Uitspraken Surinaamse politicus goed bedoeld

18

PARAMARIBO, 16 jul – De uitspraken van parlementariër Ronny Asabina (BEP) heeft met zijn uitspraken over homofilie het beste voor gehad. Het was in elk geval nooit de bedoeling om “homo’s te kwetsen, om homo’s in een hoek te drukken, om ze uit te sluiten in de maatschappij. Ik heb niet de bedoeling mensen in een hoek gedrukt. ” Hij heeft het wel geweten op Facebook en is zelf bedreigd.

Minimaal vijfhonderd reacties zijn er zijn deel. Ook is er een poll voor pro of contra. “De eerlijkheid gebiedt mij te stellen dat met mijn insteek over homofilie, het niet de bedoeling was en is om het sociaal wezen mens, om de productiefactor arbeid, om de natuurlijke hulpbron mens tegen de schenen te trappen. Ik heb nooit opgeroepen tot discriminatie van homo of homohaat”, zei Asabina in het parlement. Uit veel reacties blijkt het wel zo te worden opgevat.

Onder meer parlementariër Harish Monorath vindt het niet kunnen dat mensenrechten zo worden aangetast. “Mocht ik verkeerd zijn overgekomen, dan wil ik de grootheid opbrengen mijn verontschuldiging aan te bieden. Ik ben een sociaal maatschappelijk bewogen landgenoot. Wij hebben ook sociale en zakelijke contacten met homo’s”, aldus Asabina. Te oordelen naar zijn uitspraken zou je het niet denken. Asabina vindt dat homofilie niet gestimuleerd mag worden met beleid.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Nou de uitspraak van Asabina dat homofilie met wortel en tak uitgeroeid dient te worden kan ik niet zien als goede bedoeling zijnerzijds.

  De negatieve reacties naar hem zijn dus terecht.


  Maak melding

 2. Gelul!
  Denk eerst goed na voor je wat roept, dat geld ook voor die hele bende die nu aan de macht is in suriname inclusief de president.


  Maak melding

 3. Asabina, voelt het vuur aan zijn schenen en besluit zijn escuses aan te bieden. Wel als parlementarier moet je eerst denken dan zeggen. Hij moet geschoold worden en met hem nog vele anderen, die denken dat ze alles mogen zeggen. Als Christen zou hij degenen moeten zijn die het voorbeeld zou moeten zijn voor zijn collega’s. Inplaats daarvan, veegt hij de vloer aan met de democratische en mensenrechten. Meneer Asabina, in hoeverre moet ik jou geloven? Op dit moment stel je jou persoonlijk belang centraal en niet het algemeen belang. Als je de bedoeling had, zoals verwoord in uw stuk, hoe komt het dat u zo vel van leer bent getrokken? U heeft aardig van Geert Wilders afgekeken. Kunt u mij vertellen wat het verschil is tussen u en hem? Ik weet het wel. Hoewel ik geen voorstaander ben van Wilders, vind ik dat hij slimmer is dan u. U hoeft niet van homo’s te houden, maar de manier waarop u het thema te berde brengt is niet des politicus. Bent u wel een politicus of moet u alleen op de winkel passen? Ga in gesprek met de homo’s en u zult er versteld van staan wat u van hen kan leren. Ze kunnen hun eigen boontjes doppen, maar dat kan niet van u gezegd worden en met u nog velen.


  Maak melding

 4. Beste Asabina/MisiKABA en Bert Eersteling en al die LELEKOES,

  Jullie zijn zo LELIJK als de nacht, geen HOMO zou met jullie zijn…dus houden jullie je lelijke,vieze bek maar dicht. Verhuis anders maar naar Afrika daar zullen jullie lekker thuis voelen. Mensen zoals jullie zijn ZIEK en niet die HOMOS.
  Mmp lelekoes dat jullie zijn


  Maak melding

 5. We like to jump to fast to conclussion.

  Zolang de leeuw een andere mening toegedaan blijft heeft het geen zin om resoluties aan te nemen ten gunste van schapen.


  Maak melding

 6. Het probleem van Asabina is dat hij eerst praat en dan denkt.Waarschijnlijk is hij een echo-versterker:hij heeft ergens wat gehoord en dacht een mooi optreden in het parlement te maken.Aan zulke politici heeft ons land niets.Trouwens er zijn ook ministers die geen antwoord durven te geven op gestelde vragen.Waar is het niveau van ons land gebleven? Zitten alleen maar poppetjes op de stoelen ? Wat een voorbeeld voor het volk!


