Excuus aan Suriname na invalblunder

15

PARAMARIBO/DEN HAAG, 18 jul – Nederland heeft aan Suriname excuses aangeboden. De reden is een inval die de Haagse politie per ongeluk heeft gedaan in het huis van een hoge Surinaamse diplomaat.

Zaterdag viel een speciaal team van de politie het huis binnen op grond van een internationaal arrestatiebevel. De agenten waren op zoek naar twee mensen die in Italië worden verdacht van drugshandel. Op het opgegeven adres bleek echter de Surinaamse Tijdelijk Zaakgelastigde te wonen. De verdachten werden er niet aangetroffen.

Door het huis binnen te gaan is ‘ten onrechte inbreuk gemaakt op de immuniteiten van de tijdelijk zaakgelastigde van Suriname’, erkent de politie. In het verdrag van Wenen is vastgelegd dat de politie onder geen beding een inval mag doen in de woning van een diplomaat.

Waarnemend ambassadeur in Suriname Frans Bijvoet heeft namens de Nederlandse regering excuses aangeboden aan de Surinaamse minister van buitenlandse zaken Winston Lackin in Paramaribo. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

15 REACTIES

 1. Niets gebeurd zonder toeval of per ongeluk. Het verwordt als in de jaren tachtig. Als tijdens de mislukte revo. Geldkraan dicht. Dus drugshandel en smokkel zijn sinds het aantreden van deze regering gaan bloeien en het zal erger worden. Binnen een jaar na aantreden zijn er vele junks in Commewijne, wat je niet had, Straks worden weer hoge pieten opgesloten zoals in Miami in de jaren tachtig. met onberechte moordenaars en drugsbonzen kunnen we het ergste verwachten. Excuus of niet, waar rook is is er ook een vuur.


  Maak melding

 2. Slordig, dat wel! maar kan gebeuren.
  Excuses zijn aangeboden.

  Ik gok dat er hier wel weer velen “moord en brand” zullen gaan schreeuwen, en er allerlei andere zaken bij halen die honderden jaren geleden aan de orde waren……
  Niet doen mensen!

  Een vergissing, niets aan de hand.

  Grt I love SU


  Maak melding

 3. In het AD van vandaag:

  “Het Haagse woonadres van Abimofo, lid van de partij van Ronnie Brunswijk, komt niet ui de lucht vallen. Zijn nieuwbouwwoning aan de Laan van Vredestein in Den Haag staat op naam van de zus van de 47-jarige Trees N., een belangrijkste intermediair tussen Zuid-Amerikaanse drugsleveranciers en de Italiaanse maffia. Haagse Trees zou in 2008 twee maffioso in het huis aan de Laan van Vresteind hebben laten ‘uitrusten’. Zowel Trees N. als haar partner Wierdjanandsing G. zijn bij de huiszoeking niet gevonden. Ze worden in Nederland en Italië verdacht van diverse drugstransporten”

  Gewoon 1+1 optellen.


  Maak melding

 4. Bedoel je:
  NOHAR Trees Soemintra, nata a Paramaribo (Suriname) il 19.04.1964

  & GOPAL Wierdjanandsing, nato a Paramaribo (Suriname) il 02.10.1969


  Maak melding

 5. Nu blijkt weer zo weinig respect er voor onze vertegenwoordigers er is.Want men had het kunnen weten voor een inval wordt er altijd dagen lang geopserveerd;DENG DAGOE


  Maak melding

 6. Het is geen kwestie van moord en brand schreeuwen, maar van het nieuws volgen en het verleden niet vergeten 1+1=2.
  Ik kan mij nog herinneren dat een aantal mensen zich afvroegen wie die onzichtbare hand is die aards vijand Brunswijk en Bouterse tot elkaar heeft gebracht.Een goed verstaander heeft maar half woord nodig.
  daarom pakt misiedjan alleen de kleine man op terwijl hij weet wie grote vissen zijn en waar ze verblijven maar meneer durft niet. Waar is komiek DDB met zijn one men show in ocer hij heeft nu wat hij wou dus je hoort niets meer over andy , segebay en boike. Zijn eigen Boike Dinotje B zit tot over zijn oren in de drugswereld sterker nog er zijn aanwijzingen dat CTU uit maakt welke lading naar het buitenland gaat.


  Maak melding

 7. Met drugsbonzen aan de macht dankzij de domme aanhangers zien we nu in eigen land ook de gevolgen van drugshandel en gebruik daarvan. Tientallen drugsverslaafden te commewijne, honderden in de stad, duizenden over het hele land. Nog vier jaren nationale drugs partijladingen en tienduizenden zijn verslaafd aan het verderfelijk bermspul van de ndp en co.


  Maak melding

 8. Een moksie en een hindoestaan als drugsverdachte en dan wordt een onschuldige creoolse diplomaat vernederd????? a san dis no kan mang…


  Maak melding

 9. Soema na deng dagu.Deng dagu de na ocer.Dat na driekwart foe a DNA.Ze weten goed te blaffen, alleen hebben ze nog geen starten gekregen.Wie weet gaan ze dat alsnog krijgen als de drugstransporten goed verlopen.Kunnen ze allemaal een staart kopen en kwispelen voor tante Jenny.

  Danitia


  Maak melding

 10. Dit is opzet, niets meer en niets minder.

  Als welke regering of politiekorps een inval pleegt in de woning van een diplomaat, horen ze voor 99% zeker te weten dat hun inval resultaat oplevert.

  MAW er hoort gedegen onderzoek plaats te vinden, de woning hoort dag en nacht in de gaten gehouden te worden, ze hoorden zeker te zijn van hun zaak. Ze hoorden te weten dat er een diplomaat in de woning vertoeft.

  Met deze actie laat Nederland wederom zien geen enkel respect te tonen voor Suriname en Surinamers.

  Gewoon een diplomaten woning binnenvallen om daarna sorry te zeggen, dat kan en mag niet.

  Hier mag Suriname nooit mee akkoord gan.


  Maak melding

 11. Om deze reacties zullen we nooit serieus genomen worden. Domme reacties!!! wat denken jullie? dat de blanken jullie zullen eren? pfff voor die blanken blijven julie Surinamers ook al proberen jullie je eigen soort de grond in te boren. Turken , Marrokanen enz maken een vuist tegen deze soort acties, achter de schermen vechten ze het onderling uit.


  Maak melding

 12. Molenaar is haarscherp georienteerd in de materie. Een platvloerse crrrrrrimineel?

  Wie zou het zeggen. Zijn interesse veld spreekt overigens dikke boekdelen.


  Maak melding

 13. Een vraag aan de molenaar:

  Waarom is elke grein verdovende middel meer dan welkom in dat zo schijnbedrieglijke Nederland?

  Zelfs de Orion werd/wordt aangesproken om shitt te vervoeren vanuit de Antillen?

  En waarom zit die huichelaar nou daar in die hoek te huilen.


  Maak melding

 14. Hoe komt het dat wanneer hoge NLse ambtenaren SR bezoeken, de SRse ambtenaren nooit ‘per ongeluk’ een foutje maken waarna ze hun excuses aanbieden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.