Suriname’s ambassadeur in China heeft zware job

11

PARAMARIBO, 27 jul – Suriname’s nieuwbakken ambassadeur in China, Lloyd Pinas, heeft een bijzondere verantwoordelijkheid. Dit zegt president Desiré Bouterse. De relatie met China wordt belangrijker dan ooit. Pinas belandt midden in een proces van versnelling.

“Het accent valt steeds meer op economische en technische samenwerking. ”, zei Bouterse bij de beëdiging van de diplomaat. Suriname kijkt anders naar de wereld en naar China. De supersnelle ontwikkelingen die het Aziatische land ondergaat, vallen op. “Als zodanig is China het internationale alternatief voor ontwikkelingslanden die de beperkingen van traditionele ontwikkelingspartners willen doorbreken.”

Lloyd Pinas werkt al ruim tien jaar op de ambassade in Peking. Hij spreekt vloeiend chinees. Bouterse bracht in herinnering dat Suriname’s eerste ambassadeur in China, Henk Herrenberg in de jaren negentig het staatsbezoek van toenmalig president Jules Wijdenbosch moest voorbereiden. “Hopelijk valt de eer u te beurt om in 2012 een bezoek voor te bereiden van de president.”

11 REACTIES

 1. Pinas krijgt het heel druk met het uitdelen van visa,terwijl baas tot kortgeleden een felle tegenstander was tegen alles wat chinees was.


  Maak melding

 2. Allemaal mooie woorden van deze man hij kan het heel goed vertellen maar de praktijk is wel anders, de woorden van DDB zijn voor mij herhalen van zetten. Een interessante onthulling van DDB, dus onze Henkie was de eerste ambassadeur van suriname in china. ik kan mij de corruptie schandalen met visums nog herinneren.Degene die zich afvroegen hoe komt dat ons land overspoeld wordt met brutale chinezen hebben nu antwoord van hun LIJDER.


  Maak melding

 3. ik weet niet waarom mensen zo druk om maken.
  laat ze maar komen ,het is toch geen probleem.
  Hoe meer chinezen ,hoe beter voor het land.


  Maak melding

 4. Desi wil naar China?

  Kijk uit! Je krijgt geen visum. Denk je dat China haar naam op het spel gaat zetten om je te ontvangen? Droom maar verder. Alle Chinezen die Suriname zijn binnen gekomen, op welke wijzen danook, zijn economische vluchtelingen. Heeft niets met de Chinese overheid te maken.
  Om juist te zijn heeft het met de Chinese Maffia te maken. Crimineel vervoer en mensen handel liggen dichter bij de werkelijkheid.
  Investeerders op criminele gronden worden gelokt door een criminele regering. Maar een visum voor Desi? Vergeet het maar!


  Maak melding

 5. Made in China is alles Nep en waardeloos!!!Mileuvervuiling ten tot….Suriname en de Surie“s weten niet wat duurzaamheid is.Voor één dubbeltje willen zij graag op de eerste rang zitten !!!!KORTE TERMIJN VISIE !!!!

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 6. parapinto ,
  Een mens zonder beschaving is net boot zonder richting.
  De wereld is goed,maar de mensen konden beter.
  oslo en 8 dec 1982 hebben heel veel overeenkomsten,maar dat is te hoog gegrepen voor jou kokosnoot kop je bent een zielig figuur die dringend geestelijk hulp nodig heeft parapinto.


  Maak melding

 7. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/6599 dit laat zien dat surinamers straks niets meer te zeggen hebben in hun eigen land, voor hun eigen landgenoten wat doen no way, voor die chinezen ja hoor daar staan ze voor klaar.
  Soms als ik harde uitspraken hier doe wordt ik kwalijk genomen maar het blijk weer dat hoe meer je sommige surinamers vernederd hoe sneller ze voor jou klaar staan want als je ziet hoe die nieuwe chinezen mijn landgenoten behandelen in suriname dan snap ik niet dat deze mensen toch nog alles voor elkaar krijgen in suriname.ik was kortgeleden met vakantie in suriname ik boycot die nieuwe chinezen bewust ik koop niets bij ze omdat ik ze brutaal vindt. die chinezen van mijn tijd zijn voor mij surinamers maar die nieuwelingen zijn brutaal ze behandelen surinamers als een stukje stront en niemand doet wat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.