Surinam Airways moet vooral winstgevend worden

4

PARAMARIBO, 18 jul – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, moet vooral winstgevend worden. Dit zegt directeur Ewald Henshuys. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren nogal gesukkeld. Maar dat moet zo zoetjesaan achter de rug zijn. President Desi Bouterse himself staat op veranderingen.

“Ik heb een opdracht van de president gehad om het bedrijf financieel gezond te maken”, zegt Henshuys tegenover de Ware Tijd. Die opdracht is als het ware de missie sinds hij is aangesteld als directeur. Niet dat het hem makkelijk valt. Er zijn nog altijd van die onvoorspelbare factoren waar moeilijk staat op te maken valt. Zoals de brandstofprijzen die ook de afgelopen jaren het bedrijf behoorlijk parten hebben gespeeld. Toch zal daar een antwoord op moeten komen.

Een andere factor zijn de heilige huisjes. Die laten zich maar moeilijk slopen. Of oude werkmethodes. “Soms heb je een bijl nodig om dingen kapot te slaan om te komen tot het juiste format”, aldus Henshuys. De kosten moeten sowieso omlaag. Vliegpersoneel mag nog zo kort mogelijk in het buitenland verblijven. De omvang van het personeel heeft alle aandacht. “We zullen met de vertegenwoordiging van het personeel moeten zitten om te komen tot de juiste samenstelling.”

4 REACTIES

 1. zover alegemeen bekend is de laatste tien jaar nooit een jaarverslag gepublieseert, nooit een jaat opgaaf bekend gemaakt inkomsten/uitgaven terwijl k.l.m.elke kwartaal een rapport uitbrengt wat inkomsten uitgaven winst of verlies is,meestal grote winsten..

  bij de s.l.m hoor je meestal alleen verlies lijdend..met een waterhoofd aan personeel,niet te spreken wat de commissarrissen per halfjaar opstrijken..


  Maak melding

 2. Een zeer uitdagende opdracht, waarbij voor mij een weergave van de huidige situatie logischerwijs ontbreekt. Daarom is het mijns inziens ook niet mogelijk om inhoudelijk te reageren. Procesmatig lijkt mij het initiatief perfect.

  Met vriendelijke groet,
  Add-Va Strategy & Change

  Dr. Geellis Winkel MB


  Maak melding

 3. lachen die posting van Dr. Geellis Winkel MBA van Add-Va Strategy & Change.

  Het bedrijf heeft één werknemr: Dr. Geellis Winkel, Rheine Area, Germany
  Het bedrijf probeert van alles om opdrachten te krijgen getuige hun bezigheden met change management en carbon rights. Nie bepaald in elkaars verlengde.

  En hier reageert hij weken na de publikatie met een niets zeggende reactie.

  Niet bepaald een doordachte communicatie strategie.;)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.