“NDP moet instaan voor verkiezen Bouterse”

26

PARAMARIBO, 27 jul – De Nationale Democratische Partij, NDP, moet instaan voor de gevolgen van eigen keuzes. Dit stelt het Nieuw Front in een reactie op beschuldigingen van president Desiré Bouterse’s politieke partij. “Het zou getuigen van politieke moed wanneer de NDP zou instaan voor de gevolgen van zowel haar presidentskeuze in 2010 als van de misdaden gepleegd in 1982 onder verantwoordelijkheid van de persoon die nu haar voorzitter is.”

Een van die gevolgen is de geschiedenis.Zoals de foto in een nog te verschijnen geschiedenisboek, waarop betogers een bord vasthouden met als tekst: Bouterse Moordenaar. Daar vallen moeilijk anderen verantwoordelijk voor te stellen. Toch beschuldigt de NDP het Nieuw Front en Nederland ervan Bouterse te willen ‘criminaliseren’. Het Nieuw Front vindt deze houding hoogst ongepast.

En onrealistisch. “De NDP heeft in 2010 bij de keuze van een presidentskandidaat, tegen beter weten in, gekozen voor een persoon die toen reeds te boek stond als hoofdverdachte in het strafproces aangaande het martelen en vermoorden van vijftien personen in het Fort Zeelandia in 1982.”, stelt het Nieuw Front. De beschuldigingen worden dan ook resoluut van de hand gewezen en afgedaan als “weer een demonstratie van de lafhartigheid van het huidig regeringsbeleid.”

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Niet Denken Partij!

  Voor sommigen is een geschiedenisboek nodig om moed te tonen. Voor anderen is hetzelfde boek nodig om hun lafhartigheid te tonen.

  Niet denken, niet weten, niet voelen en ook niet onderschatten wat de gevolgen kunnen zijn van de keuzes die u maakt, is een vorm van naiviteit die bij dieren voorkomt. Dat het bij sommige Surinamers ook aanwezig is, heeft te maken met normen en waarden.

  Het belangrijkste in het leven na adem halen is keuzes maken. De keuzes die Amy Winehouse heeft gemaakt, heeft ook de NDP gemaakt.


  Maak melding

 2. Klopt als een BUS.
  Die kortzichtige NDP volgers vragen om respect te hebben voor een DEMON die voor niets en niemand respect heeft rara hoe kan dat. volgens mij hebben die ndpers teveel riool water gedronken anders kan ik mij niet voorstellen waarom ze zo bekrompen zijn, dan druk ik mij best zacht uit.


  Maak melding

 3. Ach,,,marionet Santo en cs je kan niet anders dan lopen in de pas van je oppperhoofd(en) hun/het beleid moet voortgezet worden anders kan je het veld ruimen…maar no sweat! weetje nog dat dit jullie strategie was voor de vekiezingen van 2010 en wat is nu het resultaat, D.D.B is Z.E en gaat natuurlijk voor een tweede termijn…waren jullie (NF) het niet die moord en brand schreeuwden dat Suriname geisoleerd zou worden, check de feiten…ik zou zeggen vooral doorgaan. Blijf maar als een Lam Vee achter je opperhoofden aan lopen jullie NFers.


  Maak melding

 4. Lafhartige bessten van mensen zijn het, die worden aanbeden door domme en dwaze aanhangers.

  Bewoners van Maripaston beschuldigen de Counter Terrorism Unit (CTU) van Dino Bouterse ervan persoonlijke belangen te hebben bij de goudexploitatie in dit gebied. De activiteiten in dit gebied zijn door president Desi Bouterse stopgezet, zolang er geen duidelijkheid komt aan wie dit gebied behoort. Momenteel heerst er een spanning tussen de inheemsen …

  en de marrons in dit gebied. Volgens de inheemsen gaat het om hun grondgebied, terwijl de marrons hetzelfde beweren. De boze dorpelingen zeggen de situatie niet meer aan te kunnen, omdat de goudsector hun enige bron van inkomsten is. Volgens de dorpelingen zullen ze zich niet laten intimideren door Dino Bouterse met zijn zware wapens.

  Er komt wederom een binnenlandse oorlog.