  Maak melding

 7. Wie kan dat ding op nummer 6 van parapinto voor mij ontcijferen?? Die schapen zijn jullie die als dolle dwazen achter die criminele regering in Suriname aanlopen.


  Maak melding

 8. Homoseksualiteit dis-harmoniseert de samenleving.

  Aldus een ingezonden stuk van één van de role-models in suri,als backup voor Asabina.
  Zie http://suriname.nu/101/starnieuwssuriname.html
  Tevens iemand met een hoge positie in het onderwijs. Dubbel role-model zou je kunnen
  zeggen, Eersteling.

  Eersteling wat suri dis-harmoniseert is dat 1 vrouw 5 kindjes heeft van 5 verschillende mannen.
  Wat suri dis-harmoniseert is dat mannen bij ontelbare vrouwen kindjes maken en niet voor
  hun eigen vlees en bloed zorgen.
  Wat suri dis-harmoniseert is al die buitenechtelijke relaties tot in het hoogste legioen van die politieke partijen.
  Wat suri dis-harmoniseert is binnenlandse minderjarigen onthouden van onderwijs, ten behoeve van het genot van een veel oudere binnenland –bewoner onder het mom van traditie.

  En Eersteling als je niets van het westen wilt overnemen, dan moet suri onmiddellijk;
  Stoppen met minderjarigen toe te laten in discotheken.
  Stoppen met webcamgirls.
  Stoppen met callgirls.
  Stoppen met al die massage-sallons.
  Stoppen met Braziliaanse en Dominicaanse hoertjes een visa geven.
  En al die drive-thru hotelletjes in brand steken.
  Hogere straffen voor harddrugs en xtc, zoals in de niet-westerse wereld wordt toegepast.

  Dus Eersteling de homo-community dis-harmoniseert niets, begin maar bovenstaande punten weg te werken.


  Maak melding

 9. Papa Iding Soemita zei het heel mooi toen hij zijn woorden in de Staten van Sur. moest herroepen.
  ‘Meneer de voorzitter,ik neem mijn woorden terug maar wat gezegd is,blijft gezegd!

  Cobie.


  Maak melding

 10. Draai draai.

  Hij zij dat ze met wortel en tak uitgeroeit moesten worden en doet nu als of hij slechts zij dat het niet dooor de overheid gestimuleerd mag worden.

  Ter vergelijking. Coke moet met wortel en tak uitgeroeit worden maar deze regering zal daar weinig aan doen en het zelfs stimuleren.
  Uitroeien en niet stimuleren dat zijn totaal niet met elkaar te vergelijken begrippen.


  Maak melding

 11. “Uitspraken Surinaamse politicus goed bedoeld?” Leven we soms in een parallel wereld Waar goed slecht is en omgekeerd.

  Meneer Ass-Abina ga woord voor woord na wat u gezegd hebt .Leg mij dan uit wat het is dat er goed bedoeld is aan deze uitspraken.

  Hoe je het ook keert of draait,dit is niet meer goed te praten.

  Men gaat mij kwalijk nemen maar de wortel van al dit haatdragelijkheid ligt in de kerk. Als je dit denken wil veranderen begin bij de kerk


  Maak melding

 12. Voor Asabina geldt dat Nederlands misschien zijn tweede taal is, hij mist de vaardigheden om zich goed uit te drukken. Een verontschuldiging klinkt hier niet geloofwaardig, want hij heeft zich wel degelijk negeatief uitgelaten over zijn homofiele medemens. Hij vergeet echter dat hij niet voor een binnenlandse kroetoe aan het spreken is, maar namens het land. Om nu te zeggen ik bedoelde ze niet te kwetsen, is jammer, want je hebt het met zoveel woorden gedaan. Eerst nadat de wereld zo massaal erop geschoten heeft, mompelt hij excuses. Ik denk dat Asabina heel wat sociale vaardigheden mist. Daarom eerst in zijn eigen taal spreken en door een tolk laten vertalen. Dat weten we wat hij nou echt bedoelt…


  Maak melding

 13. Anti-homobeleid, homoseksualiteit is ziekte die zich als epidemie heeft verspreid en met wortel en tak moet worden uitgeroeid…

  Tja Asabina dat klinkt idd goed bedoeld naar gays toe, vreemd dat ze dat niet hebben begrepen :rolleyes:


  Maak melding

 14. Het is homoseksualiteit waarover wij hebben….ano 2011. Waarom praten ze in termen van homofilie!!! Corrigeer dat eerst!!! Dan praten wij verder!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.