Suriname roept Abiamofo terug voor overleg

16

PARAMARIBO/DEN HAAG, 25 jul – Suriname heeft de tijdelijke zaakgelastigde in Nederland, David Abiamofo, teruggeroepen voor overleg. Hij is zondag in Paramaribo aangekomen. Minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) zei maandag dat hij behoefte heeft aan overleg met de diplomaat

Suriname is er niet over te spreken dat de woning van de diplomaat in Den Haag op 16 juli is doorzocht door de politie Haaglanden. Lackin spreekt over een ernstige schending van de diplomatieke regels, omdat de diplomaat zich vanaf het begin zou hebben gelegitimeerd. Hij moest op de bank liggen in bijzijn van zijn vrouw en kinderen, terwijl het huis werd doorzocht.

De minister zegt dat alle namen en adressen van diplomaten bekend zijn bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij vindt dat hier een blunder is begaan. Suriname heeft vrijdag een nota gestuurd naar de Verenigde Naties over de gebeurtenissen.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Typische Wilders actie:

  Maak van mug een olifant en creeer een gezamenlijke vijand om je eigen falen in incompetentie te verdoezelen.
  Zo doorzichtig!


  Maak melding

 2. In Suriname maken ze zich belachelijk voor het buitenland.Hoe kan Suriname zo een huis huren voor een diplomaat.Dat kan ik mij niet voorstellen.Denkt die diplomaat dat hij in Suriname woont waar alles mogelijk is.Ik schaam mij voor mijn geboorte land.Dat is mijn mening en wat andere denken is hun probleem.


  Maak melding

 3. Lacking stille diplomatie is beter en verstandiger want al die grote woorden van jou zijn meer voor de achterban en voor jou president voor de rest is niemand gebaat bij grote en geweldige woorden van jou Lacking.
  Wij kennen jou heel goed jij bent iemand met veel woorden en weinig daden. Wanneer mogen wij zien wie geweldige namen waren op jou lijst die aanwezig zouden zijn bij de beediging van jou president.Leuke aan deze gasten is dat ze nu wel weten hoe snel ze bij een internationale organisatie als de VN moeten zijn, maar wanneer anderen hun recht gaan zoeken bij internationale organisatie voor het onrecht dat de zittende president ze heeft aangedaan dan heb je de poppen aan het dansen in Suriname bij bepaald deel moet ik erbij zeggen.


  Maak melding

 4. Vreemd toch, dat deze zaken zich nooit voordoen bij andere ambassades. Maar die huren hun diplomatenwoningen dan ook bij betrouwbare makelaars. Of zou het puur toeval zijn, dat meneer Abiamofo verbleef in een internationaal berucht Surinaams drugshuis??
  Jammer voor Suriname, dat er steeds drugsgerelateerde zaken in het nieuws komen tot en met de bolletjesslikkers toe!


  Maak melding

 5. Abiamofo is met vakantie terug geroepen naar Suriname.De politie heeft terecht de woning doorzocht.Als er een vermoede dat er drugs in dat huis is dan mag het gewoon.Alleen om een huis te huren van een drugsdealer is al een teken.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn land.Ze kunnen liever de ambassade sluiten in Nederland.Het is alleen maar ellende waarvan wij Surinamers in Nederland niet wijs ervan worden.Wij maken ons land belachelijk in het buitenland.


  Maak melding

 6. Met alle respect voor het Surinaamse standpunt,maar hoe kan het dat een diplomaat ingeschreven staat op het adres van een vermeende drugscrimineel.Dan roep jij dergelijke acties zelf over je heen. Waarvoor wordt de diplomaat teruggeroepen? Zeker om uitleg te geven hoe het komt dat hij bij een voor justitie bekende crimineel staat ingeschreven. Of is Suriname niet in staat een fatsoenlijke verblijfplaats voor deze diplomaat te betalen. hoe het ook zij,dit lijkt mij geen zuivere koffie


  Maak melding

 7. Crime!

  Wonen met je gezin in het huis van een crimineel is vragen om problemen. Heeft Suriname geen geld om voor deze man een fatsoenlijk verblijf te betalen?

  Het is crimineel om de zaken om te draaien en de schuld aan de politie te geven. Als dat de politiek is die we willen voeren dan zijn we nog lang niet van alle zonden verlost. Alweer die idiote Lackin!


