Minister blijft af van ‘verdachte transactie’

20

PARAMARIBO, 29 jul – Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie heeft geweigerd mee te doen aan een opvoering in het parlement. Een ‘ongebruikelijke transactie’ van maar liefst honderdduizend dollar, bleef wat die was: niet door de bank gemeld. Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) had nog zoveel moeite gedaan de transactie aan te snijden. Misiedjan was niet te verleiden.

De wet op ongebruikelijke transacties, de zogenaamde Mot, schrijft werkelijk voor dat die gemeld moeten worden. Het kwam dus goed uit dat juist de wet aan de orde was in het parlement. Volgens Parmessar had een topfunctionaris, JD, het geld overgemaakt naar een privé rekening. De bank had het moeten melden aan de autoriteiten, maar deed het niet. Wat doet de regering eraan? “Ik ben niet bevoegd daar wat ook over te zeggen”, gaf Misiedjan terug.

Hij vindt het werk voor het Openbaar Ministerie. De oppositie vindt het ronduit ongepast dat Parmessar zo onbescheiden te werk gaat. Het gaat immers om een privé document. “Je weet niet vooraf of het om een bonafide transactie gaat of niet. Later kun je het aan het verkeerde eind hebben”, zei Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Misiedjan was wel zo wijs er zijn vingers niet aan te branden. Parlementsvoorzitter Jenny Simons ondernam nog wat damage control: “Het is geen zaak voor het parlement.” Het document werd ook niet vermenigvuldigd. De schade is wel al aangericht.

20 REACTIES

 1. Parmessar en Vishnudat sloven zich uit om een hogere macht te mogen behagen.Het volk is echter niet dom ,maar weet precies wat deze heren willen bereiken.Op allerlei manieren willen deze dieners zand in de ogen van het volk strooien.Kunnen zij niet met ideëen komen om het volk vooruit te helpen? Of staat hun verstand op stand 0?


  Maak melding

 2. Wat een slinkse manier van politiek voering.Allemaal insinuatie’s en verdachtmakingen.En dan nog tegen mensen die zich niet kunnen verdedigen in DNA.Wanneer worden wij volwassen en gaan denken in belang van land en volk.Voor een keer heeft de slissende rasta zich behoed van een uitgelijder.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Wie kent die tijden niet dat zelfs voor het bezitten van 1 U$ men de cel in kon gaan tijdens de mislukte revo. Het vertrouwen in Sur. geld was nihil. Dankzij Front de laatste jaren was er sprake van redelijke stabiliteit. Na een jaar boevenmoordenaars regering dankzij de oliedomme aanhangers gaat het dagelijks sneller dan verwacht slechter met die domme aanhangers. Straks wordt het bezitten van vreemde valuta ook een verbod. Moet niemand verwonderen als men plots verneemd dat men niet meer dan U$ per dag mag laten overmaken. Met boeven en moordenaars aande macht zal jhet slecht gaan. 100% zeker weten, met mensenbloed bevleckte handen komt er geen zegen van boven, integendeel, vloek uit de hel.


  Maak melding

 4. In Nederland is het normaal dat transacties boven € 15.000,- automatisch door de banken
  aan belastingdienst wordt door gegeven.
  Deze regel is in het leven geroepen ter voorkoming van het witwassen van crimineel geld.
  De heer Defares heeft als reden gegeven dat hij het geld in zijn kluis had en op gegeven moment heeft besloten dat geld op de bank te storten.
  Dat is natuurlijk al zeer dubieus. Waarom stop je het geld eerst in de kluis om het daarna op een spaarrekening te storten ??
  Het gaat om 100.000 dollar en niet om 100 dollar.
  Weet je hoeveel rente de heer Defares heeft misgelopen. Dat is echt een paar 1000 dollar.
  Waarom kies je er dan voor om het geld eerst in de kluis te stoppen?
  rara hoe kan dat.

  Ik vind het daarom terecht dat men zich zorgen maakt om zulke transacties.
  En als je niks te verbergen hebt waarom zou je het dan erg moeten vinden dat het aan de autoriteiten wordt gemeld?

