Suriname spreekt oude ontwikkelingspartner aan

8

PARAMARIBO, 25 jul – Suriname heeft een oude ontwikkelingspartner herontdekt. Na een jarenlange luwte komt er weer vaart in de betrekkingen met de OIC, de Organisatie voor Islamitische Samenwerking. Suriname is weer actief lid. Een bewuste strategie, volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

De OIC heeft zich bewezen als ontwikkelingspartner. Er zijn al projecten uitgevoerd in Suriname. “We vinden dat deze organisatie een belangrijke is, vooral als we kijken naar de middelen die bij de Islamic Development Bank aanwezig zijn voor projecten en programma’s”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Eerder zijn al poliklinieken in het binnenland gebouwd met geld van deze bank. Nu zal vooral de agrarische sector profiteren als er weer leningen komen.

De verwerkingsindustrie moet eindelijk op gang komen. “In die richting zoeken we vooral financiële en technische ondersteuning”, aldus Lackin. Ook Brazilië, India en China staan op het lijstje van gewenste partners. De knowhow en technologie daar komen van pas als het gaat om toegevoegde waarde uit agrarische activiteiten. Volgens Lackin is de kern van het buitenlands beleid daarom gericht op partners die ook echt kunnen en willen helpen.

8 REACTIES

 1. Houdt het nooit op?

  Strooien met geldpartners is vooral hoop aan jezelf geven. Een stroom grote, onvervalste investeerders is ons de afgelopen maanden beloofd en nu gaan we op de religieuze toer.

  Lackin, hou je nieuws voor jezelf, totdat er iets wezenlijks is bereikt. Met zulke mooie praatjes vul je alleen de gaatjes van je domme achterban.


  Maak melding

 2. En wie hebben wij daar weer?? Onze grote vriend winston lacking.
  1)Waar zijn die miljarden uit china.
  2) waar zijn die miljoenen uit india
  3) waar zijn de investeringen uit Venezuela.


  Maak melding

 3. Liever een goede buur dan een verre vriend.

  Een vriend, die diekt dat het niet mooi meer is.

  De ristricties zijn dermate verstikkend dat vrijwel niets van de grond komt.


  Maak melding

 4. Zoek hulp maar never nooit doe mee aan de uitverkoop van je grond- en hulpstoffen want daar maak je vrienden mee maar gedek “Heer waakt mij voor mijn vrienden want voor mijn vijanden zal ik zelf waken”


  Maak melding

 5. Dit land gaat richting verdoemenis in. dankzij de oliedomme aanhangers en volkverlakkers. Vaarwel, recht en wet, vaarwel rechtvaartdigheid, leve de komende hel in suriboubawe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.