Dozijn aanhoudingen voor bankfraude in Suriname

4

PARAMARIBO, 2 aug – Maar liefst twaalf personen zijn aangehouden wegens bankfraude. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Het betreft een bende die zich ook schuldig maakte aan geknoei met onroerend goed. Identiteitsbewijzen en overdrachtsdocumenten werden vervalst om er zaken mee te doen.

Valse identiteitsbewijzen werden ook gebruikt voor het legaliseren van transacties. Er zijn grote sommen geld overgemaakt van privé rekeningen van bankcliënten naar eigen rekeningen. Het geld werd dan gelicht. De politie nam ook een kopieermachine, computers en andere elektronische apparaten in beslag. Die werden gebruikt bij het vervalsen. De politie vraagt burgers na te gaan of hun onroerend goed nog op hun naam staat. Wie ‘grote spaartegoeden’ heeft, kan liever ook controleren of er zonder hun toestemming geld is opgenomen of overgemaakt,


4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.