De verloren dochter is weer thuis

26

PARAMARIBO, 1 aug – Marijke Djwalapersad heeft zich in geen tijden zo goed gevoeld. De vrouw die dankzij haar vertrek uit de Verenigde Hervormde Partij, VHP, parlementsvoorzitter werd, is terug. Met veel toeters en blazen werd ze binnengehaald in VHP-centrum De Olifant. Ze neemt ook ruim honderd leden mee van Dilap Sardjoe’s BVD.

Nog bij de laatste verkiezingen steunde die partij haar kandidatuur voor het parlement. Het werd een grandioze afgang, maar daarom niet meer getreurd. “Ik voel me heel goed en heel lekker”, zegt Djwalapersad tegenover de Ware Tijd. Dat de BVD haar van vals spel beschuldigt, deert dan ook niet. Volgens de partij van zakenman Sardjoe zijn de handtekeningen die Djwalapersad de VHP toont vals. Het betreft de handtekeningen van BVD-ers die mee zouden zijn overgestapt.

Hoe het ook zij, de VHP doet de armen wijd open. “Teruggekeerde kinderen” zijn welkom en dat zonder voorbehoud, zegt partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. Zijn recente verkiezing tot leider van één van Suriname’s grootste politieke partijen, lijkt te inspireren tot een grootscheepse hertoetreding. “Oost West, thuis best”, filosofeert Marijke Djwalapersad. Ze heeft er inderdaad een flinke reis op zitten. Nadat ze de VHP verliet in 1996, hielp ze de BVD opzetten, om die te verlaten en haar eigen Naya Kadam op te richten. Naya Kadam werd weer opgegeven voor de BVD.


26 REACTIES

 1. Wanneer deze zittende regering goed heeft gepresteerd dan is het verwachtbaar dat zij verder zullen samengaan . Zij zullen dan genoeg zetels behalen om aan de macht te blijven . Ik zie de VHP niet aan bod komen ondanks dat zij misschien inplaats van 8 nu 13 zetels zullen halen in 2015. Want daartegenover zal de NPS verder weg zakken , doordat de binnenland partijen verder zullen groeien ook in de stad paramaribo .


  Maak melding

 2. Beste Marijke
  Je hebt gelijk Zoals het klokje thuis tikt.tikt hij nergens.
  Veel succes en ik zie het volgende kabinet van Suriname al aankomen
  Santhoki Pres en Marijke Vice Pres


  Maak melding

 3. en nu de kiesstel veranderen in ,, landelijk evenredigs stelsel..grondwet wijzigen..

  dat is veel EERLEKER ,waarbij iedereen over het hele land op alle kandidaten kan en mag stemmen..
  dus weg met het hokjes denken,waarom mag een niekeriaan niet op een moengoenees stemmen in het huidig systeem of omgekeerd..

  of een coroniaan niet op een paraan in het huidig systeem en ga zomaar door..


  Maak melding

 4. Wat een als als redenering. Typische Domme NDP redenatie
  Of toch de goede
  als vader Desi een drugscrimineel dan is zoon Dino dat ook. Als de leider van NDP een moordenaar is dan zijn zijn volgelingen dat ook.
  Theo ga soepoewirie verkopen op de matkt dan doe je nog wat nuttigs


  Maak melding

 5. Heel goed gezien theo, ik vind jou analyses haarscherp. En weet je uiteindelijk is het samenwerken of in de oppositie blijven dus als VHP toch kans ziet meer zetels te halen dan de 13 die ik nog niet zie gebeuren dan zullen zij met de Mega Combinatie in zee gaan in 2015. Na mi taki!!!!


  Maak melding

 6. Gemaakte berekening is geen ontvangst Theo.djawalla hoe zit ’t met de kus des doods indien je terug zou keren(moeten) naar de vhp,want je dacht dat je er al was.Ik ken iemand die door de wereld had gezworven en vertelde hoe groot de wereld was,maar niet de politiekewereld in Su. Deze wereld is heel klein .Ook wordt er gezongen (in Su) dat te yu waka te yu sa jong baka.Wi sa zie fu hoe langa.@1 u heeft helemaal gelijk


  Maak melding

 7. In de politiek weet men heel goed hoe men met dit soort licht gewicht opportunisten moet omgaan.Marijke Djwalapersad en haar Naya Kadam hebben niet veel in te brengen.Haar overlopen is meer window dressing en goed voor de publiciteit. Maar als er weer verkeizingen voor het landsbestuur komen zal Marijke wel uitbetaald willen worden. Dit houdt in dat deze onbetrouwbare opportunist een verkiesbare plaats zal opeisen. Als men niet aan haar eisen wens te voldoen is de kans groot dat deze vrouw de VHP in een houdgreep zal proberen te houden. Ze zal nu en liefst zo snel mogelijk proberen om als een sluwe vos proberen haar machtspositie binnen de VHP te vergroten.Het paard van Troje is binnengehaald. De onafwendbare vernietiging van de VHP is een stap dichter bij de realiteit gekomen. Het politieke spel kan soms smerig en huichelachtig zijn.


  Maak melding

 8. Ik zou haar nooit meer vertrouwen. In Suriname schijnt dat geen bezwaar te zijn om elkaar om politiek gewin toch te omhelzen. Kijk maar naar Bouterse, Brunswijk, Somodihardjo, Soemita en Dhoekie, zij zelf hadden het negen maanden geleden voor onmogelijk gehouden dat ze samen, schouder aan schouder in één en dezelfde coalitie zouden zitten.


