Suriname eist formeel excuus van Nederland

9

PARAMARIBO, 18 jul – De regering eist een schriftelijke verontschuldiging voor het optreden van de Nederlandse politie tegen de Surinaamse zaakgelastigde David Abiamofo. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse zaakgelastigde in Paramaribo bood namens zijn regering excuses aan. Dit gebeurde mondeling. “Niet voldoende”, zei Lackin in het parlement.

Behalve een formele verontschuldiging verwacht Paramaribo ook een grondig onderzoek. Abiamofo kreeg in zijn ambtswoning in Den Haag bezoek van vijf politieagenten. “Een onsmakelijk voorval. De heer Abiamofo heeft zich gelegitimeerd, maar is desondanks op grove wijze meegedeeld dat men daar niets mee te maken heeft. Zijn huis is binnen gedrongen, Abiamofo is op zijn bankstel gedrukt en in aanwezigheid van zijn gezin is het huis doorzocht”, zei Lackin.

Na ruim een uur vertrokken de agenten. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie waren de agenten op zoek naar twee verdachten. De doorzoeking volgde op een internationaal arrestatiebevel. Ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan hecht geen waarde aan de excuses: “Ik geloof er niks van. Ik denk dat de regering natuurlijk nota kan nemen, maar toch op de meest krachtige wijze protest moet aantekenen.” Het parlement deelt dit inzicht.

9 REACTIES

 1. Allen die deel uitmaken van deze marionettenregering, zullen bij aankomst op schiphol voor welk bezoek dan ook worden gecontroleerd op drugs. Terecht wordt dit land nu geregeerd door onberechte drugsbonzen.


  Maak melding

 2. Sluiten die ambassades aan beide kanten van de oceaan. Suriname heeft daar de meeste baat bijen Nederland het meeste verlies. We kunnen het land wel zonder spionnen ontwikkelen.


  Maak melding

 3. Slordig, dat wel! maar kan gebeuren.
  Excuses zijn aangeboden.

  Ik gok dat er hier wel weer velen “moord en brand” zullen gaan schreeuwen, en er allerlei andere zaken bij halen die honderden jaren geleden aan de orde waren……
  Niet doen mensen!

  Een vergissing, niets aan de hand.

  Grt I love SU


  Maak melding

 4. Met al die criminelen in de regering is het te verwachten dat ze gezochte misdadigers huisvesten in de woning va het ambassade personeel. 😉


  Maak melding

 5. Het was geen ambtswoning maar de woning van zijn zus die internationaal gezocht is als een van de grote drugscriminelen.

  Die sukkels blazen weer hoog van de toren maar hebben niet door hoe dom ze bezig zijn.

  Deze diplomaat kan beter per direct terug gaan naar SME voordat hij uitgewezen wordt en we weer de internationale pers halen:

  “Diplomaat van SME uitgewezen uit NL wegens drugsrelaties”

  SME als narcostaat in de pers 🙁 🙁


  Maak melding

 6. Dat is het resultaat als de figuren die uit de regering bestaat en of door deze regering benoemd zijn.Ze werpen allen een schaduw vooruit.En het blijft niet hierbij.Ook de zwijger in Parijs gaat het straks voelen.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Reakties drie en 4

  Deze regering is niet de enige die met dit probleem te maken heeft gehad. zien jullie niet dat Nederland geen mallemoer geeft om internationale wetten. Ik ben blij dat er nu unaniem vanuit de regering en het parlement fel geprotesteerd wordt. De maat is nu vol vinden jullie ook niet?


  Maak melding

 8. Takiemang,
  Jullie worden uitgelachen in het buitenland omdat jou regering geleid wordt door een veroordeelde drugscrimineel.Als we het hebben over internationale wetten moet je jou mondt houden want jou president heeft nationale en internationale wetten met zijn militaire laarzen vertrapt. suriname wordt niet serieus genomen met een drugscrimineel als president.Opvallend is dat die criminelen nu wel wat van zich laten horen maar toen Asabina die homo’s wou uitroeien was zelf die arts die voorzitter is van het parlement stil ook die mensenrechten activist misiedjan.


  Maak melding

 9. Tja en het westen met zijn stille criminaliteit. Dat ze niet graag in het nieuws zien verschijnen en als dat wel gebeurt zijn ze stil en niemand van die zwarte pieten durven vragen te stellen, omdat ze bang zijn achter de waarheid te komen.

  Maar als het gaat om een groot land met een kleine bevolking van nog geen 0,5 miljoen inwoners, weten ze niet hoe ze hun gal moeten spugen.

  En dit soort zwarte pieten beweren dat ze een beter Suriname wensen.

  Wat betreft de drugs dat uit Z-Amerika vandaan komt kun je vergelijken met hoe het westen zijn welvaart heeft weten op te bouwen en dat gebeurt nu andersom.

  Z-Amerika gaat op dezelfde wijze als het westen (slavernij, plundering etc.) zijn welvaart opbouwen.

  Dat is wat gaande is en over 100 jaar kun je de nazaten van de drugsbaronnen ook met u aanspreken, want ze zijn dan chirurg, graaf, baron kinderarts etc. Mensen van stand zoals jullie nu opkijken naar jullie sinterklaasjes.

  Jullie zwarte pieten weten dat ik gelijk heb.

  Liedje:
  Zwarte piet, wiede wiede “Wiet”

  Jullie roken wel, maar begrijpen niets.

  Wikipee zwarte piet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.