  We zeuren zoveel over de corruptie maar wanneer er maatregelen worden getroffen dan is dat ook niet goed.
  Wanneer iemand in 1 keer een gigantisch bedrag overmaakt op een bankrekenning dat is het een goeie zaak dat wordt uitgezocht waar het geld vandaan komt.
  Ik denk dat niemand die in alle oprechtheid handelt daar enige moeite mee zal hebben.
  Alleen mensen die iets te verbergen hebben
  zullen moord en brand schreeuwen over deze regel.
  Dus meneer Parmessar en Vishnudat goed werk.
  Mijn enige bezwaar is dat het wel discreter had gekund en het moet voor een ieder gelden.
  Voor de rest ‘keep the good work going on’


  Maak melding

 5. Het enige wat deze regering doet zijn mooie plannen aankondigen en losse beschuldigingen uiten voor de rest wordt geen moer gedaan voor de samenleving, een president die meer uit is dan thuis.die stemvee zitten erbij en kijken erna als een boxer die een zware KO voor zijn kiezen heeft gehad.


  Maak melding

 6. Dit is niet alleen triest, maar ook een vorm van machtsmisbruik, Shame on you Parmessar. Ik vraag me af hoe deze man aan een document is gekomen die prive is.
  Als dit document door de bank is verstrekt, dan zou John Defares de bank moeten aanklagen wegens schending van zijn rechten.
  En of het document door een medewerker van de bank is verstrekt doet daarbij niet terzake.

  @ Cobie

  Helemaal mee eens dat men nou eens een keer het land moet gaan besturen in plaats van praten over zaken waarvoor men niet bevoegd is. Het politieke klimaat van suriname is er eentje om zoveel mogelijk andersgezinden te beschadigen.


  Maak melding

 7. Gewoon iedere transactie van boven de 25000 SRD melden dan is Aboi klaar.
  Gewoon gebruikelijk…DOEN !!!…….Men zit ook nog altijd te zeuren over ongebruikelijk en ook nog over USD of EURO als of het land zelf geen eigen munt heeft….DUS EURO OF USD IS ZEER ZEER ONGEBRUIKELIJK….Pi a man vining…..En wie is zo dom om lonen te betalen in USD….dit soort onzin moet men direct stoppen..!!!!1 JIJ WOONT IN SU….. DUS JE VERDIENT IN SRD EN DAT MOET……Maar jullie blijven dom doen.
  A san dizi smeer witwas.


  Maak melding

 8. Parmessar zou er veel meer schoren als hij wereldkundig maakte van wie de ponton is in het meer.Vooral erachter te willen komen waarom hardnekkig ene J.H genoemd wordt als eigenaar!

  Cobie.


  Maak melding

 9. Parmessar en de rest van de NDP zijn gewoon bezig om in opdracht van DDB zoveel mogelijk politieke tegenstanders te beschadigen.

  Had DDB niet net belooft dat hij zou stoppen met koppensnellen? Nu proberen ze op deze wijze mensen weg te werken. Nickerie, de haven, Onderwijs zijn allemaal zaken die deze week speelde. En er zullen er nog veel meer komen.

  Opmerkelijk ook dat niemand zich verbaast over de vraag hoe het mogelijk is dat Parmessar over deze info beschikte. Blijkbaar heeft hij een spion bij de bank die alle grote transacties na loopt en dit dan meldt. Om die reden wilden Jenny Simons en Minister Martin Misiedjan er niet over beginnen. Ze weten dat maar al te goed dat met een onderzoek zou blijken dat de NDP illegale middelen gebruikt om politieke tegenstanders onder druk te zetten en te beschadigen.
  Is dit soms de reden dat bv Breeveld tegenwoordig zo netjes in de pas loopt?? Deze hele affaire roept vragen op, vragen over het handelen van de Parmakasie in het bijzonder, maar ook over de NDP in het algemeen.


  Maak melding

 10. ik denk niet dat alles hier over gezegt is in de media maar er is zeker nog meer hier over te vermelden. het had misschien niet in de dna besproken hoeven te worden maar er moet toch wel een onderzoek komen hoe die man aan dat geld is gekomen. dat de kassa van de bank dat geld niet wilde accepteren maar onder druk van jimmy het toch had moeten doen en dat jimmy zelf de daarop volgende dag $10.000 op zijn rekening laat bijschrijven is niet verdacht. maar goed als je politieke functies bekleed moet je wel er op bedacht zijn dat jij door politicies besproken zal worden.Ik snap nu wel waarom Castelen niet wil vertrekken daar.


