Geen Kwakoe Festival maar wel ‘Kwakoe picknick’

10

Afgelopen weekend zou het jaarlijkse Kwakoe festival beginnen, maar na ruim 30 jaar is er dit jaar voor het eerst geen Kwakoe in de Bijlmer. Ondanks deze ontwikkeling was er afgelopen zaterdag wel een ‘spontane Kwakoe picknick’ in het Bijlmerpark.

Het initiatief voor de Kwakoe picknick kwam volgens RTV Noord-Holland van Roy Ristie – ooit ook betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse goed bezochte zomer spektakel met tropische muziek, Surinaamse hapjes en voetbal. D66-OZO stadsdeelraadslid Ristie maakte op zijn website en Facebookpagina melding van allerlei initiatieven die die dag en de hele zomer zouden plaatsvinden.

Helaas werkte het weer afgelopen zaterdag niet echt mee: slechts een handjevol mensen nam de moeite om wind en regen te trotseren. Ook de politie kwam af en toe langs maar liet de ‘Kwakoe picknick’ met rust.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Wat kunnen wij eigenlijk wel?

  Je laat ze een groep afmarcheren en ze raken een peloton kwijt.

  Suris zijn baas in het leveren van kritiek op anderen, zelf doen ho maar.


  Maak melding

 2. Wat doe jij zelf voor jou land?
  Enige wat jij doe is slap ouwehoeren en moordenaars en drugscriminelen adoreren.
  Wanneer anderen de vinger op de zere plek leggen ben jij de eerste die met de meest stomme en achterlijk tegen reactie komt om de dingen die verkeerd gaan binnen onze samenleving goed te praten en te bagatelliseren.


  Maak melding

 3. Ik was daar samen met roy ristie
  Het was gezellig ondanks het slechte weer maar toch waren wij er omdat het iets voor ons betekent. niemand gaat het van ons afpakken.

  Volgende week staan we er met 4tenten
  Power


  Maak melding

 4. Hoi Paraman eindelijk heb jij je zich gevonden! Ga zo door!! Top!!! Eindelijk verstandig! He he!

  Hopelijk verwijt de pot de ketel niets meer! Vergeet 1 ding niet! Ze hebben alles maar dan ook alles behalve Goede Cabissa om goed te kunnen gebruiken voor de vooruitgang.

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 5. #3 @sokosoko,

  Als je kinderen of je kleinkinderen of misschien jij in de toekomst gaan soliciteren naar een baan, laat ze dan maar gerust met Mokro naam hun sollicitatiebrief ondertekenen.
  De ervaring leert dat zulke brieven gelijk de prullenbakken ingaan.
  Ik ben en zal altijd trots zijn dat ik een Surinamer ben.
  En ik hou van een ieder, wat hij of zij ook mogen zijn!!!!


  Maak melding

 6. Yu lobie ding mokro brada’s van jou, maar zei houden niet van jou laat dat duidelijk zijn. en dit nog als die mokro van een flat naar beneden spring mag jij hem ook achter na gaan sokosoko ik lees vaak hier de vergelijking met turken en marrokanen van als het hun waren zou dat niet gebeuren ik vindt zo een onzin en achterlijke vergelijking als die turken en marrokanen het hier in dit land voor het zeggen hebben dan piep jij anders. .


  Maak melding

 7. Die mokros hanteren nog het principe ‘oog om oog, tand om tand’. Het zijn niet onze kameraden. Ze houden geen rekening met mensenrechten en dat is iets waarvoor die man met blond geverfd haar de rest van de bevolking wilt duidelijk maken. Als je in hun land bent willen ze dat je je onderwerpt aan hun wetten; zijn ze in het land van een ander dan moet de ander voor ze buigen – dat kan niet en moeten we nooit accepteren. Ze proberen anderen te manipuleren en misleiden met hun mooie praatjes, ondertussen zijn ze aan het provoceren en proberen ze telkens de grens van het toelaatbare te overschrijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.