  Maak melding

 8. Waar rook is ,is vuur!Doen jullie niet alsof,want jullie weten dondersgoed wat er aan de hand is!!Zo ook met de ponton op het stuwmeer,maar ja als de Surinamers zich dom blijven houden zullen ze ook als zodanig worden behandeld.Ilove Su.


  Maak melding

 9. Een zeer domme actie om een woning blindelings binnen te vallen.(aantevallen)
  Men moet weten dat dit soort actie’s niks anders zijn dan provocatie’s.
  Wat ik weet is dat men behoorlijk informatie moet hebben voor 100% score……..maar jij vliegt naar binnen en komt met lege handen terug naar buiten dan ben jij echt dom een lummel, idioot zelf ook nog.


  Maak melding

 10. Dit gepland incident staat niet op zichzelf. Volgens ex-president Venetiaan is dit niet de eerrste keer. Deze koloniaal-barbaarse methode om een diplomat te vernederen is uit den boze. De bakra’s die drugs gebruiken, hoeven niet te wachten op de aanvoer van uit Suriname. Want ze kunnen naar Amsterdam gaan, waar op elke hoek van de straat drugs wordt verhandeld. Vooral in de koffieshops, de rozebuurt, enz.enz. Alle inwoners van omliggende landen, die drugs willen gebruiken, gaan naar Amsterdam. Dus NIET Suriname is een drugsland, maar Nederland. Dit staat als een paal boven water.
  Of het gebouw van Kadaffi of van Saddam Hoessein is, maakt niets uit; het is gehuurd van een bonafide makelaar.
  Het is alombekend dat de Surinaamse tijdelijk zaakgelastigde in dat gebouw woont. Het is dus een grote leugen, als men zegt, dat men dit niet wist. Dit is een schending van inernationale regels. Het wordt hoog tijd, dat Suriname de ex-kolonisator duidelijk maakt, om geen OIC- en WIC-methoden meer te gebruiken, die verderfelijk en onmenselijk zijn.
  Het terugroepen van Abiamofo voor “overleg” is een daad van importante diplomatie, welke een ontevreden signaal inhoudt in de richting van de ex-kolonisator.

  Benito


  Maak melding

 11. @Benito alias Bribi Mi

  Ik heb je postings gelezen en vroeg mij af of je soms familie van Bonito bent? Mocht het zo zijn gefeliciteerd met de geboorte van je 5 neefjes.


  Maak melding

 12. ach ja weer zo een verdwaalde malloot op nummer 12 die durf te praten over schending van internationale regels.
  De schender van nationale en internationale regels hebben jullie tot president gemaakt in die bananenrepubliek, de man die misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid is nu president in Suriname ik zou graag jou mening daarover willen horen Benito,In plaats van die geouwehoer op nummer 12.


  Maak melding

 13. Een ieder is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen door de onafhankelijke rechter. En de stem van het volk is de stem van God. Het Surinaamse volk heeft gesproken, en dan kan niemand het er aan veranderen, de anti-Suriname en de anti-Surinamers ten spijt.

  Benito


  Maak melding

 14. In een beschaafde land met fatsoen, normen en waarden wordt je niet tot president gekozen als beschuldig wordt voor grove mensen rechten schending.Een moordenaar van kinderen en zwangere vrouwen mag in een beschaafd land nooit tot president gekozen worden.
  Iemand die verantwoordelijk voor is dat suriname op 15 augustus 2005 is veroordeeld door het Inter-Amerikaans Hof voor de mensenrechten inzake de massamoord op 29 november 1986 om vrouwen kinderen en ongeboren kinderen mag nooit in en beschaafd land tot president worden gekozen ik vindt het inhumaan en onmenselijk dat jij en die domme massa doen als of het de normaalste zaak van de wereld is dat een figuur als Bouterse president is,In mijn visie en waar ik voor sta vindt ik het moreel verval dat een massamoorden dictator, veroordeelde drugshandelaar president kan worden.Dictaturen brengen niet alleen economische en politieke schade aan, ze tasten ook de moraal aan.Ze vernietigen maatschappelijke waarden, het vertrouwen in de democratische instituties.het heeft een corrumperend effect op het bewustzijn en ethiek.Dat is op de lange termijn misschien zelfs het ergste. benito mussolini was ook zo een figuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.