  Maak melding

 11. WETTEN en REGELS(reglementen)….MAKEN ALS DIE ER NIET ZIJN…… dan hoef ik geen kinderlijke(of domme) reactie’s te zien….potvrrrr!!!!!!!!


  Maak melding

 12. @G. Janus

  In SME worden nagenoeg alle grote zaken in USD gedaan. Dat is al zo sinds de hyperinflatie van DDB. Wie zijn geld nu op de bank had staan moet een SRD rekening openen en zou dan bij de devaluatie 20% van de waarde in USD kwijt zijn. Daarnaast is de rente in SME nooit genoeg om de inflatie te dekken onder deze regering. Dus iedereen met een beetje verstand houd zijn geld in valuta aan.
  Slechts met veel moeite kun je een valuta rekening openen. Als dat dan eindelijk gelukt is ja dan zet je al jouw spaargeld ( en dat van familie) er op. Zeker met de recent toegenomen criminaliteit.


  Maak melding

 13. Ik vraag me af of na 5 jaar de
  5 X 12 X 6000 = srd 360000,- die Steve Meye dan op zijn bankrekening heeft mogen bijschrijven ook als een ongebruikelijke transactie zal worden aangemerkt door Parmesar.


  Maak melding

 14. Dan komen zij mij vertellen……. partij van de arbeid………(SPA)……..Ik zeg dan partij van de schurken rovers, wie heeft het ooit in zijn kop gehaald deze dieven 18 maanden loon in USD te geven.(waarschijnlijk een nog zwaardere rover)
  Eigen mensen pinaren als hond en deze boeven gaan als zeer zware rovers uitbuiters tekeer…STOP betalen in USD laat deze mensen oprotten….en SNEL!!!!!!! boeven dieven rovers allemaal.


  Maak melding

 15. als die meneer defaris principeël is,dan zou hij direct naar de rechter moeten stappen en een procedure opstarten tegen de staat sme met name de heren die hem besmet hebben wegens smad beledig vernedering diefstal..

  als het een puur privé aangelegenheid is,mag de bank nooit en nimmer jou privé gegevens doorspelen aan derden,dus ook een zaak tegen de bank aanspannen..

  maar zover zal het niet komen in surbo,want de hele overheids-bestand is besmet,het wordt nog erger..

  iemand die principes heeft,die houdt het niet vol en kiest voor zijn/haar eer ..


  Maak melding

 16. alle kritiek op een kant
  wet is wet als de bank het moet aan geven dan moet dat gebeuren want het is hoogst dubieus dat de bank direckteur zegt er is niets aan de hand maar het niet aan geeft nu hangt er een zweem om heen van vriendjes politiek als er niets aan de hand was zou hij het gewoon aan geven en dan was er niets aan de hand geweest
  maar nu is het in het nieuws en wil men de boodschaper doden terwijl hij als volks vertegenwoordiger zijn werk doet als ik als kleine man met 20.000 dollar kom moet ik alles uit de kast halen om aan tegeven waar het vandaan komt maar als groote man is er niets aan de hand ook al komt hij met een vlut verhaal
  wet is wet


  Maak melding

 17. @kodjo

  De transactie is netjes aangemeld en onderzocht. Toen is niets verdachts gevonden.

  Wat wel buitengewoon verdacht is is dat Parmessar over deze strikt vertrouwelijke info kon beschikken!!
  En wat laakbaar is is dat Pamessar dit zo opblaast.

  Waarschijnlijk gewoon de zoveelste DDB actie om de aandacht af te leiden van eigen incompetentie en wandaden.


  Maak melding

 18. Parmessar die naam komt mij wel heel bekend voor, Is het die man die geld van zieken en minder bedeelden in zijn eigen zak heeft gestopt? die man die werkzaam was bij een bekende ziekenhuis in paramaribo?
  Familie van yokohama groep in paramaribo?


  Maak melding

 19. @ neus 18
  Centrale bankgeheim heilig houden.
  Blijf de vinger op de zere plek houden neus, want die figuren in suriname denken dat wij allemaal op ons achterhoofd zijn gevallen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.