Minder bezoekers Milan Festival door slecht weer

9

Het aantal bezoekers van het Milan Festival in het Zuiderpark viel tegen door het slechte weer. De organisatie had gehoopt op 80.000 bezoekers, maar die aantallen werden niet gehaald. In totaal kwamen ongeveer 55.000 bezoekers naar het evenement meldt Den Haag FM.

Vrijdag en zaterdag kwamen door de regen minder mensen naar het Zuiderpark. Zondag werd het beter weer en trok de zon weer wat extra mensen naar het festival. Op het evenement stond dit jaar ‘ontmoeting’ centraal, de betekenis van het Hindoestaanse woord ‘milan’.

Tijdens het Hindoestaanse openluchtfestival waren er optredens, een exotische markt en men kon zich laten testen op diabetes. Daarvoor was op zaterdag volgens de organisatie veel belangstelling voor.

9 REACTIES

 1. het slechte weer is niet de oorzaak van het aantal bezoekers; wel een entree geld, waar het op gebaseerd is weet niemand, 4 euro per persoon; als je met je gezin met 4 kinderen er naar toe gaat, ben je al 24 euro kwijt; plus komt het feit dat de meeste bezoekers hun auto ook niet kwijt kunnen en dat wordt betaald parkeren na 18.00 uur in de wijken…Ergenissen allemaal, je rijdt dan beter meteen naar een akko chinees op de paul krugerlaan waar je voor dat geld de hele gezin een lekker maaltijd al geniet. Nee ik ga niet, ik heb geen zin om 4 euro te betalen om de smoelen van de organisatoren te gaan bekijken..55.000 x 4 euro = 220.000 euro is binnen plus de opbrengsten van alle standhouders nog buitenbeschouwing gelaten.. Wilders heeft gelijk, oprotten met jullie subsidies,, jarenlangs hebben jullie je zakken gevuld,, en nu durven nog entree geld te vragen voor een beetje evenement.


  Maak melding

 2. Het is allemaal grof geld verdienen geworden.Was het eerst 1 gulden ,nu betaalt men aan entree 4 Euro,dus ruim 8 keer zoveel. Ik vraag mij af waar al het geld naartoe gaat. De geldwolven zullen elk jaar tevreden zijn.


  Maak melding

 3. Op het evenement stond dit jaar ‘ontmoeting’ centraal, de betekenis van het Hindoestaanse woord ‘milan’.

  Met die gedachte is het evenement in het verleden opgezet.Door de jaren heen is Milan een groot commerciele business geworden.

  Mensen trappen anno 2011 niet meer er in.Wij leven in een dure tijd !En de invulling van de dagen blijft het zelfde.De organisatie moet met nieuwe dingen komen.

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 4. Helemaal eens met alle boven reacties.
  Hoe halen ze het in hun hoofd 4 euro entree!
  Afschaffen die milan en aanpakken die boeven in de organisatie.
  Ik ben blij dat die hindoestanen dit nu zelf inzien en ik zou zeggen laten we iets beters doen ook terwille van onze toekomstige jeugd.


  Maak melding

 5. Wat ben ik blij dat ik mag betalen.
  Losers die niets hebben te doen komen dan niet de gehele dag daar rondhangen. Of ze komen niet of ze komen maximaal 1 keer.
  Prijzen van snacks ed waren normaal.
  Voor dit schamele bedrag een hele (vrijdag)avond genieten. Op zondag met nichtjes geweest weer een hele leuke dag gehad. gegeten gedronken gewandeld en we voelden ons veilig. Als ik naar het museum ga betaal ik rond de dertig euro. Nu heb ik voor 4 euro wel tien keer mij vergapen aan het knappe meisje van Chersten koekjes
  VIER Euro. Waar praten we over.
  Dit is minder dan 1 uur parkeren in de binnenstad van Amsterdam
  AUB niet de prijs verlagen.
  Dit kan twee gevolgen hebben.
  1. Jullie maken te weinig winst en stoppen ermee. Ik heb geen leuk surinaamse uitje meer
  2. Allerlei malloten komen daar de gehele dag rondhangen, waardoor ik mij weer onveilger ga voelen om met nichtjes niet meer meeneem


  Maak melding

 6. Vreemde reacties.
  Waarom moet een dergelijk festijn gratis zijn.
  Als ik besluit om naar de bioscoop te gaan voor mijn plezier moet ik toch ook gewoon een kaartje kopen?


  Maak melding

 7. Stel dat een autochtone Nederlander dit festijn zou organiseren en euro 10,– voor volwassenen en voor kinderen tot 12 jaar en voor 65 plussers euro 5,– entree zou heffen en daarnaast men ook nog parkeergeld zou moeten betalen, dan zou geen enkele hindustaan klagen.

  Alles wat blanken doen is de ogen van de hindustanen goed tot zelfs zeer goed.

  Waarom is Kwakoe dit jaar niet doorgegaan?
  Waarom is Milan wel doorgegaan?

  Kwakoe zou geen entree heffen en kwam daardoor schromelijk geld tekort.

  Milan doet dat wel en n.l. om de kosten te kunnen dekken.

  Hindustanen en eigenlijk bijna alle Surinamers willen alles gratis en voor niks krijgen.


  Maak melding

 8. Zoals het Holi-festival die in West Europa nu een commerciële happening is geworden en aangeduidt wordt als “een feest voor iedereen” en hiermee een miljoenenpubliek heeft bereikt, zo zal het Milan festival ooit eveneens verschuiven tot iets op minstens landelijk niveau. De bakra heeft oog voor commercie met meer publiek maar dan zeker ook met betere invulling van de programma’s. Ik vraag mij af of de huidige organisatoren het publiek wel bij de invulling van de inhoud betrekt dmv marketing/ polls/ ideeënbus. Laat de betalende bezoekers meedenken met ze en er komt zeker verandering. Ik hou mij sterk aanbevolen. Toch kijken velen elk jaar weer uit naar MILAN. Daarom wens ik alle bezoekers veel plezier in Milan 2013 zuiderpark.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.