer 1 in Amerika

1

Lushena Books maakt bekend dat Going Natural, How to Fall in Love With Nappy Hair, het best verkochte haarboek is in Amerika. Volgens de distributeur die behalve aan grote zaken zoals Barnes and Noble ook aan meer dan 500 onafhankelijke boekhandels levert, is de verkoop toegenomen vanaf de grote ketens Going Natural in hun assortiment hebben opgenomen.

Het boek dat een leidraad is voor een groeiden groep Amerikaanse vrouwen die de overstap willen maken naar kroeshaar, is geschreven door de uit Suriname afkomstige Mireille Liong-A-Kong. Liong-A-Kong is ook oprichter en eigenaar van de websites going-natural.com en kroeshaar.com. Behalve schrijven organiseert ze ook kroeshaar workshops, shows en tentoonstellingen waar unieke kapsels te zien zijn.

In het voorwoord schrijft ze, zoals de meeste teenagers begon ik met relaxen toen ik 14 was. Ik raakte in een vicieuze cirkel van relaxen, haarbreek en vlechten om mijn haar weer gezond te laten groeien. Elke keer als ik relaxte brak mijn haar weer af. Toen ze uiteindelijk een kale plek ontdekte was het genoeg geweest. Het enige wat ik wilde was gezond haar, schrijft ze. Ik wilde alles doen om te voorkomen dat ik voor de rest van mijn leven afhankelijk zou zijn van weaves.

Bekijk ook:


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.