  Maak melding

 5. De geschiedenis laat zich herschrijven, maar je kunt het niet uit de gedachte van de mensheid wegpoetsen. De militaire-periode in Suriname moet terug te vinden zijn in de boeken zoals het in werkelijkheid is geweest.

  Daarnaast wordt het Front en Nederland beschuldigd van hetze tegen de NDP en Bouterse. Het is maar waar je waarde aan hecht. De waarheid of de doofpot!!!!!


  Maak melding

 6. Hear, hear! Daar is geen Bigi Mofo tussen te krijgen. Het moet niet doller worden met deze MOORDENAARS en hun vrienden en sluimervrienden.

  Een iets klopt wel, Nederland heeft militairen die klaarblijkelijk niet neen konden zeggen, omdat deze militairen suppletie ontvingen aangezet tot het plegen van hoogverraad.
  Door het plegen van hoogverraad en de onderdrukking van het volk die daarop volgde is er een beweging ontstaan vanuit het volk.

  Men was het spuugzat om orders te ontvangen van korporaals. Men was het spuugzat om uren in de rij te staan voor primaire
  levensbehoeften. En wat dacht u van de vernietiging van de infrastructuur.

  Uiteindelijk kwamen er vrije en geheime verkiezing met als resultaat een overweldigende meerderheid voor de democraten en niet voor de militairen. Geschiedvervalsing?!

  Speciaal voor de zesdeklassers:

  (http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_verkiezingen

  Kunnen zij vanavond tenminste rustig gaan slapen.

  Welterusten ndp scribenten en sluimerende aanhangers.


  Maak melding

 7. 100% mee eens. De foto is destijd genomen en illustreerd de gevoelen van afkeer die destijds in NL leefde onder de SuriNeds voor de brute moordpartij die ook nog eens afgedaan werd als “op de vlucht doodgeschoten”en waar vegoeilijk werd door een onbewezen verwijzing naar contra coups. Sterker nog twee van de doden zijn kort voor ze vermoord zijn zwaar gemarteld in een poging hen te dwingen om voor de TV een verklaring af te leggen dat ze met een coup bezig waren. Eén van de twee is op de TV getoond en de andere was voor de radio te horen. Hij was te zwaar mishandeld om hem nog voor de TV te tonen.

  Nee deze foto hoor er BESLIST in.


  Maak melding

 8. Wij leven in 2011 dus rotzooi uit ’82 hebben wij echt niet nodig om verder te gaan na 2011.
  Dit is puur domheid van een bende idioten.
  Land en volk domhouden en VHP zat de boel kaal te roven.
  En NPS te dom om de ogen open te houden.


  Maak melding

 9. Wij Surinamers, die hier wonen, werken en naar alle waarschijnlijkheid ookte zijner tijd de kraaiemast zullen blazen hebben heel bewust gekozen voor deze no nonsense president.

  To do the job we need doers!!!


  Maak melding

 10. Waarom schrijft de NDP niet zijn eigen geschiedenisboek(trash)en dat voorhoud aan zijn eigen domstomme aanhang?
  Aan sensatie.leugens etc.. genoeg informatie


  Maak melding

 11. Ndp-losers,

  Zo dom zijn ze wel ja, die ndp-losers.
  Tuurlijk kiezen weer voor dezelfde l(ij)der.
  Niemand op deze aarde meent het zo goed met het suri-volk als hun l(ij)der.

  De geschiedenis herhaalt zich.
  Enne ik bedoel die van 300jr geleden hoor..

  Driehonderd jaar geleden hebben de Afrikanen ook hun eigen broers en zusters voor spiegeltjes en je weet wel verkocht aan de kolonisten.

  En zoals sommigen hiero beweren hebben de kolonisten in 80, mbv de padvinders een coup gepleegd.
  Dus m.a.w de padvinders hebben hun eigen volk verkocht.

  The truth nothing but the truth.
  Bakra basie rules them forever…..

  Nu hebben ze bakra adviseurs, ach die Hollanders zijn zo slecht nog niet toch ndp-losers!


  Maak melding

 12. in de loop van de afgelopen jaar deze regering zijn zoveel commissies benoemd beëdigd,wat is er allemaal terecht gekomen..

