Inschrijven middelbaar onderwijs Suriname centraal

7

PARAMARIBO, 25 jul – Leerlingen mogen niet meer zelf kiezen voor een middelbare school. Volgens de Ware Tijd zal de inschrijving vanaf nu centraal geschieden. Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, wil radicaal kappen met een hardnekkig fenomeen.

Het beeld van ouders die voor schoolgebouwen bivakkeren om hun telg in te schrijven, moet tot het verleden gaan behoren. De neiging om een bepaalde school de voorkeur te geven, geldt als oorzaak. Bepaalde scholen zijn om een of andere reden populairder dan andere. Die zijn dan vlug overbezet en de klacht is dan dat er geen plaats is op het VWO of Havo. Het Minov vat de koe bij de horens. Wie in een bepaalde buurt woont, moet ook daar naar school.

De hele stad doorkruizen om een andere school te bezoeken, is er dan niet meer bij. Leerlingen krijgen dus neutraal een plaats aangewezen, is de theorie. Minister Raymond Sapoen heeft het tot zijn missie gemaakt af te rekenen met de chaos rond het inschrijven op middelbare scholen. Nu nog bezien of de politiek echt opgewassen is tegen de wens van het individu zijn kind op de “beste” school krijgen. Mensen zijn al bereid gebleken er hun nachtrust voor op te geven.

7 REACTIES

 1. meneer de minister geeft eerst antwoord op de vraag waarom ouders dat doen, het is te makkelijk om als olifant door de porseleinkast te rennen. de keuze vrijheid moet bij de ouders liggen waar ze hun kroos naar school sturen en niet bij een om hoog gevallen mini-ster.ik vraag af waar u kinderen op school zitten.
  Trek het niveau van alle scholen omhoog want dat is één van de reden dat ouders hun kinderen niet op bepaalde scholen willen inschrijven.


  Maak melding

 2. Ik denk niet dat een regering (welke dan ook) opgewassen is tegen de wil van de ouder om zijn of haar kind op een bepaalde school in te schrijven.

  Als dit Sapoen wel lukt zal ik mijn hoofddeksel voor hem afnemenn.


  Maak melding

 3. Leerlingen krijgen dus neutraal een plaats aangewezen, is de theorie.

  Al de grapjes op een stokje, nou even de praktijk. Er zal van alle politieke partijen van alles ‘geregeld’ worden om de kinderen van vrienden, familie, kennissen en alle aanverwante artikelen op een goede school ingeschreven te krijgen. En natuurlijk een apart bureau voor inschrijvingen in het leven roepen zodat nog meer vrienden geregeld kunnen worden.

  Maar hoe zit het met de Goslar?


  Maak melding

 4. Je reinste kolder !
  Waarom mag je niet kiezen naar welke school je heen wilt? Minov wil ons doen geloven dat alle scholen even goed lesgeven? Maak dat de kat wijs. Ik vind het trouwens nog stommer als de ouders zich door deze onzin laten gezeggen. Zij willen allereerst goed onderwijs en zijn bereid hier hun nachtrust voor op te offeren. De leerlingen die al dwars door de stad heen moeten, zullen dus in het nieuwe schooljaar in de directe omgeving naar school moeten. Wel, wel, wie heb je daar zitten? O ja, een minister die start met 40% slagings percentage. Ouders het is tijd om op te staan tegen de vorm van dictatuur. Wie bepaalt voor jou waar je kind heen gaat, dat doen jij en je kind zelf, en niemand anders. Laat de minister maar zorgen voor goede krachten in plaats van domme opmerkingen. Gaat hij ook in de districten goede Middelbare scholen opzetten? Goede leerkrachten, goede materialen, dat is allemaal teveel om binnen afzienbare tijd te realiseren, als dat ooit gebeurt. Ouders en studenten ga de straat op voor je rechten.


  Maak melding

 5. dit is zuiver beperking van het beleven van de vrije democratie..

  Je wordt hierbij duidelijk gedwongen om in de straat te lopen van het regeer systeem..

  In een vrije democratie kan en mag ieder burger de onderwijs kiezen wat hij zij wil en waarheen,wat de kosten betreft,mag geen rol spelen..
  Je hebt nu eenmaal zwake sterke burgers evenals zwake sterkte financiëel economische onafhankelijke mensen mensen met een hoge lage I.Q..

  Daaraan kun je niks doen..

  Maar om mensen bepaalde beperkingen op te leggen voor het volgen van onderwijs gaat een brug te ver..


  Maak melding

 6. Dat de minister iets wil doen aan de wanorde begrijp ik, maar als duidelijk blijkt dat ouders hun kind op de bste school willen plaatsen, ligt daar een uitdaging voor die school en voor de minister: werk aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Nascholing en bijscholing van leraren en verbetering van de salarissen.

  Het is frustrerend dat we elk jaar te horen krijgen hoeveel kinderen blijven zitten en hoeveel jongeren het niet gehaald hebben.

  Ouders moeten het recht hebben te kiezen voor het beste.

  lili


  Maak melding

 7. Ach ja , iedere voor zich en god voor ons allen daar in die modderpoel Suriname. ongeschoolde figuren geven opdracht aan Hooggeschoolden wat ze moeten doen terwijl het andersom moet zijn. men heeft geen principe meer en ook geen moraal in die bananenrepubliek van baas desi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.