Surinaams staatshoofd ontkent belang in goud

24

PARAMARIBO, 27 jul – “Laat me in elk geval zeggen dat ik er niets mee te maken heb, Ik weet zeker dat noch de heer Linscheer (veiligheidsadviseur Melvin Linscheer, red.), noch mijn zoon erbij betrokken is.” Dit zegt president Desiré Bouterse in de nasleep van geruchten over zijn betrokkenheid bij illegale goudwinning. Zo heeft hij niets te maken met de ponton op het stuwmeer. Intussen wordt zoon Dino genoemd in een andere aan goud gerelateerde kwestie.

Het betreft een conflict in het plaatsje Maripaston, ten zuiden van Paramaribo. De plaatselijke Marrongemeenschap mag er al sinds enkele weken niet naar goud zoeken. “Maar Dino Bouterse komt hier wel met zijn CTU (counter terror unit, red.) om goud de zoeken. En ze beledigen en mishandelen ons”, zegt goudzoeker Toni Houthakker. Op Apintie Televisie waren beelden te zien van vers mijnwerk.

Op een verlaten terrein, waar vroeger de Marrons werkten, staan graafmachines en werkkampen. “Daar werken nu Chinezen en Brazilianen, terwijl het verboden is “, aldus Houthakker. De ordeningscommissie van de overheid kwam met het verbod na geruzie tussen de Marrons en Inheemsen van het naburige Pikien Saron. De bedoeling is dat beide groepen uiteindelijk op licentie van de staat gaan werken.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Corruptie tot het hoogste niveau onder de protectie van de zogenaamde CTU. Zo vreselijk voorspelbaar. Dat kan alleen in Suriname.


  Maak melding

 2. Hij weet ook niks van de decembermoorden.You can fool the people one time, but surinam people you can fool all the time.Time will tell,vraagt maar naar Lady Justitia!Hij wilt ook dat de Surinaamse jeugd de waarheid ook niet mag weten.

  waarom is zijn volgeling zo blind?.Passage moet verwijderen uit een leerstof ik denk hij Gelooft dat ie God is.


  Maak melding

 3. Ik weet niet of ik moet lachen of ik moet huilen als ik dit bericht leest, maar feit is wel dat velen hier op deze forum dit al hadden voorspeld en ze werden kwalijk genomen door de volgers van DDB. Je bent president van een land en je kan de bevolking nog steeds niet vertellen van wie die ponton is, ik maak de vergelijking met 8 dec 1982 jij bent de machtigste man in het land en er worden 15 mensen op zeer brutale manier afgeslacht en je weet niet wie de daders zijn sterker je hebt niets gedaan om ze voor het gerecht te slepen.Een regering die niet communiceert met de bevolking moet naar huis aldus demagoog Bouterse tijdens de verkiezing nu schijt hij op jullie hoofd hij doet wat hij wil.


  Maak melding

 4. Morgen!

  Als morgen de zon niet meer schijnt, komt het door Desi.
  Als morgen de maan niet meer schijnt, komt het door Desi.
  Als morgen de Aarde verdwijnt, komt het door Desi.
  Als morgen geen mens meer leeft, komt het door Desi.
  Als morgen al ons Goud op is, komt het door Desi.
  Als morgen de Here Jezus weer verschijnt, komt het door Desi.

  En toch zal hij zo nederig zijn om te ontkennen dat hij er iets mee te maken heeft.


  Maak melding

 5. Mensen niet te zwaar oordelen. Hij kan toch moeilijk bekennen en zeggen: het is van mij.
  Jullie weten het allemaal, maar ik ontken het toch. En wat jullie er van vinden interessert me niks. Zo redeneert deze man
  Vraagje: wat doet een president met een sleepboot? Ontkennen dat je er een hebt is helaas in dit geval niet mogelijk.
  @ Hendrik.
  Lees het door Wikileaks aanbevolen boek dan zal je weten waarom mensen een dictator blijven volgen.Ik heb het overigens ook nog niet gelezen, maar ga het wel doen.


  Maak melding

 6. Meneer ontkend alles,een dief zegt toch ook niet dat hij gestolen heeft?? hij noemt een naam melvin linscheer, 1984 verantwoordelijk voor de moord op 23 jarige Landbouwer Mahesh te uitkijk. hiervoor heeft hij zijn onderdaan Korporaal Marto de moord op zich laten nemen, en de straf op Boma laten brommen, welles waar, iedere avond naar huis natuurlijk en in de ochtend terug gebracht. je ziet het terug in deze regering leugens en bedrog tevens elkaar de hand boven het hoofd houden. een vos verlies zijn haren, maar zijn streken niet. NOTE: een film heeft ook een Einde


  Maak melding

 7. De reacties van velen op dit forum, lijkt percies op de toegepaste tacktiek van NF in de verkiezingen van 2009.
  Bangmakerij en steeds in de achteruit spiegel kijken, zie wat het ze heeft opgeleverd! NOTIE,NIKS,NADA.
  Het heeft weinig gescheeld of de partij waarop mijn opa,oma en ouders altijd op stemden, helemaal was weggevaagd.
  En terecht!!! Altijd maar dat ouderwets gezeik, bla bla bla bla…..
  Tot op heden is SU niet geisoleerd en investeerders hebben zich niet terug getrokken.
  DWT heeft zijn forum gesloten, nu zoeken ze massaal hun toevlucht tot dit forum, om hun frustraties te uiten.