  Maak melding

 9. Is het niet d zelfde marijke die lachman(haar gurudji)beschuldigde dat hij akh me cholie speelde met marijke?marijke jij bent een grote desh drohi.is een vloek op jou wat je allemaal over jou gurudji zei.straks volgt meneer santokhi ook.dus vhpers opgepast met marijke.


  Maak melding

 10. #1 helemaal juist, wat een toneel!

  Drs B niet het paard maar de olifanten van Troje zijn binnengehaald 🙂
  In ruim anderhalf jaar zijn een aantal kopstukken die VHPers voor vies en vuil uitscholden ‘plotseling’ 180 graden gedraaid en als verloren zonen en dochters binnen gehaald.

  De grote uitdaging voor Chan is dan ook om al die stromingen binnen de partij in de gaten en het gareel te houden.


  Maak melding

 11. Welke waarde moet aan deze hele soap serie worden gehecht?

  Als een Peroti zich aansluit komt hij/zij dan op een verkiesbare plaats. Houdt jezelf maar voor de gek!

  Mensen, laten wij elkaar niet voor de gek houden, het land heeft op de langere termijn geen boodschap aan rasiale blokken.

  Ergo, het eigen belang spreekt alle talen, ja zelfs die van de onbaatzuchtige.


  Maak melding

 12. En dit heerschap hoopt in navolging van Girjasingh, ooit weer serieus te worden genomen binnen die Verenigde Hindoestaanse Partij?

  Zien is geloven, ik was mijn gezicht al heel wat jaartjes in de Suriname-rivier.


  Maak melding

 13. @TTHEO

  Wanneer deze zittende regering goed heeft gepresteerd dan is het verwachtbaar dat zij verder zullen samengaan .

  Dus ook jij onderschrijft dat niemand met de NDP zou moeten samenwerken gezien hun slechte presteren.
  Neem het woningbouw project. Met veel bravour beloven ze 18.000 woningen in 5 jaar. Naa één jaar zijn ze feitelijk nog niet verder gekomen dan de start van het bouwrijp maken voor 2 * 500 woningen. Voor de financiering van die eerste woningen zijn ze nog steeds opzoek naar financiers in het buitenland. Overigens als de overheid garantstaat moet ze dit bij de buitenlandse schuld optellen en niet weer sjoemelen met de boekhouding.
  Als klap op de vuurpijl wordt ook maar vast de eerste steengelegd. Vreemd, het is nog bush bushi en zwamp dat bouwrijp gemaakt moet worden en zij leggen al de eerste steen??!!

  Deze regering kenmerkt zich door veel uiterlijkvertoon, veel geschreeuw, veel luchtkastelen, en bitter weinig daden. Ja een boekverbranding daar zijn ze expert in.


  Maak melding

 14. In de VHP zijn er ook politici die de stap van Marijke goed hebben geanaliseerd. Uit de analyse zal blijken dat er hier sprake is van opportunisme. Iemand die van opportunisme beticht wordt, is iemand die zich aan alle situaties aanpast om er zo voor zichzelf het meeste voordeel uit te slepen.Marijke heeft zich dus weer aangesloten bij de VHP om er zelf en persoonlijk beter van te worden.Dit soort mensen is net zo onbetrouwbaar als een haarluis.Ze zal de VHP meer schade toebrengen.


  Maak melding

 15. Degene die de politiek in Suriname goed volgen weten dat dit niet de eerste en ook niet de laatste keer zal gebeuren in Suriname.
  Bosje is met slaande ruzie weggelopen uit de NDP hij zou met haar en huid door de straten van paramaribo gesleept worden door Bouterse.
  Bosje heeft Bouterse uitgemaakt voor een egoist die een keuze moest maken tussen acceptatie of isolatie.Nu is Jules Albert Wijdenbosch één van de belangrijkste adviseur van Desi Bouterse met een salaris waar je u tegen zegt. Bouterse heeft een paar dagen voor de verkiezing gezworen dat hij nooit met ronny brunswijk zou samenwerken .


  Maak melding

 16. Overlopers zijn doodlopers! Geen Cm vertrouwen in zulke gasten!

  Wie zegt dat zij straks niet overloopt naar Brunsie of bij een andere??

  Ja zeker!! Oost west maar het nest is verpest!!!


  Maak melding

 17. Ik vind de Surinaamse journalisten maar een stelletje halfzacht gekookte eieren zonder met de ruggegraat van een garnaal.Ze hadden genadeloos moeten afrekenen met de opportunist Marijke Djwalapersad.

  De VHP maakt een grote denk/strategische fout als men denkt dat men de partij gaat versterken met het binnenhalen van een overloper die wijlen de heer Lachmon een dolksteek in de rug heeft gebracht.

  De sensuele paringdans van Marijke is de heren in de top van de VHP opgevallen en ze is meteen welkom om te komen stripteasen in de VHP.Nena je hebt gelijk.De olifant van Troje is binnengeehaald.


  Maak melding

 18. Wtaki (17),

  Als het klopt wat je schrijft dan zijn alle politici in Suriname opportunistisch, toch?

  Iedereen in de politiek in SU wil beter worden van zijn/haar positie. En sommigen (Desi/Abrahams) willen ook hun familie en kennissen bevoordelen. Marijke is dus niet de enige opportunist in politiek Suriname.
  Ze is teruggekeerd naar waar haar politieke carriere is begonnen. Niets mis mee toch?


  Maak melding

 19. Je moet zijn waar er te eten is denkt Djwalapersad.Deze opportuniste in hart en nieren verliet de VHP omdat ze maar weinig werd beloond voor haar inzet voor de partij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.