Surinaamse magistratuur nog weinig aantrekkelijk

4

PARAMARIBO, 28 jul – De magistratuur blijft een weinig aantrekkelijke werkkring voor juristen. Vers bloed komt maar met mondjesmaat binnen. De drie rechters die er net bij kwamen, zijn dan ook als de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat. “Ik had gehoopt dat het er twintig waren”, zegt mr. Stanley Marica.

Het is zowat het aantal dat minimaal nodig is voor een optimale output. Marica, decaan van de Orde van Advocaten, beseft dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Juristen voelen zich niet bepaald geroepen rechter te worden of vervolgingsambtenaar. Want ook bij het Openbaar Ministerie loopt het niet al te hard. De verhoudingen spreken dan ook voor zich. Het gebrek is eenzijdig.

Zo de advocatuur problemen heeft, hebben die niet met bezetting te maken. Suriname heeft een bestand van ruim honderd en vijftig advocaten. De drie nieuwe leden van het Hof zijn Ingrid Lachitjaran, Suzanna Chu en Robert Praag. Twee nieuwe leden van de krijgsraad, luitenant-kolonel Carlos Li Fo Sjoe en majoor John Jones, worden binnenkort toegelaten.

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. Het is niet dat de juristen geen roeping voelen om vervolgingsambtenaar te worden maar de huidige omstandigheden laten het niet toe. Zeer gevaarlijke omstandigheden.


  Maak melding

 2. Iedereen snapt toch wel waaron.
  Suriname is te klein voor een behoorlijke onafhankelijke rechtspraak.
  Wie pakt de zoon van Bouterse aan?
  Je kan meteen emigreren.


  Maak melding

 3. de gevangenissen is alleen bestemd voor die MOVINAS het tjé potie volk die dom en achterlijk wordt gehouden door hun lijders..

  het elite gedeelte bij de top overheid heeft zich zelf alle rechten toegewezen en is ook als zo danig onschendbaar..

  niemand heeft nog enig principe meer, vooral niet bij de overheid..het is een bandeloze toestand geworden..

  de crimi zal in alle hevigheid losbarsten, mensen beginnen nu al moedloos te worden..


  Maak melding

 4. Als er verdachten opgeroepen worden en niet willen verschijnen en er kan geen mede brenging ge-eist worden,dan is het rechter zijn voor plei-plei.Dan zijn er entiteiten nog machtiger dan de hele Rechterlijke macht.Sur.is dan in naam een rechtstaat.Want de rechter kan niets afdwingen.

  Cobie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.