  Bestaan ze nog ,wat hebben ze onderzocht voorgelegd aan baas de hoofd verdachte 8-12-’82 lijder revo enz enz..

  hoeveel welvaart/ontwikkeling/ moet/ durf/ inspiratie is gebracht in de afgelopen
  jaar..zijn tekenen van vooruit gang verbetering waargenomen.

  praatjes vullen geen gaatjes,geeft moesje maé maai geen volle buik geen betere gezondheid betaalbare prijzen..

  nu begrijp ik dat je enige voorbereiding nodig hebt,om je regering te zettelen,maar na een dik jaar moet toch wel een struktuur zijn..


  Maak melding

 13. Een bewuste keuze zegt die draaikont om nummer 13. Dus je laat jou bewust manipuleren je laat jou bewust knollen voor citroenen verkopen wie bewust heeft gekozen voor een massamoordenaar als president moet ook voor de consequentie instaan. dan moet je niet huilen als verwend kindje wanneer je met feiten om de oor wordt geslagen.


  Maak melding

 14. De toekomst ziet er zeer somber uit met moordenaars aan de macht. Er komt ooit een werkelijke revolutie, maar dan van het volk tegen de oliedommme stomme aanhangers van de moordenaars.


  Maak melding

 15. Nieuw Front voert STRUISVOGEL POLITIEK
  .
  Ik vind dat nog steeds heel erg,dat wij surinamers niet volwassen zijn,echt ik had een ander beeld over ons gemeen schap.maar blijkt,dat het heel lang gaat duren

  het is inmiddels al 29 jaar historie,van december moorden,wie heeft u tegen gehouden om hem te vervolgen.
  waarom is het niet gebeurd,waarom nu ,voor hem moeilijk maken als je weet wat de waarheid is,zelfs u hebt hem ook de steun geven.
  zelfs de front regering heeft toen ondersteund,lachmon bracht hem naar india,hij werd zelf ondervoorzitter van een wereld organisatie en toen was mevrouw Indra Gandhi de voor zitter van de zelfde organisatie,wat nu,de fouten moet u bij u zelf of bij uw partij zoeken ,en laat deze regering ,onderleiding van president DD Bouterse gewoon uit zitten
  Shivan
  hetuurvandewaarheid


  Maak melding

 16. Het is al die loosers hier niet eens opgevallen dat terwijl zij hier allerlei colder zitten te verkondigen, die president gestaag zijn dingen doen.

  Wie zijn er nou jokers.


  Maak melding

 17. Kiezen uit emotie!

  Een stem uitbrengen is niet verbonden aan emotie. Een stem uitbrengen is kiezen voor vooruitgang. Een stem uitbrengen is een keuze maken tussen goed en kwaad of eerlijkheid en corruptie. Een goede stem uitbrengen doe je met volle verstand. Waar was het verstand van vele stemmers toen het echt nodig was? Een emotionele stem is een verloren stem. Velen komen er nu pas achter.

  De keuze om te kiezen behoort tot een ieders recht. Maar kom daarna geen anderen de schuld geven voor hetgeen je zelf emotievol hebt gekozen.


  Maak melding

 18. @ parapinto,
  Voor het eerst ben ik het roerend met jou eens en dat schreeuw ik van de daken ik ben het helemaal eens met nummer 21 parapinto.
  Klopt als een bus De president doet gestaag zijn eigen dingen helemaal meen eens pinto want jou president doet niets wat hij jou en die andere stem vee heeft beloofd hij doet alleen zijn eigen dingen yu abi leti parapinto Bouterse heeft K.A aan jullie yu buriki.
  Parapinto Wie zet zich zelf nu voor aap ???


  Maak melding

 19. @paraman

  Welke dingen doet DDB gestaag? We horen alleen dat hij op reis gaat & dat hij de ministers uitscheld omdat ze te weinig doen??


  Maak melding

 20. @ 23 wikilieaks
  Zoals altijd scherp. Aangezien je altijd zoveel (inside) information hebt kan je mij zeggen waarom de leider van het land een sleepboot heeft. Een moestuintje ok, maar waarom een behoorlijk grote sleepboot?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.