Wrijving in regeercoalitie Suriname om boek

17

PARAMARIBO, 29 jul – Het geschiedenisboekje voor het basisonderwijs zorgt voor aardig wat politieke deining. Het heeft er veel van dat de hoogste ambtenaar op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Robert Soentik, het gelag moet betalen. Maar zijn politieke partij, Pertjajah Luhur, van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo laat het niet zonder meer over zijn kant gaan.

De partij liet tijdens de parlementsvergadering over terrorisme al van zijn ontevredenheid merken. De vergadering werd grotendeels geboycot. Nu heet het ook dat de Nationale Democratische Partij, NDP, van president Desiré Bouterse de opengevallen plek ambieert. “Zo gaat dat niet. Als de fout van onze kant is gemaakt, zullen we het herstellen en een nieuwe kandidaat voordragen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Hij wil wel eerst een gesprek met Bouterse.

Hoewel hij begrip heeft voor diens verontwaardiging, vindt hij een eventuele ontheffing te hoog gegrepen. Eigenlijk treft Soentik niet eens zoveel blaam. Juist omdat hij bepaalde delen van het boek ‘gevoelig’ vond, vroeg hij de parlementaire commissie voor onderwijs om advies. Ook parlementsvoorzitter Jenny Simons kreeg zo’n verzoek. Ook een rappelschrijven bleef onbeantwoord. Nu wordt vanuit de NDP moord en brand geschreeuwd, wat minstens overdreven overkomt.

17 REACTIES

 1. Nadat Bouterse eigenhandig de helden om zeep heeft geholpen, probeert hij als held uit de strijd te komen. Op zoek naar ekenning denkt hij “de redder van Suriname te zijn” Grrrrooootheidswaanzin is hem niet vreemd. Stalin, Mao, Hitler, Idi Amin en vele andere ditactors zijn hem voorgegaan. Wat een lafaard is Bouterse toch. Niet allen aan zijn handen heeft hij bloed, maar ook aan zijn lippen.


  Maak melding

 2. hoe zit het met de ndp commissie leden die ook erbij zaten..,,worden ze ook ontheven opgedonderd,want dit is meten met verschillende maten..

  komop baas..


  Maak melding

 3. Het is een feit dat hij moorden op zijn geweten heeft, alleen de domme aanhangers beseffen niet welke vloek ze over hun hoofden en nageslacht hebben laten komen. Die domme mensen zullen het gelag betalen voor het gretig geloven van leugens, voor het verachten van de waarheid. Houdt moordenaars ver weg van je bed. Ze kozen moordenmaars als leiders, zij zullen worden als zijn slachtvee zoals vele megalomanen in afrika. Ze verdienen het door hun oliedomme stomme keuze. Leve de moordenaars.


  Maak melding

 4. slik lekker jou braaksel somo jij bent en blijft een zeer onbetrouwbaar mens als je ballen hebt dan laat je dat zien. maar als ik jou reactie goed leest dan zal deze onbetrouwbaar figuur somo soentik opofferen voor ziijn eigen belang dat is wat ik nu al bijna zeker weet.Wat je ook heel duidelijk en vaak zie is hoe principeloos die zogenaamde politici in suriname zijn en dat stralen ze uit naar de samenleving.


  Maak melding

 5. Je electoraat heeft het recht om te weten wat hun leider heeft uitgevreten in de jaren 80 en waarom deze internationaal een aanhoudingsbevel op zijn naam heeft staan en waarom hij hoofdverdachte is in het 8 december proces.
  De ruggengraat loze Paul Somohardjo moest vluchten in de jaren 80 voor Bouterse anders was hij waarschijnlijk ook beland in Fort Zeelandia.


  Maak melding

 6. Ik denk dat Somo zal inbinden:hij vindt de post van ambassadeur in Indonesië veel belangrijker dan die van een direkteurtje.Bovendien kan hij niets bereiken door uit de coalitie te stappen.Hij zit gevangen in zijn eigen gekronkel.


  Maak melding

 7. Somo heeft in dit geval wel gelijk.
  Maar hij had het wel kunnen weten dat zaken zo kunnen lopen als je in zee gaat met het geboefte van de NDP.


  Maak melding

 8. Zo zien we dat de democratie stukje bij beetje wordt afgebroken.
  De rechterlijke macht werd aangepast zoals het DDB goed uitkomt. De politiebewaking werd niet meer op prijs gesteld, een eigen team moest geformeerd worden die de taal van BBD spreekt. De vrije pers is de wacht aangezegd omdat de berichtgeving DDB niet paste.
  En nu wordt de realistische geschiedschrijving op straffe van ontslag voor een onschuldige ambtenaar keihard verboden en aangepast.

  Bouterse had zijn omstreden verleden moeten verantwoorden voor de onafhankelijke rechter.
  Nee… de arrogante (angsthaas) ontloopt en bagatelliseerd de rechtsgang en tracht zijn moorddadige verleden te verdoezelen door in de geschiedenisboekjes te schrappen wat hem niet welgezind is.
  Grote Staatsman… nee Slimme Staatsrover.


