Surinaamse loontrekker mag ietsje vrijer ademen

8

PARAMARIBO, 22 jul – Loontrekkers krijgen het ietsje lichter. De regering int vijftig Surinaamse dollar (ongeveer twaalf euro) minder aan loonbelasting, dankzij een wetswijziging. Hoewel er behoorlijk wat kritiek was op het beleid, gaf het parlement kamerbreed toestemming.

De wijziging van de loonbelastingwet werd met algemene stemmen goedgekeurd. “We willen dat de mensen het makkelijker krijgen, ze hebben het al zo moeilijk door het regeringsbeleid”, zegt Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). De begin dit jaar ingevoerde verhoging op de brandstofheffing ligt nog steeds zwaar op de maag. Dit geldt net zo goed de devaluatie die rond dezelfde tijd tot stand kwam. Vooral de oppositie vindt dat ook andere groepen aanspraak maken op verlichting.

De steun van de oppositie is opmerkelijk, omdat de aanpassingsmaatregelen van de regering nog steeds onder vuur liggen. “We kunnen niet anders dan elke maatregel ondersteunen die tot voordeel strekt van delen van of de gehele samenleving”, aldus Castelen. Minister Adelien Wijnerman van Financiën zegt dat de korting de staat ruim zestig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftien miljoen euro) minder zal opleveren.


8 REACTIES

 1. Door de inflatie, devaluatie, verhoogde government take, etc betaald de gemiddelde werknemr ongevaar 130 SRD meer aan belastingen. Daarvan krijgt ze nu 50 SRD terug. Leuk zo’n sigaar uit eigen doos.


  Maak melding

 2. Wat een nieuws zeg. De surinaamse regering gedraagt zich in financieel opzicht als Dubai of Saoudi Arabie. “We hebben toch olie en het geld stroomt vanzelf binnen, dus waarom geen belastingvoordeel aan het volk”? Ha ha ha, ding jap-jappie diesie tja neng


  Maak melding

 3. devaluatie van 20% dat wil zeggen koopkracht vermindering van 20%. Als deze 50 SRD een verzachting is dan is dit een regelrechte belediging.
  Stel je netto loon is 1.000 SRD dan zou je minstens 20% hiervan als compensatie moeten ontvangen om alleen maar de devaluatie op te vangen dan heb ik het niet eens over de 10% govermenttake op de brandstof (de stijgende inflatie bedraagt ruim 22%).
  Dus waar is deze 50 SRD werelijk voor? Antwoord “tap,oenoe mofo want te baas gi joe wang sanie joe moes lafoe en tangi ing”


  Maak melding

 4. Waar blijft frontlosers met zijn lange en onzinnige tirade, TTheo, parapinto waar zijn jullie reactie ?????
  Bouterse laat zien dat hij geen enkele respect heeft voor die sch-apen die achter hem lopen richting de afgrond.


  Maak melding

 5. Ik zou mij schamen als ik met zo’n cadeautje moest uitdelen. Nee, ik zou het vertikken om het te moeten geven. Het getuigt van minachting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.