Surinaamse militair Warrior of the Week

8

PARAMARIBO, 17 jul – De militair Fabian Sanches is benoemd tot Warrior of the Week. Het is de waardering van de Amerikaanse militairen die meedoen aan het sociale bouwproject New Horizon. Volgens het Amerikaanse missiehoofd, luitenant-kolonel John Blackwell, schitterde elektricien Sanches in samenwerken en bleek hij vooral leergierig.

“ Sanches had binnen korte tijd alle nieuwe werkmethoden onder de knie die wij hebben meegenomen. Hij heeft ervoor gezorgd dat het werk voor veertig procent voor liep op schema”, zegt Blackwell tegenover De West. De verschillen in onder meer het aanleggen van elektrische bedrading waren zo sneller te overbruggen. Uiteraard is het teamwerk waar ook andere manschappen van het Nationaal Leger voor zorgen.

De samenwerking leverde al gerestaureerde schoollokalen en poliklinieken op. Ook het deel dat zorg draagt voor gratis medische zorg, het Medical Readiness Team vordert gestaag. De veterinaire missie is afgerond. Er zijn honderden honden gesteriliseerd. De tandheelkundige missie is in de startblokken. “Alles is in kannen en kruiken”, aldus Blackwell. New Horizon wordt in meer landen op het westelijk halfrond uitgevoerd om Amerikaanse militairen en plaatselijke gemeenschappen nader tot elkaar te brengen.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Sancho,
  We are all proud of you!
  Heeeeeerlijk om dit soort nieuws over kondremans hier op WTK.net te vernemen.

  Fabian, zet hem op he en blijf gewoon positief denken.

  Brassa’s,


  Maak melding

 2. Ik dacht dat Suriname de Nederlandse NEN1010 (elektrische veiligheidsvoorschriften) aan het invoeren was. Hoe kun je dan, als uitvoerder, zonder meer het aanleggen van elektrische bedrading wijzigen naar de Amerikaanse wijze? Alle eer is meneer Sanches toegewenst maar het is wel een merkwaardig bericht in het licht van de veiligheidsvoorschriften.


  Maak melding

 3. in een donkere tunnel zijn alle licht punten welkom .
  wat gaat er gebeuren na dat amerikanen zijn vertrokken ? gaan jullie weer op je hol zitten wachten tot die witte man terug komt om jullie rotzooi op te komem ruimen.


  Maak melding

 4. #3, @ Witteleaks

  BE POSITIVE!!!
  Wanneer houd jij nou es eindelijk op om je tot je enkels naar binnen te likken bij de witte man?

  De prestaties Fabian Sanches hebben niets van doen met politiek of wat dan ook.
  Mensen als Fabian moeten een voorbeeld zijn voor veel van onze kondremans. Geef hem aub die grani.

  Dus lieverd, grijp niet alle issues hier op WTK.net aan om je negatieve kritiek te spuien over land en volk.
  Kritiek is altijd goed als die maar opbouwend is; daar leren wij met z’n allen van.

  Ongeacht welke politieke winden over ons geliefd Suriname waaien, ik juich alle gebeurtenissen die een positieve impuls teweeg kunnen brengen enorm toe.

  So be it.

  A tan so.


  Maak melding

 5. Wikileaks,
  Wang agu en tang wang agu. Jij hebt serieuse problemen met je komaf.

  You can take the man out of the gutter, but you can not take the gutter out of Wikileaks.

  A winsi yu weri jas nanga das, na ini toko toko nomo yu sa lolo!


  Maak melding

 6. Lucien, parapinto, TriepleQ , wat doen jullie zelf voor jou land ? Ik lees nooit ergens een bericht dat surinamers zelf wat voor hun eigen mensen hebben gedaan het is altijd het buitenland die het voor jullie moet komen doen en toch krijgen ze achteraf stank voor dank van die ondankbare NDPers die alle witten mensen haten maar als ze zelf wijzer van worden dan hoor je ze niet.Neem hun grote Lijder DDB hollanders zijn altijd de schuldigen in zijn ogen hij heeft het zelf over die koloniale geest die Ronddwarrelen in suriname, Maar hij laat zich nu adviseren door blanke hollanders.Parapinto ik kan jou met heel wat dieren vergelijken maar dat wil die dieren niet aandoen maar jij ben in mijn ogen de grootste addergebroed hier op dit net.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.