  Maak melding

 9. En wat te denken over de voorgesteld uitbreiding van het leger met o.a. dienstplichtigen.
  Je kan niet zeggen dat DDB geen vooruitziende blik heeft. Uiteindelijk weet hij precies hoe hij het volk naar zijn hand moet zetten.
  Niet goedschiks dan zoals in ’80 en ’90.


  Maak melding

 10. Somo is asi-tere.Hij waait steeds links en rechts.Overal waar er maar geld te halen (maken) is kun je hem zien.Zijn ogen worden groen, geel en paars als hij alleen maar het woord euro of Us dollar hoort.Was hij niet de reddende engel????Vieze smeerlap.Nu ben je vis noch vlees.Als die misdadiger een paar honderd US dollars voor je neus drukt ben je weer de zoete gomma-koekoe.
  Dan mag Soentiek voor jou part oprotten.Wat een saka-saka van een ellendeling ben je.Je bromt alleen maar.We zullen zien als je door zal drukken en voor een kabinetscrisis zal zorgen.Daarvoor ben je te bang.Je hebt geen ballen daarvoor netals dat djarang kepang paardje van je.Die heeft ook geen bal.Je bent ook te bang voor je pres en zijn zoon.Toon nu het volk wat je kan, wat je waard ben, dan wordt je een grote held die door het volk gerespekteerd zal worden.Nu ben je alleen maar een likker,een schoothondje van je toevallige president. Waar is die grote mond van je. Bouta neemt een loopje met je , hij is al binnen en gaat nu zijn eigen mensen accomoderen.Hij heeft je niet meer nodig.Jou lage mentaliteit heeft hij al jaren door, maar hield je zoet alleen om binnen te komen als president.
  Joe bigi boerikie.


  Maak melding

 11. Somo wordt wakker! je hebt altijd geschreeuwd ik heb 6 waarom niet meer met je chantage.Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelde steen Somo wel.Een koelbloedige moordenaar is en blijft een koelbloedige moordenaar.Je hebt hem geholpen aan zijn vrijheid hij zat jaren gevangen in zijn paleis te Brokobaka nu mag hij reizen.Hij is zo stom want, nog een paar jaar mag hij niet meer reizen tot end dit jaar nieuwe verkiezing.NS,PL en BEP stappen uit de regering lady Justitia are waiting for you pré-sident


  Maak melding

 12. Veteraan parapinto!

  Wanneer komt jou autobiografie uit?
  Een autobiografie wordt meestal op oudere leeftijd geschreven en beschrijft de levensloop van een persoon.

  Je schijnt nogal goed op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen in de jaren 80, vanwege je aanwezigheid bij de dec. moorden(die je niet zo belangrijk vind) en de moiwana moorden (die je zeer belangrijk vind).

  Je leest het goed, je hebt nu al volgers, waaronder moi…
  Het mag ook online en parapinto is een prima psuedoniem.

  Dus we benne benieuwd.


  Maak melding

 13. ach,,ze zitten met z’n allen in die stront put..

  wat kan je anders doen in sme.., dan liegen bedriegen oplichten je zelf voor de gek houden..het domme volk weet ookal niet beter..

  uitstappen heeft geen zin,waar ga je heen wat kun berijken,principes heeft men niet..

  ze offeren hun eigen vrouw dochter moeder voor een stuk grond een baantje ,dat is belangrijker dan je eer hoog houden..

  laffer volk bestaan niet op deze aarde,

  geen wonder dat op de suris neer gekeken wordt in het buitenland….


  Maak melding

 14. En ze leefden nog lang en gelukkig!

  Samen zullen ze eruit komen Somo en Desi, als twee volwaardige volksverlakkers.
  Wie in Suriname pikt deze onzin nog? Mijn familie? Mijn vrienden? Dan lijken ze echt niet op mij.

  Positionering was sinds de aanstelling van deze regering het belangrijkste wat er moest gebeuren. Nu heeft zelfs mevrouw Somo een hoge positie en wel in Indonesie. Denk je dat Somo deze riante positie gaat verspelen?

  De Surinaamse politiek was al niet heilig, maar met deze regeerders worden alle normen en waarden en ook alle Kerken verbrandt.
  Het lijkt wel een eng sprookje.


  Maak melding

 15. Kofi,
  Met jou klotenogen vergeet jij voor het gemak dat Bouterse niemand heeft aangezet om op hem te stemmen.

  Ergo, hij is met een gekwalificeerde meerderheid gekozen tot president van de republiek Siriname.


  Maak melding

 16. hahaahahahaha ik lig echt in een deuk van jou reactie parapinto hahaahhahaa.
  Of moet ik jou reactie zien als een soort vluchtweg een slag op de arm.volgens mij was parapinto toen hij in ocer was bruine bonen en parbo bier en je gooit wat muziek er tegen aan dan zijn ze verkocht heb je gelijk een hele kudde stem vee waaronder Parapinto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.