  Maak melding

 8. Zodra deze gast iets ontkent, kan je zijn woorden in twijfel trekken. En dat noemt zich president van het volk. Hij is de president van suriname maar hij zal nooit de president van het volk worden. Hij is enkel gekozen door een gedeelte van het volk maar niet door de meerderheid van het volk.

  Hendrik (Bob Marley) je hebt gelijk daarom citeer ik je nogmaals.
  “You can fool the people one time, but surinam people you can fool all the time.”


  Maak melding

 9. Hij(Bouterse) was één boef en blijft één boef !!!!Hij krijgt de Stempel:onbetrouwbaar vóór altijd !!!!Inclusief zijn familie !!!

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 10. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Zo vader zo zoon! Appel valt niet ver van de stam!! Soort kent soort!!

  Boef boven boef!! is een Boefjee!! December moorden ontkent hij ook!!!


  Maak melding

 11. @ Redactie /
  De titel van het artikel klopt NIET

  CITAAT:
  “Laat me in elk geval zeggen dat ik er niets mee te maken heb, Ik weet zeker dat noch de heer Linscheer (veiligheidsadviseur Melvin Linscheer, red.), noch mijn zoon erbij betrokken is.” Dit zegt president Desiré Bouterse

  DDB zegt dat hij niet te maken heeft met dit ponton, hij ontkent niet dat hij en/of zijn familieleden direct of indirect grote belangen in de goudsector hebben.


  Maak melding

 12. ik wil een verklaring van de uitspraak,,,

  “” op de vlucht dood geschoten “” door wie wiens opdracht..

  komop als je ballen hebt..


  Maak melding

 13. Wie moordenaars geloven zijn dom, maar wie hen als leiders willen hebbe zijn dwazen. De gehele npaanhang op de ndp poepvliegende rasieten en volkverlakkers na zijnte beklagen, moordenaars eren en aanbidden alleen o enge eigen belangen. Wee dit volk, de duivel hebben zeu als hn heer. Na di-di bri o poroe eng hati tap deng. Woi, wai, zch, help, Niemand zal hepen, ze hebben gekozen en gekregen wat ze wilden en verdienen belazerd te worden. Schande voor de oliedomme aanhangers, domme stumperds. Soort zoekt soort, criminele benden nemen toe.


  Maak melding

 14. hoe was die brief dan geschreven? de ouderen onder de lezers kennen toch het verhaal van de ene kleine komma.
  misschien stond de komma ook ergens anders dit keer.
  wacht niet, stoppen die ponton activiteiten!
  wacht, niet stoppen die ponton activiteiten!


  Maak melding

 15. Van de ponton kon dino bouterse nog net ontsnappen maar op maripaston kon hij niet.
  Hij is gezien door plaatselijke marrons dus moet de president naartoe om zijn macht te tonen.Ik vrees het ergste.Waartoe zal dit weer leiden?De goudkoorts heeft zelfs de familie getroffen.


  Maak melding

 16. @ nummer 10 Gronman.
  Vrijheid van meningsuiting is groot goed die wij met zijn allen moeten verdedigen.
  het vrije woord laat zich niet stoppen
  12 maande geleden mochten de NDP-ers alles en iedereen voor vies en vuil uitmaken op alle forums zelf president venetiaan werd hier neer gezet als een baviaan toen waren al die moraalridder stil.Juist de media die zoveel heeft geleden onder Bouterse zijn militaire regime moeten het beter weten omdat hun een zware tol hebben betaald in suriname tijdens het schrik bewind van desi bouterse. journalisten die zijn vermoord media gebouwen die in brand zijn geschoten door DDB en zijn mannen.Journalisten en de media die de kant van Bouterse kiezen vindt ik laf en principeloos ze schenden naar mijn mening de ethiek van de jornalistiek. http://www.nvj.nl/ethiek/code-voor-de-journalistiek


  Maak melding

 17. @ reality
  Het is een uitspraak van Thomas Jefferson, ex-president van de VS.
  You can fool some of the people some of the time, but you can’t fool all of the people all of the time”.


  Maak melding

 18. @ brada pico
  Als ik het goed hebt is het een uitspraak van abraham lincoln, niet erg we kunnen altijd wat van elkaar leren, zoek het op en als ik het fout heb dan hoor ik het graag van jou a.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.